Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jako vždy, antikarma.

4 25
možnosti
VH

Dodatek : Demonstrovat plošně proti Romům je stejně hloupé, jako plošně obviňovat z příživnictví OSVČ. Řešením rozhodně není to, že snížíme daňové zatížení pro většinou zahraničních majitelů výrobních prostředků, malinko i pro občany, ale ty zatížíme daleko víc hrazením dříve dotovaných služeb. A tím podtrhneme spotřebu, návratnost investic a vlastní investice.

Naprosto souhlasím s článkem, který o stejném problému píše naprosto jiným způsobem, než Kříž. http://steinbauer.blog.idnes.cz/c/350953/Pravicovy-populismus-v-krizi-neoliberalniho-kapitalismu.html Možná někoho v článku může zarazit negativně vyslovovaný pojem "neoliberální kapitalizmus", nicméně si myslím, že nejde o kritiku jiného kapitalistického systému, tj. sociálního státu.

1 3
možnosti
ZH

Dal bych neziskovkám poslední šanci. Od příštího grantu bych je začal platit jen a jen za výsledky. Svěřil bych každé z nich 500 nepřizpůsobivých a odměnu vyplatil až expost podle počtu lidí, které se podaří dlouhodobě začlenit do společnosti (tj. začnou pracovat, vychovávat své děti, budou bez přestupků a trestních deliktů). Možná by se pak začalo v tomto neziskovém sektoru konečně dělat něco opravdu užitečného. Nebo by se naopak ukázala jejich naprostá zbytečnost. A také bychom měli jejich srovnání. Ty lepší nechť pak dostanou více příležitostí, ty horší ať jdou z kola ven.

23 3
možnosti
Foto

Víte co by mně zajímalo?? Kolik z těch lidí, kteří teď tak fundovaně kritizují neziskovky jak nic nedělají si od nich v minulosti vzalo materiální a nebo finanční dar na povodněmi poškozený objekt a kolik z nich si uvědomuje, že materiální prostředky jako pytle, lopaty, kolečka, dezinfekce, které rozdělovaly cca před měsícem obecní úřady nepřišlo od státu, ale z velké části od (nevládních) neziskových organizací. A že zrovna na povodně do těch neziskovek fakt peníze od státu nejdou :)

To jen tak na okraj:)

4 26
možnosti
DK

Jsem pro, aby se Romove prestali podporovat a meli se prisne trestat, pokud pachaji trestnou cinnost...Ale ze poslali na demonstranty tezkoodence mi prijde adekvatni. Kdyby ty Romy zmasakrovali, tak vam to jako v dnesni dobe prijde normalni?

5 5
možnosti
MK

To jako, že by ti policejní provokatéři nebo občané Budějovic začali cigány masakrovat?;-D

9 3
možnosti
MR

Kdyby zde byla aktivní alespoň část společnosti a uměla se ozvat, určitě by si "vychovala" své politiky a zatrhla tipec jejím úletům. Zdejší politici  mají nás  dobře přečtené a vědí že jim od nás nic nehrozí, zkrátka  spoléhají na naší minulost, kdy zde byla vynucená společenská netečnost a nabubřelé maloměšťáctví. Aktivita musí přijít od zdola  a to od obecní úrovně, lidi   se mají naučit sdružit když je jim pácháno příkoří, využít sociální sítě a makat ... . Obdobný přístup je zde k EU, kdy se vlastně přešlo od RVHP a Moskvy k EU a Bruselu. Nebyla zde možnost znovu nalézt svoji samostatnost, společenskou pluralitu, sebevědomí ... . Je docela zarážející skutečnost kdy významná část Evropy zažila krach sociálního inženýrství, direktivního hospodářství, přerozdělování výroby v rámci socialistického tábora, spadla do podobných osidel.

6 1
možnosti
Foto

Ano, přesně. To je i hlavní důvod mého psaní zde.

2 1
možnosti
MK

Pane Kříž, sem s tím, koho tedy volit, Svobodné?

1 0
možnosti
Foto

A proč ne třeba Svobodné? Rozhodně lepší než to, co je tam dnes. Program Svobodných je slušný a jeho realizace by této společnosti pomohla. Bohužel jsou většinovou propagandou zaškatulkováni jako Klausovi hošani, kteří nás chtějí zavést někam do Somálska ... A tak tady žijeme.

10 1
možnosti
Foto

Pravda, nic než pravda.

1 0
možnosti
FV

Není co dodat R^ Jen karmu ;-)

4 0
možnosti
Foto

Super článek.   Teď již jen najít ty opravdu spravedlivé, neúplatné a daněsnižující a svobodu podporující politiky.  Těm v parlamentu může věřit snad jen fanatický příznivec těchto stran.   I když jsem, co se týče voleb, skeptický a stát jako instituci násilí nenávidím, zkusím to se Svobodnými občany.

6 1
možnosti
PM

Řekl bych, že se Svobodnými to horší určitě nebude

7 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz