Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PPČ

Pravdomluvný poctivý člověk

29. 10. 2012 12:17
Klaus včera zas v projevu kázal, kritizoval a poučoval druhé

přitom spousta těch jedovatých slin a jedů co vypouštěl z úst pasovala výhradně na něj. To je to nejabsurdnější. Hlavně při větě "lidé jsou až moc kritičtí" jsem tekl a málem vyhodil televizi z okna. On, který krituzuje kde koho, ať už z politického, či kulturního i sportovního dění. Kritizuje nepřehlednost zákonů a porušování demokratických principů, i když řadu těch zákonů sám jako premier uváděl v život a principy demokracie jako prezident porušuje pravidelně. Chápu, že Vaškovy zákony překážejí v jeho vidění světa, kde má neviditelná ruka trhu absolutní moc, ale kdyby tu na začátku 90let existovaly zákony, tak se stát za privatizaci nerozkradl. Ty peníze dnes totiž chybí. A tak by se dalo v jeho projevu pokračovat. Opravdu si nemyslím, že Klaus je agentem KGB ani další tuposti, co píšete o lidech, co kritizují ho, ale jen nechápu, kde se k němu bere ta oddanost různých Křížu, Polaneckých, Havránků, Paulczynských či Matějků, když za řadu těch problému, co kritizujete způsobil on sám

9 0
možnosti
JV

georgino

29. 10. 2012 12:46
Re: Klaus včera zas v projevu kázal, kritizoval a poučoval druhé

Souhlasím, pokud jsem pochopil včerejší projev pana presidenta i za sebereflexi. Jinak nám vesměs deformují život politici se stejnou historií jako Václav Klaus. Je fakt, že pojmenoval problémy, což se jistě dočká pochval od renomovaných komentátorů. Důležité zůstává, že to nic neřeší, jsou to ta jablíčka z Těšína. Řadu věcí by měl řešit premiér, plácá se v kotrmelcích stejně jako celá vláda, včetně nás občanů. Kdysi jsme si dělali srandu z toho, že neplatí nic, co platilo, a bude platit to, ale nikdo neví co. A máme tady realizaci naživo.

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 10. 2012 12:11
Pane Kříži, děkuji

Velmi  hezka a výstižně napsáno. Na tohoto prezidenta budeme ještě vzpomínat. V dobrém.

4 2
možnosti
CB

cistic bot

29. 10. 2012 12:05
***

Klaus jako ten prezident? to nemyslíte vážně, že ne?

0 1
možnosti
KD

péťovakobyla

29. 10. 2012 11:47
Oceňuji rychlost cenzora s kterou stráží

ideovou čistotu diskuse k blogu páně Kříže.!!

0 0
možnosti
D

daronni

29. 10. 2012 11:46
Klaus včera opět oblboval své naivní Havránky a Kříže.

Tak jsem se opět včera dozvěděl, že celý národ je špatný, jen profesor Klaus opět jako pokaždé ví a zná, je nositelem morálky, osvěty a vůbec všeho poznání. A tak mne v této souvislosti napadlo jestli si Klaus je ještě schopen vůbec připustit, že tady za posledních něco ovlivňoval, nebo dokonce vůbec žil?

Nedávno se mě jeden německý podnikatel zeptal, jestli český národ není opravdu schopen pochopit, že největším škůdcem českého národa a státu za posledních dvacet let je Klaus a jeho ODS.

Odpověděl jsem mu, že se zdá, že český národ to, i když pomalu, už chápat začíná.

Škoda, že onen německý podnikatel nezná lidi, jako je Kříž nebo Havránek.

Pokud by je znal, pomohlo by to onomu německému podnikateli lépe poznat , proč to pochopení toho neblahého působení Klause trvá českému národu tak dlouho.

8 0
možnosti
LV

Lumir_B

29. 10. 2012 11:59
Re: Klaus včera opět oblboval své naivní Havránky a Kříže.

Pravda, Sudetští Němci Klause v oblibě moc nemají....tak se jimi nenechte oblbovat.

Klaus je sice dost ješitný ...ovšem má charakter, konzistentnost, pracovitost a inteligenci.

Prostě má co říci, neschovává se za sterilní nekonfliktní fráze a velice často má pravdu.

;-)

4 1
možnosti
T

tuneldedek11

29. 10. 2012 11:38
PROSÍM O VYSVĚTLENÍ: CO ZNAMENU BÝT OSOBNOST

Je možná, aby osobnost byla ulhaná, chorobně sebestředná, zamindrákovaná a často dělala to co u druhých kritizuje??? Děkuji za odpověď!!!!!!

8 0
možnosti
IV

Hell2

29. 10. 2012 12:12
Re: PROSÍM O VYSVĚTLENÍ: CO ZNAMENU BÝT OSOBNOST

Ta ubohost ani za odpověď nestojí.Rv

4 0
možnosti
PH

modrénebe

29. 10. 2012 11:13
Brilantní projev,

za poslední dobu jsem od našich politiků neslyšel něco podobného.

3 0
možnosti
KD

péťovakobyla

29. 10. 2012 11:43
Re: Brilantní projev,

Ano, zaprodanci si nenecháme narušit naši mírovou práci při budování kapitalůismu.!!

0 0
možnosti
IH

tantemici

29. 10. 2012 11:06
S hodnocením projevu prezidenta Klause souhlasím.

Ten projev byl určitě jeden z jeho nejlepších, někde si jej vyhledám a znovu si jej ráda přečtu. Přiznávám ale, že v některých chvílích mi chybělo víc konkrétnější a asi i tvrdší pojmenování a hodnocení problémů  - ale to asi pro ten slavnostní večer Klaus neměl v úmyslu. Předpokládám, že se dočkáme velmi obsáhlého novoročního projevu, který zcela natvrdo a otevřeně pravdivě pojmenuje všechny neduhy současnosti s typicky Klausovskou přímočarostí.

Bohužel s těmi Mašíny já s Vámi nesouhlasím. Mám s jejich akcí morální problém už mnoho let, jak se k tomu postavit. Převažuje u mne ale pocit, že nelze ocenit hrdinský skutek, jestliže dotyčný hrdina přitom vraždil nevinné. To je pro mne nepřekročitelné. Stejně jako nesouhlasím s tím, že se Nobelovy ceny v posledních letech dávají "napraveným" teroristům, tak i tady je to pro mne nonsens.

3 0
možnosti
IH

tantemici

29. 10. 2012 11:34
text Klausova projevu zde:

http://www.klaus.cz/clanky/3218

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

29. 10. 2012 10:54
Pane Kříži,

nebudu hodnotit váš názor na Václava Klause, toho zhodnotí historici, ale nejdříve tak za 50 let. Mohu však napsat svůj názor na bratry Mašíny. Víte, každá ideologie má své hrdiny a dějiny píší vítězové. Každý z nás má však své vlastní zkušenosti, každá rodina má své vlastní dějiny. Co se týká působení bratrů Mašínů v poválečných letech, zeptejte se pamětníků z Čáslavska a Kutnohorska. Po jejich kriminálním činu (loupežná vražda je kriminální čin), nastalo v tomto regionů běsnění policajtů, a zejména pak běsnění STB. Byli nasazeni konfidenti (Češi, co udávali své přátele, sousedy), nikdo si nebyl jist, kdo z jeho známých na něj donáší. Výsledkem pak byly "monstr procesy", ve kterých byly odsouzeny stovky, ne-li tisíce lidí. V jednom takovém byli posláni do kriminálu členové mojí rodiny. Táta, děda, strýc, teta. Máma jen proto, že byla těhotná, vyvázla vyhozením ze školy (učitelka) a mnoho let pak dřela v cihelně.

7 0
možnosti
K

Kvetuska55

29. 10. 2012 10:55
Re: Pane Kříži,

Že jste o tom něvěděl? Že nikdo ze současných novinářů nedal tohle do souvislosti? Nedivte se, nehodí se to do současného ideologického rámce. Jenže pamětníci stále ještě žijí. Od současné politické reprezentace je odporné, že k propagandě využívá kriminálníky a vědomě přehlíží rodinné tragédie obyčejných lidí. Víte, nemám ráda lež, podvody a mediální manipulace. Doporučila bych vám, abyste si v knihovně vyhledal noviny z té doby. Mnohé články a komentáře jsou na vlas stejné s dnešní propagandou. Jen barvy se změnily. Navíc se domnívám, že pravice (ta neoliberální, Klausova), nemá v naší zemi co pohledávat. Neslučuje se s mentalitou Čechů, ani zde nemá historickou tradici. Masaryk by plakal, pane Kříži.

7 0
možnosti

oldiess

29. 10. 2012 10:28
kdyby většina národa měla v r. 1948 úsudek jako

Mašínové,tak by k zabití nedošlo, neb by totalita nevznikla.Na druhé straně ovšem musíme Mašínům vytknout to,že zase nerespektovali skutečnost,že ne každý je rozeným odbojářem,že ve velké většině chtějí lidé žít a starat se o své rodiny.Včetně pokladníků a strážníků, kterým taky nemusel být režim po vůli,ale geneticky daná péče o rodinu jim velela zaměstnání vzít.To tehdy Mašínové pod kontrolou neměli, to je fakt. Při jejich akcích tak došlo k nezvratným událostem, které většina lidí omluvit nedokáže. Ale přes tuto výhradu si zaslouží všichni členové skupiny bří. Mašínů náš respekt za to, jak vždy aktivně poukazovali a dodnes poukazují na nebezpečí komunistické ideologie.

http://sestak.blog.idnes.cz/c/150669/Nikdo-ted-neobhajuje-nasi-totalitu-vic-nez-skupina-bratri-Masinu.html

3 0
možnosti
P5

petrik 52

29. 10. 2012 10:31
Re: kdyby většina národa měla v r. 1948 úsudek jako

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz