Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J96a68n 89R74á90ž

7. 7. 2014 12:59

Za vlady komunistů existoval orgán ÚV KSČ s názvem Státní plánovací komise. Ta autoritativně rozhodovala o tom, kdo dostane investiční prostředky a kdo ne.. Který ředitel měl ty správné známé, nebo mohl poskytnout protislužbu, mohl modernizovat, popřípadě si obstarat i novou T613. Kdo je neměl, utřel nos. Čili o tom kolik a kam bude podnik (obec,město) investovat se nerozhodovalo v místě, ale na břehu Vltavy. A  tak se kupovaly hlouposti a investovalo do nepotřebných věcí, jen aby se přidělené prostředky v termínu utratily.

Dnes je princip stejný, jen se to jmenuje jinak a o přerozdělování nerozhoduje ÚV KSČ (a jeho orgány) na břehu Vltavy, ale Evropská komise (a její orgány) u čůrajícího chlapečka.

5 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz