Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J71o59h25n 55P77e43t39r33e61s

4. 11. 2012 17:18

To jsem si zas prima početl...O Vás,pane Kříži,jsem byl až do dnes přesvědčen,že vnímáte souvislosti(23 let politického vlivu nejvyšší kategorii pana Klause ...) a tím pádem to máte v hlavě srovnané.Dnes jste mne z tohoto omylu vyvedl...;-(A blogy?? Svědectví lidu,že má stát v takovém stavu,v jjakém si zaslouží.Čechům vážně není   pomoci....;-(

0 0
možnosti
VM

vmlich

30. 10. 2012 9:51
Klaus je ještě větší osobnost, než jako si myslí p. Kříž

Právě proto, že ty Mašíny nevyznamenal.

6 3
možnosti
JH

nibor

29. 10. 2012 16:39
jediná skupina?

Je vidět, že nekritičtí fans Mašínů si raději ani neprostudují dějiny, aby nepřišli o iluze. Znalost třeba odbojové skupiny Černý lev nebo těch, co cíleně oddělali estébáka v Hodoníně, je asi minula. Ono podřezat omámeného pochůzkáře je zřejmě zásadní úder režimu, kdoby se namáhal najít si nějakého skutečného pachatele represí....:-/

7 2
možnosti
VN

Přesně tak. V této zemi bylo hodně protikomunistických bojovníků , kteří se snažili ničit opravdové nepřátele-komunistické předsedy MNV , předsedy družtev apod. Tito lidi povětšinou skončili na popravištích a jsou zapomenuti.

Zato banda kriminálníků se oslavuje. Mašíny bych přirovnal k těm bratrům , co si v 70-tých letech vzali jako rukojmí skupinu studentů gymnázia a chtěli se na Folmavě prostřílet do Německa . Mašínové měli poměrně velkou kliku. Tehdy se svět šíleně obával komunismu a tak od Amíků i přes tento útěk dostali azyl. Udělat tento útěk za pět let , měli by smůlu. Byli by vráceni zpět do Československa. Protože po částečném uvolnění poměrů by žádný demokratický režim nikde ve světě neposkytl útočiště vrahům.

Dále...jaká byla pozdější protikomunistická činnost bratrů Mašínů ? Žádná. Narozdíl od lidí jako byli třeba Tigrid či Škvorecký , kteří po odchodu do exilu tiskli literaturu , která se posléze pašovala do ČSSR.

3 0
možnosti
MN

Ewerell64

29. 10. 2012 16:27
Klausův vyjímečný, i když schizofrenní večer. Něco přebývalo

Pane Kříži, Vy fakt nevidíte tu schizu Václava Klause? Kdyby ten stejný projev přednesl kdokoli jiný tak bych mu zatleskal. Ale když někdo kdo takřka nepřetržitě je 23 let v TOP5 české politiky a vypustí větu: "...Ekonomický a sociální systém, postavený nikoli na reálném výkonu ekonomiky, ale na zadlužování a rozdávání bohatství pořízeného na dluh, dříve či později musel narazit - v celém západním světě, i u nás...". A co jiného prosím byla pane prezidente kupónová privatizace?

...%

8 1
možnosti
MN

Ewerell64

29. 10. 2012 16:31
Re: Klausův vyjímečný, i když schizofrenní večer. Něco přebývalo

"...  Nedejme si vnutit představu, že je naše domácí politika tak špatná, že musí přijít různá nedemokratická hnutí, občanské „výzvy“, či „osvícení jedinci“, aby naši zemi vedli a řídili. Bez demokratické politiky to není možné..." A odkud prosím pane prezidente přicházejí ona nedemokratická hnutí?

A jak to potom souvisí s jinou Vaší větou "... Zkusme si navzájem dodat odvahy - ale nikoli k tomu, abychom co nejhlasitěji křičeli, co nejurážlivěji napadali druhé, co nejopovržlivěji se vyjadřovali o vlastní zemi. Dodejme si odvahy, abychom ukázali, že jsme schopni své problémy řešit..." ?

A jste si jist že ona "nedemokratická hnutí" nejsou projevem oné odvahy, že ne. 

...%

4 1
možnosti
JH

Muzmak

29. 10. 2012 15:50
Naprosto souhlasím

Bratři Mašínové byli opravdovými hrdiny v boji proti komunistické zločinecké totalitě. To, že je část české veřejnosti označuje za vrahy , jen svědčí o české neznalosti základních mravních a vojenských pojmů. Mašíni byli bojovníci za naší svobodu a zabití nepřítele, není nikde jinde ve světě bráno jako zločin. Je to povinost každého příslušníka národa ,bojovat všemi možnými prostředky proti nepříteli. Další argument je znovu k smíchu anebo spíše k pláči. Že na ně byl vydán zatykač v Německu. Zatykač byl vydán pouze v NDR , okupované rusy.Východní němci se nemohli smířit s tím, že 3 češi se prostříleli skrze obsazenou NDR do svobodného Berlína.

                                           Snad se alespon Josef Mašín dočká zaživa vyznamenání na Hradě od příštího presidenta.

R^[>-]

7 3
možnosti
PP

LEVICOVÝ INTELIGENCENT

29. 10. 2012 15:51
Re: Naprosto souhlasím

To se pleteš, podřezání svázaného bezbranného nepřítele je i za války bráno jako zločin!!

14 2
možnosti
PP

LEVICOVÝ INTELIGENCENT

29. 10. 2012 15:37
Vrah je vrah a vrahem zůstane

a můžete si to odůvodňovat čím chcete!!

7 0
možnosti
JV

notabene9

29. 10. 2012 15:27
Mašínové opravdu chyběli,

ale někde úplně jinde..Na lavici obžalovaných..

10 2
možnosti
JS

honzasinn

29. 10. 2012 15:31
Re: Mašínové opravdu chyběli,

Reakce opravdu hodna spolupracovnika StB.

3 2
možnosti
SH

Babul

29. 10. 2012 15:25
Falmer

se na ocenění navrhl sám, tak jako na cenu města Prostějova. A dostal ji!

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

29. 10. 2012 15:25
Tady musím zareagovat...

protože tvrzení uvedená v článku jsou dost neuvěřitelná.

Tak za prvé, Klaus byl zvolen ve dvou obdobích nikoli proto, že by byl úžasná osobnost, ale na základě dost odporných zákulisních machinací, v nichž vždy hrál významnou roli komunistický prvek. Obě volby byly mimořádně trapné, rozhodovalo se na záchodech v parlamentu, různí lidé mizeli...Klaus nám nakonec tak nějak vždycky, bohužel, zbyl. O jeho popularitě mezi občany to nevypovídá vůbec nic (je populární mezi komunistickými voliči, například?)

Za druhé, v ČR zatím v politice nepůsobil takový "okopávač kotníků", jakým je Václav Klaus. Je schopen podrazit opravdu kohokoli (viz současný podraz proti Nečasovi, jeho bývalém oblíbenci), udržuje si trapnou smečku nohsledů, kteří jeho názory papouškují. Neustále vytváří kliky složené ze stále horších a horších charakterů (dříve Bárta, nyní skupina v ODS), jejichž jedinou devizou je zpravidla oddanost vůdci...

7 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

29. 10. 2012 15:26
Re: Tady musím zareagovat...

Za třetí - stálost názorů? Myslíte před rokem 1998 nebo potom? To totiž Klaus hlásal úplně jiné věci. Předtím milovník EU, poté kritik EU. Proč tak prozřel?

0 0
možnosti
ZK

FankaaTonka

29. 10. 2012 15:22
Ten prostý pohled na svět

je až odzbrojující. Na druhou stranu ta sonda do duše milovníka Václava Klause a "pravicového" voliče je pro studium sociálních věd neocenitelná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz