Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Líbí se mi jak se to všechno svádí na socialismus a nenažranost socek, není socialismus ale spíš důsledek nenažraného kapitalismu? Napadlo Vás to někdy? Napadlo Vás, že je to vše jen důsledek globalizace a nadnárodních korporací? To, že kapitalismus není o nic větší podfuk, než socialismus, akorát v obráceném gardu? Že je to všechno složitější, než jen ukazování nato, za vše mohou socky? Dyt se podívejte, dneska dluží prakticky všichni, natom je dnešní kapitalismus založen, státy, firmy, jednotlivý lidé, každý dluží, a proč, protože chtějí mít víc a žít si líp než naco mají, a tak si státy tisknou peníze na svůj provoz (viz. USA a FED), lidé a firmy si půjčují u bank na věci, které nemají, naše myšlení se totiž úplně obrátilo...já si ještě pamatuji, jak babička s dědou strkali peníze do peřiny, několik let a když měli dost tak šli a koupili za ně auto a dneska? Jdete do banky nebo k HomeCreditu a půjčíte si, auto máte hned, ale dokážete to splatit, opravdu je Vaše? Všichni se vbíjí v prsa jak je Západ rozvinutý, ale není to nic než jen hra s čísly, bublina a Potěmkinova vesnice, která jednou splaskne a bude to hodně bolet, to je pravda, on čistý kapitalismus se totiž rovná otrokářství, stačí se podívat o pár staletí do zadu nebo do ČÍny, to chamtivost a nenažranost kapitalismus zahubí, ne socialismus...Kalousek říkal, že jsme budoucnost prožrali, přitom sám s Rezavým Hávou kradli na ministerstvu obrany kradli jak mohli, aby si vlastní budoucnost zajistili, on přidal svůj díl do skládačky a ten systém podojil, on má tak co mluvit o prožrání, gauner...

11 15
možnosti
PK

Distancuji se od hrubostí ale jinak souhlasím.

1 0
možnosti
JS

Jednou z nejvíce zadlužených zemí světa je USA, neviditelná ruka trhu přivedla tuto zemi málem do kolapsu a s ní celý svět. Naopak země se silným sociálním programem ve Skandinávii fungují léta s minimálním zadlužením a fungujícím státem.

8 4
možnosti
MB

...a v Africe žádný sociální stát nikdy neměli. Což znamená, že tam mají - podle pana Kříže - tu správnou prosperitu.

Ještě, že na každý složitý problém si umí někteří lidé najít jednoduchého viníka.

5 3
možnosti
JS

Voliči věří blahobytu financovanému státem a podle toho volí. Nevím jestli jsou horší politici nebo ti kteří je volí. Politici jenom plní naše přání. Během krize všichni ekonomové tvrdili, že když HDP roste tak se má šetřit a když je krize tak se může zadlužit. Nyní HDP roste a Babiš rozhazuje plnými hrstmi a plánuje to na 4roky.

1 1
možnosti
KD

Uvedte nejaky priklad blahobytu financovaneho statem . Myslite Havu, Dalika, Rebicka, Nagyovou, Bema, Rittiga, Janouska.....

0 0
možnosti
PP

Jde o to, zda Evropa je za horizontem události (tedy kdy již není návrat zpět) a podle mě je. Tedy je jen otázka, kdy se to vše zhroutí, odhaduji tak za 200 let. Chytří lidé v této době odejdou do jiné země, nejlépe ostrovní. Pak přijde nová Evropa a jiná demokracie. V současné době si přijemci dávek a podpor (třeba i předseda vlády, také bral podporu), demokraticky odhlasují, co chtějí a je jim úplně jedno, že dluhy se zvyšují. Správné by měly být dávky a podpory podle státního dluhu. Logika totiž praví, že půjčovat si peníze, abych je mohl rozdávat, je hloupost.

7 0
možnosti
TK

S těmi 200 lety jste mírně řečeno příliš optimistický. Tradičním evropským řešením předlužení, nedostatku zdrojů, zbytnělého sebevědomí a sociálních problémů přeci vždy byla revoluce následovaná občanskou a posléze obyčejnou válkou, následovanou přerozdělením majetku a "nevolníků". Jelikož se to u nás již hodně dlouho nekonalo, jsme "na řadě". Vyzkoušené řešení na sebe nenechá dlouho čekat.

2 0
možnosti
JR

Propaganda, propaganda - ale kazdy to vidi jinak. Fanaticke presvedceni o prospesnosti zivota v dzungli coz je volny trh bez korektivu je sice krasne. Hrud se dme. Ale nikde na svete nic takoveho neni. A i v Cesku vladne v podstate levice a stred. Pravice uz nikdy v Cesku nevyhraje. Trh ala dzungle s likvidaci tech co nestaci, nemocnych, deti a duchodcu nastesti ve svete neni v mode. Trh je nutny, ozivuje ekonomiku, prinasi inovace ale musi mit socialni korektiv. A nejbohatsi zeme - severske, nemecko, Svycarsko atd. to vedi. I CSU, ktera nepretrzite vladne v bavorsku uz asi 60 let ma v nazvu slovo socialni. Ono je to dobre i pro ty kapitalisty. Nebot neregulovany kapitalismus vede k revolucim a k sebrani jeich majetku. A to nikdo nechce. Preci jen trh ma dulezite misto.

2 7
možnosti
JR

Skodovka, zdaleka nejuspesnejsi ceska firma, kde je i nejvetsi zajem o zamestnani, ma odbory - viz nemecky priklad, kde jsou odbory vsude. A pritom Nemecko drti svet svym exportem. Vyvazi hodnotove skoro tolik jako Cina a pritom ma tak 20x mene obyvatel. Donedavna bylo nejvetsim svetovym exporterem Nemecko, nyni ho o kousek predstihla Cina.

0 0
možnosti
Foto

Dobré zamyšlení.

R^

2 0
možnosti
JH

J74i89ř13í 81H41o12l21ý

9. 7. 2014 10:53

Sociální a socialistická inteligence má tolik nápadů a rozumu jako feťák minutu před smrtí!

13 1
možnosti
MC

R^Indoktrinaci socialismu hlupácké francouzké hole.

0 0
možnosti
JL

Češi mají jednu zajímavou vlastnost, myslí si, že všechno ví nejlíp, ale výsledky to nepotvrzují. Tak třeba ekonomika - ještě nedávno (nevím jak teď) jsme byli horší dokonce i než Polsko, Slovensko a Maďarsko o Rakousku nemluvě, co se týče růstu. - Naši skvělí politici místo, aby okopírovali to, co funguje ve fungujících státech, razí stále své vlastní nefunkční cesty. O tom, že politici stát moc řídit neumí, svědčí např. zadluženost rostoucí stále, neschopnost postavit kvalitní dálnice, zaměstnat lidi nebo rostoucí nezaměstnanost, problémy se školstvím i vědou a ovšem - korupce, rozkrádání eurodotací. Dostanou Češi někdy rozum? To je zásadní otázka. Ale trochu o tom pochybuju, když vidím, že v Evropě, ale i v Brazílii nikdo na stadionech bordel nedělá, ale čeští fanoušci se chovají jako zvěř. A nikdo s tím neumí nic udělat - to je ta naše česká homolkovská svoboda.

5 2
možnosti
FK

Jsem zvědavej co budeš psát až tady začnou hořet autobusy a v každým ghetu budou všichni nosit kvéry...ty homolko:-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz