Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fajn článek - ne, že by číkoliv články něco změnili, páč soudruzi socdem a anofert to buď nečtou, nebo přestanou s výkřikem "kalouskovina", ale pěkně shrnuto. ČR bych hádal na 3. fázi s pouhým okem viditelnou blížící se 4. fází....

0 0
možnosti

Hroutí se nám i penzijní systém. Důvod? Klausova vláda vytunelovala (1994, 40 mld. Kč) a bez náhrady zrušila penzijní účet. A my jsme tu měli sociální stát? Nějak jsem si nevšimnul. Zavedli jsme přeci "neviditelnou ruku trhu". To možná za socialismu, ale ten v r. 1989 tak nějak padl.

3 6
možnosti
Foto

Tyhlety články, nebo spíše výplody jsou hororovou literaturou. Hlavně je ale nečíst před spaním, to byste se mohli v noci pomočit.

0 0
možnosti

Ano jsme sociální stát, ale k našim mocipánům, ke kterým jsme byli příliš štědří a nechali jsme  je   pomalu a jistě rozkrást naši republiku.Takto jsme přišli my občané i o vodu, kterou nyní platíme velmi draze a bez které není života.  Dokonce i peníze pro seniory přišly v niveč. Musely se jimi zalepit díry bank, ktteré krachovaly Česká spořitelna, Komerční banka atd. Měla to být půjčka, ale dosud se nic nevrátilo. Velkou mírou jsjou v tom zainteresovaní bývali veksláci, odkaz na knihu Kmotra Mrázka. Do ohromných rozměrů se rozrostl státní aparát, nevyjímaje poslance a senát.  Tohle vše jsme si zavinili sami, nechali jsme se zmanipulovat, nebrali jsme v  potaz, když se naše země začala od r. 2002  zadlužovat. Věřili jsme žvástům o  komunistech, že v této  zemi nic nelzanechali, nic nebudovali. Je to smutné, ale naše země pomalu a jistě jde ke dnu.

2 2
možnosti

No, já bych to tak osudově nepřijímal.

Ano, jistě nebylo naší prioritou amnestovat zloděje a úplatkáře, nebo obdarovávat církev, ale stalo se. Já vidím jako prioritu ve vládní politice (a i v politice EU s jejími 28 miliony nezaměstnaných) tvorbu nových a plnohodnotných pracovních míst. V globalizované ekonomice jsou ovšem v tomto ohledu možnosti jednotlivých zemí omezené. Práce odchází tam, kde je pracovní síla levnější, tedy méně pojištěná a s nižšími výdělky. Sjednocená Evropa je ale dostatečně velký útvar, aby se dokázala tomuto trendu bránit. Zatím však neměla vůli s tím něco udělat. Převládly neoliberální recepty, které pohlížejí na lidskou práci jenom jako na náklad, který je třeba minimalizovat kvůli zvyšování konkurenceschopnosti. Tento trend je ale možné zvrátit. Předpokládalo by to ovšem učinit řadu kroků: zastavit odliv pracovních míst do chudších zemí, zahájit reindustrializaci při současné ekologizaci výroby, podpořit rozvoj družstevnictví a drobného místního podnikání, zastavit proces, kdy velké firmy a nejbohatší skupiny obyvatelstva přenášejí daňovou zátěž především na střední vrstvy, podělit se o existující práci, aniž by se snižovala mzda atd. Pokud se ukáže, že neexistuje vůle tato opatření prosazovat, bude třeba otevřeně přiznat, že naše vláda ani EU není ochotna vytvořit smysluplné podmínky pro život velké části svých obyvatel.

1 2
možnosti

Sorry, ale socialka okolo 3000 Kc mesicne a minimalni mzda 8500 Kc hrubeho pri dnesnich cenach podle me neni socialni stat, ale chudoba, bida. Takze jakoze ti lide na socce a nizkych mzdach mohou za nas rozkradeny stat jo? Vtipky, jo?

2 1
možnosti

Jeste bych dodal ... na socku da stat asi 40 miliard rocne cili nejake 4% rozpoctu, na podporu v nezamestnanosti neco pres 10 miliard cili asi 1% a na duchody asi 10 nasobek sockovneho cili asi 400 mld. cili to chce priste primo napsat, ze za to jako mohou vysoke duchody ... a dat to primo do nadpisu :-)

0 0
možnosti

P62a90v71e46l 62D72e13n51k

11. 7. 2014 12:26

Mantra pravicových pomatenců : za všechno můžou socialisti a komunisti ...Mantra pomatenců z levice : za všechno může nenažranost kapitalistů ....A co teď s tím, ani jedna strana neustoupí ...proto dojde ke krachu a vina bude na obou stranách mistře Kříži

9 8
možnosti

A mantra matky Terezy:

Problém není v tom, že nedokážeme nasytit chudé, ale v tom, že nedokážeme nasytit bohaté...

8 1
možnosti
Foto

Pokud se na společnost díváte skrze výkazy soukromých finančních skupin a soukromých bank, pak je opravdu každá společnost totálně zadlužená. Stalo se to tak, že jsme všechny naše peníze svěřili bankám a oni si stvořili systém, jak na těchto penězích vytvořit úrokový dluh.

Pokud se na společnost díváte skrze hromady zbytných i nezbytných věcí vlastněných rodinami, pak jsme zadluženi ale žijeme si vysoko nad poměry. A to i nezaměstnaní a důchodci.

Pokud se na společnost díváte skrze  životní cíle, vzdělání a slušnost všech lidí k sobě navzájem, úctu k právu, úctu k pravdě, tak to opravdu jde s naší společností od desíti k pěti. Není to o dluzích v penězích, ale o dluzích v morálce a to již z doby socialismu, ale bohužel především z doby kapitalismu.

Ne dluhová služba, ale stav morálky vede tuto společnost do zkázy.

15 0
možnosti

Jenže jedním z hlavních znaků kapitalismu je zisk jako hlavní faktor motivace.

A nikoliv úcta nebo vzdělání....

6 3
možnosti

Světový kapitalismus postavený na zadlužování se hroutí a autor článku (nevím, jestli je to ten vlevo či vpravo) se to snaží svést na socialismus :o)

7 12
možnosti

Ukazte mi priklad statu, kde je kapitalismus a hrouti se. Jen mi proboha nerikejte, ze v EU je kapitalismus. Dotace, socialni stat, regulace, vysoke zdaneni, centralizace moci do rukou statu jsou typickym dokladem socialismu.

9 3
možnosti

Někteří lidé pohrdají socialismem a vším socialistickým co kde vidí. A vidí to úplně všude.:-)

3 0
možnosti

Možná se mylně domnívají, že existuje pouze socialismus sovětského typu, kterého jsme se - naštěstí - zbavili.

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz