Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Citát:

Celkově nám podle tendenční studie úřadu vlády od našeho vstupu do EU přiteklo 334,4 miliardy korun. Je zřejmé, že studie,  zcela opomíjí skryté náklady členství v EU. Samotná komise odhaduje, že byrokratická zátěž způsobená desítkami tisíc směrnic zpomaluje hospodářský růst o 3,5 procenta HDP. Jenom to nás stojí 135 miliard ročně. Britská strana UKIP škodu způsobenou regulacemi EU odhaduje na 5,5 procenta tedy 212 miliard korun ročně. To znamená, že dotace, i kdyby nebyly na úplné nesmysly, nám kompenzovaly hospodářskou sotva za poslední tři roky, ale v EU jsme již od roku 2004! Další ztrátu přináší to, že cla se staly po vstupu do EU příjmem Evropské unie. Podpora obnovitelných zdrojů nás vyjde na 45 miliard ročně. Nový čeští byrokraté stojí okolo 10 miliard korun ročně. Členství v EU stojí minimálně 200 miliard korun ročně.

Zajímavé také je, že země, které dostávaly nejvíce dotací na hlavu jako Řecko, Španělsko, Portugalsko a Irsko se také dostaly do největších potíží. Může za to kombinace inflace, kterou dotace plynoucí do země způsobují a nutnosti spolufinancovat evropské projekty ze státního rozpočtu.

Celkově nám podle tendenční studie úřadu vlády od našeho vstupu do EU přiteklo 334,4 miliardy korun.  Samotná komise odhaduje, že byrokratická zátěž způsobená desítkami tisíc směrnic zpomaluje hospodářský růst o 3,5 procenta HDP. Jenom to nás stojí 135 miliard ročně. Britská strana UKIP škodu způsobenou regulacemi EU odhaduje na 5,5 procenta tedy 212 miliard korun ročně. To znamená, že dotace, i kdyby nebyly na úplné nesmysly, nám kompenzovaly hospodářskou sotva za poslední tři roky, ale v EU jsme již od roku 2004! Další ztrátu přináší to, že cla se staly po vstupu do EU příjmem Evropské unie. Podpora obnovitelných zdrojů nás vyjde na 45 miliard ročně. Nový čeští byrokraté stojí okolo 10 miliard korun ročně

3 0
možnosti

božužel pane autore, to je na české voliče moc složité, jim stačí nabulíkovat bohatým to vezmem...a je vystaráno

6 0
možnosti

Při pohledu na soukromá golfová hřiště, ranče a hotely stavěné z evropských dotací, se zdají být Bastiatova slova stále aktuálnější.

Jak je možné, že se v celé EU stalo normou, že peníze od daňových poplatníků, z nichž většina měsíc co měsíc bojuje o to, aby vyšla s výplatou, plynou tak okatě do soukromých kapes?

Jak je možné, že se lidé nebouří, když jím stát zvyšuje a stále vytváří nové daně? Když je zadlužuje na generace dopředu, aby si hrstka vybraných lidí mohla užívat luxusu z cizího?

5 0
možnosti

Státy EU se od roku 2007 masivně zadlužují, přesto nám z Evropské unie v minulém roce přiteklo na mnohdy zvrácené dotační projekty EU o 84 mld. Kč více, než jsme do EU poslali. Státní dluh České republiky vzrostl o 81 miliard na obludných 1 683 miliard. Jenom v letošním roce zaplatíme 60 miliard na úrocích. Nebylo by řádově rozumnější, kdyby si státy místo budování cyklostezek a soukromých rančů spíše začaly splácet své dluhy? Bylo, ale splácení dluhů není pro politiky atraktivní.

3 0
možnosti

J24a67n 50R68á62ž

7. 7. 2014 12:59

Za vlady komunistů existoval orgán ÚV KSČ s názvem Státní plánovací komise. Ta autoritativně rozhodovala o tom, kdo dostane investiční prostředky a kdo ne.. Který ředitel měl ty správné známé, nebo mohl poskytnout protislužbu, mohl modernizovat, popřípadě si obstarat i novou T613. Kdo je neměl, utřel nos. Čili o tom kolik a kam bude podnik (obec,město) investovat se nerozhodovalo v místě, ale na břehu Vltavy. A  tak se kupovaly hlouposti a investovalo do nepotřebných věcí, jen aby se přidělené prostředky v termínu utratily.

Dnes je princip stejný, jen se to jmenuje jinak a o přerozdělování nerozhoduje ÚV KSČ (a jeho orgány) na břehu Vltavy, ale Evropská komise (a její orgány) u čůrajícího chlapečka.

5 0
možnosti

Nepoučitelní levičáci zpotvoří trh všemožnými regulacemi, dotacemi, bojem soteplováním, fotovoltaikou, šrotovným, nefungujícími sankcemi atd., a pakvykládají, že neviditelná ruka trhu nefunguje.;-D

10 0
možnosti

Pane Kopecký, od koho "vyčerpat miliardy" ? Zkuste se nad tím souslovím zamyslet. 100% souhlas s autorem článku. Akorát bych řekl, že při tom přehození peněz z jedné hromady na druhou se často ztratí více než jen třetina. Soudruzi v Bruselu jediní mají patent na rozum a vědí, na co jsou peníze potřeba. Tak na to "vypíší dotační tituly". Obce jsou pak v podstatě nuceny do celé řady nepotřebných a naprosto neefektivních projektů, zatímco nemají peníze na to, co skutečně obec potřebuje. To málo volných prostředků, které jim zbývá, utratí za povinný příspěvek v těchto projektech.

9 0
možnosti

Vycerpat miliardy z rozpoctu EU? ;-) A nez neco napisete, mel byste se zamyslet spise vy... Projekty opravdu nejsou z hlavy Bruselskych uredniku. Ty si vytvari a administruji obce a kraje samy...

0 0
možnosti

Pokud muzeme vycerpat miliardy Kc za projekty typu opravy krajskych silnic, opravy chatrajicich pamatek ci vymeny kotlu. Coz jsou nejspise 3 hlavni oblasti do kterych ty penize pujdou, tak na tom nevidim vubec nic spatneho. vy ano? ;-)

0 2
možnosti
Foto

To jsou sice bohulibé činy. Proč ale ty peníze musíme posílat do Bruselu, a pak o ně škemrat, přičemž není s podivem, že se některé ztratí? Ještě se u toho zaplatí regiment úředníků a stohy papírů, aby vše bylo řádně doloženo. To je opravdu velmi "hospodárný" systém. Kdyby se ty peníze nemusely do Brusele posílat, pak by si kotle mohli lidé zaplatit sami.

3 0
možnosti
Foto

Lidem vůbec nedochází, že po tom rozhazování měďáků přijdou výběrčí a vezmou nám naše zlaťáky, které se šikovně přelijí do kapes politiků a jim spřízněných bankéřů a podnikatelů.

11 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz