Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z37d80e53n55a 88K70o62č84í

14. 7. 2013 21:15

Může za to jednoznačně tkzv.“ demokratizace“, kterou začalpropagovat VH. Pamatujete si na problémy s Matiční ulicí ?  To byl začátek dnešních problémů.  Jakmile  dostanou  zastání  ti, kteří si ho nezaslouží, všechno sezvrhne.  Pak se začalo mluvit o lidských právech,nárocích na bydlení, sociálních dávkách ………. Nejrůznější sociální poradci a komise rozdávaly  rady  kdo z nepracujících má na co jaký nárok,kdo nebude za překročení zákona  trestán …...  Jednalo se naprosto nesystémové kroky,protože  se nějak zapomnělo napovinnosti. Proto  všechny ty komise…… byměly být ihned úplně zrušeny bez náhrady, protože ony vlastně problémy pouzevyrábí.  

Můžu vás ubezpečit, že bude ještě hůř, protože bílí jsouučenliví a přebírají od romů jejich taktiku, jak přežít za pomoci sociálníchdávek……….., bez nutnosti  vydělat siprací na svůj vlastní život.  Státní kasanebude mít  šanci do budoucna ufinancovatsociální dávky – např. příspěvky na bydlení, elektřinu, plyn …….  a teprve začnou skutečné nepokoje. To co jednes, je slabý odvar toho, co nás čeká. A kdo za to může ? Původcem všechtěchto nespravedlností byl Havel, Uhl, Diensbier ……  , kteří díky pozitivnímu diskriminaci romů,vybudovaly základy skutečného rasizmu.

Stále ještě existují cikáni, kteří pracují a snaží se o sebepostarat.  Bohužel jich stále ubývá.;-(

1 0
možnosti

No to je článek. Chybí tomu jen CAPSLOCK a siderické kyvadlo a vyrovnalo by se o kvalitě projevu Petr Cibulky.

0 4
možnosti

Takze nebyt nastvany na mafiany a korupci ale: "V současné době si začínají svoji frustraci vylévat na té spodní straně lisu. " 

To vzdycky funguje.   

Socialni zakony plati pro vsechny stejne. Komicke je to, ze se nikdo z tech protestovatelu nesroti, kdyz si hradni straz koupi pistolky na 7 milionu. Opakovane.

0 2
možnosti

Socialni zakony plati pro vsechny stejne. Jo to určitě, zkus si jít na sociálku - úp a pak si povíme;-D

1 0
možnosti

P47e91t11r 47A70g59u94l30á56r

14. 7. 2013 13:08

Pro paní Mojžíšovou. Moje osobní zkušenost. Když přijdou do volnočasového zařízení, kde mají možnost se vzdělat, tak tak neučiní. Vyberou si klub, kde si mohou pouštět hudbu, hrát si, pouštět si videa. Někteří ruší svým vystupováním okolí, něktří jsou slušní. Mluvíme o dětech ve věku 15 let. Ani je nenapadne se zeptat jestli by se něco nemohli naučit. Má to jediný efekt, na chvíli nejsou na ulici.

5 0
možnosti

Včera večer to v TV zprávách se jeden Cigán vyjádřil jasně. Prý se nechtějí mstít (komu a za co?) a chtějí jen klid. Ten klid zřejmě znamená, že se jich nemá nikdo všímat a nechat je v klidu si chodit pro dávky. To, že klid chce i majorita ho asi těžko napadne, protože oni vidí jen sami sebe. Proč ne, jsou pány situace. A jak se nedávno vyjádřil jeden nejmenovaný politik, hlavně se jim nesmí snižovat dávky a tím dávat důvod k jejich nespokojenosti :-) Zajímavé je to, že na Slovensku si s nimi poradili a nevidím, že by měli problémy s "lidskými právy".

4 1
možnosti

Současný systém je neudržitelný. Další zvyšování dávek není možné, stát musí začít šetřit. Tedy měl by:-) Jinak blog je napsán skvěle, nejvíc mě dostala ta pasáž o "živitelích". Podle mě ti chudáci ani neví, že my je ze svých daní opravdu "živíme"...

3 0
možnosti

Autor měl sice v té pasáži na mysli politiky, ale to nevadí. Faktem je to co píšete. Romové skutečně velmi často nevědí, že peníze, které dostávají jsou od pracujících. Potvrdila to jedna studie na Slovensku, kterou jsem četl jsem před několika měsíci a zabývala se do hloubky tou tolik zmiňovanou "odlišnou mentalitou". Oni znají v podstatě pouze jednosměrnou cestu peněz. Mají za to, že se někde natisknou, pak se rozdělí mezi lidi (ti co pracují si je vydělají, ti co nepracují dostanou dávky), pak se peníze utratí a tím jejich cesta končí.

0 0
možnosti

Paní Mojžíšová, začleňování Romů se nedělá 23 let, tedy po r. 1989, to se dělalo i za komunistů. Takže nějakých 63 let, to jen tak pro pořádek.

Vzorce chování? Nepodnětné prostředí? Za komunistů byla pracovní povinnost a Romové makali. Stejně tak byla povinnost chodit do školy. Kdo může za to, že se Rom za 9 let povinné školní docházky nenaučil číst a psát? Škola? Nebo rodina? Víte, ono to bylo spíš tak: před r. 1989 šlo hodně Romů po ukončení základní školy pracovat. Nekvalifikovaná dělnická práce byla vcelku slušně placená, Romové pracovali u technických služeb, na stavbách, na výkopech. Po r. 1989 jim práci přebrali Ukrajinci, ale stát proti tomu NIC neudělal, i když na to byl opakovaně upozorňován (zato třeba Německo a Rakousko si tvrdě chránilo pracovní trh). Náš stát to nezajímalo, my tu začali budovat kapitalismus volné soutěže. Jediné, co jsme udělali, bylo vytvoření zmocněnce pro lidská práva (Petr Uhl) a zavedení sociálních podpor bez povinnosti pracovat (pravicové vlády Václava Klause v 90.letech, kdy byl ministrem práce a sociálních věcí Jindřich Vodička). Tím bohužel naše slovutná pravice položila základy dnešního stavu. Pokud se ministrům dostalo upozornění zdola, že tady vznikne problém, bylo to bohužel neskutečně bagatelizováno, hlavně ze strany pan Uhla.

Pravdou je jen to, že náprava stavu nebude jednoduchá, ale je třeba něco dělat a zavést zákony, platné pro VŠECHNY, ne jen pro někoho, a to včetně jejich vymahatelnosti. Pokud není dodržování zákonů po určité skupině vymáháno s tím, že jde o "rasovou nebo kulturní odlišnost", je něco špatně.

4 0
možnosti

Nemáte pravdu. Chudákům Romům nevzali práci Ukrajinci, ti totiž jen vykryli výpadek nekvalifikované pracovní síly dříve představované Rómy. Už je to několik let běžel v tv moc hezký pořad právě o problému Rómové a práce. Mluvil zde i jeden Rómský podnikatel (takže ho lze stěží považovat za hnusného rasistu). Založil si firmu s představou, že bude mít partu romských kopáčů, se kterou bude pracovat na stavbách. Jenže narazil na problém: přijal Roma, ten pracoval pár dní a přišel se srdceryvnou historkou, že potřebuje vyplatit zálohu. Pokud dostal peníze, dalších pár dní se bez omluvy neukázal. Pak přišel do práce se srdceryvnou historkou, proč nemohl pracovat a zase pár dní pracoval. Ten podnikatel měl ale problém, protože k odevzdání díla měl nějaký termín, který musel dodržet - a to s takovými pracanty pochopitelně nešlo. A tak skončil s pár spolehlivými romskými kopáči a většinu zaměstnanců tvoří Ukrajinci, protože jsou spolehliví. Své vystoupení zakončil tím, že dneska už nového Roma (tzv. z ulice) nezaměstná (leda na doporučení a někdo se zaručil za jeho spolehlivost).

8 1
možnosti

Trochu problém je v produktivitě práce, která je dnes obrovská. Takže se dělá umělá zaměstnanost všemi těmi úředníky a byrokracií. Prostě místo toho, abychom pracovali všichni 4 hodiny denně, tak dělá třetina lidí 12 hodin denně a ty zbylé 2/3 jim vymýšlí buzeraci.

Co se týče krize a nedostatku peněz, tak bych to tak černě neviděl. Jen se podívejte, kolik lidí chlastá, kouří nebo má ten nejnovější telefon a stahuje si na něm přitroublé aplikace. Velmi často je to prostě jen velmi špatná alokace peněz...

Jinak s vámi souhlasím.

2 0
možnosti

Velim zajímavý pohled na pracovní dobu.. Souhlasím s tím, že když se zvedá produktivita práce, lze snižovat pracovní dobu a všichni pak můžou dělat míň.. Jen někteří mají třeba názory, že pracovní dobu ponechat třeb těch 8 hod a pro ty, na které práce nezbyde, mají smůlu..  Souhlasím s tím Vaším pohledem.. Teď neřeším problematiku dávek..

0 0
možnosti
Foto

Karma jak hrom. Ostatně - jako vždy, pane Kříži. R^R^R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz