Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako po Studiu Kamarád by to obstálo se ctí. Ale ten film má vážné problémy a myslím, že minimálně Zelenka si jich je vědom, pokud tedy náhodou netrpí předčasnou demencí.

Především bylo úplně zbytečné vybalovat kouzleníka Žita. Bez zmínky o nalezenci z pole dotyčné obiloviny by se to klidně mohlo jmenovat "Jiří a Luciferův kámen" a nenajde se nikdo, kdo by na scénáristu vytáhnul, že kopíruje pověst o Žitovi.

Vizuál vypadá na výpravnou pohádku chudě. Nakašírované peklo, řadě scén chybí druhý plán, tak působí jako studiová inscenace. Kameře se daří zabíjet dynamiku. Až příliš mnoho děje se odehrává jako "mluvící hlavy".

Hlavní hrdina je typově vybrán skvěle, ale nedaří se mu sestoupit z jeviště studentského divadla a režie ho v tom snad ještě podporovala.

Chudy vizuál+klišoidní děj+nezáživné dialogy s nedostatkem humoru+nepříliš adekvátní a chytlavé muzikálové scény, v tom filmu není nic, proč by se dal doporučit, jakkoli to není zase úplná katastrofa. Koeficient vysokého očekávání ho samozřejmě u diváků sráží ještě níže.

0 0
možnosti

V české televizi si to teplo ještě platíme.

0 0
možnosti

I34v63o 63B34o69u18š96e

31. 12. 2018 18:00

Tak to tak neprožívejte.

0 1
možnosti

Divim se, ze se na to lide divali az do konce. Ja to zavrela v okamziku, kdy Zita vzali do armady a on sel vybirat dane. Zbytek mi utekl a jsem za to rada. Je zajimave, ze kdyz se jedna o poradny propadak, vsechno se shoduje uz od prvnich zaberu. Hloupoucky scenar, ubohe kostymy, spatne herecke vykony. Po prvnich deseti minutach je jasne, ze uz to lepsi nebude.

1 0
možnosti

Je mi stydno, připínal jsem až po cca 13 minutách...

0 0
možnosti
Foto

Tak stane se, no.... Ale když už se to stane, člověk by očekával trochu sebereflexe a pokory. Tvůrci mohli říct: Sorry, zklamali jsme, budeme se příště víc snažit.

Místo toho se dočítám, že ti, co hodnotili pohádku Žito negativně, jsou podle Zelenky lidé ze IV. cenové skupiny. Pane Zelenko, na ČSFD hodnotí stále ti samí lidé!! Lidé kvalitu poznají a dokážou ji po zásluze ocenit. Tady máte srovnání:

S čerty nejsou žerty 89%

Byl jednou jeden král... 87%

Tři oříšky pro Popelku 86%

Šíleně smutná princezna 83%

Anděl Páně 73%

Anděl Páně 2 77%

******************************

Kouzelník Žito 23%

5 0
možnosti

J36i26r83i 14B34o82r

26. 12. 2018 18:07

Tady se mohou všichni osypat z jedné nepovedené pohádky v ČT,že je na základní škole v osnovách " Honzíkova cesta" mě vadí víc.

0 9
možnosti

Možná by se této pseudopohádce zvela hodnocení, kdyby si udavačského čerta střihl někdo s Pirátské strany.

5 0
možnosti
Foto

Předně byste mohl objasnit, proč byl hlavní hrdina sluníčkář. Alespoň bych zjistil co to vlastně je. Nicméně, ta pohádka nebyla až takový výbuch, jak se z ní někteří snaží dělat. Jen vzpomeňte na slíbenou princeznu. To bylo šílenství na obrazovkách. Kouzelník Žito odpudil především hudbou. Za sebe nechápu, proč má každý tvůrce pohádek potřebu cpát do nich nějaké písničky. Že to jde i bez nich, dokázaly dva díly Anděla páně, kde hudební složka byla jen doplňující a nenásilná. V případě kouzelníka Žita to ovšem chvílemi vypadalo jako nějaký muzikál, jak poznamenala kritička Mirka Spáčilová. A měla tentokrát pravdu. Protože pokud je v pohádce nějaká písnička, má být taková, aby si jí děti notovaly a zpívaly. Tady to ovšem není vůbec možné Dalším průšvíhem byla Žitova inspekční cesta do podhradí. Jinak to ovšem byla pohádka, která nijak zvláště nevybočovala, i když v tvorbě pana režiséra Zelenky patří k těm nejhorším.

A k těm poznámkám že pohádky patří hlavně dětem, ano to je pravda, jen si myslím, že díky překombinovanosti a hlavně díky té otravné hudební vložce, pohádka děti hodně nudila. Je ovšem nutné ocenit herecké výkony. Hlavně pana Kříže, který toho zloducha zahrát umí, což ostatně dokázal i v seriálu Kriminálka Anděl, kde hrál vraha. Liška byl v roli čerta úžasný a Táňa Vilhelmová jako vždy skvělá. Škoda že větší prostor nedostal pan Petr Kostka a také Jan Hrušinský by si zasloužil více nežli jen krátký štěk podkoního. Ovšem Bolek Polívka jako Lucifer, to byl pětiminutový herecký koncert. Troufám si tvrdit, že může směle konkurovat Karlovi Heřmánkovi z Čerty nejsou žerty.

Chtěl bych zmínit ještě jeden aspekt. Každý rok po vánocich se objeví podobná zdrcující kritika. Platilo to o Duchovi nad zlato a dalších pohádkách. Letošek tedy není výjimkou a i když Kouzelník Žito se nezapíše do srdcí diváků, tak takovou sprchu si, podle mého soudu nezaslouží.

1 5
možnosti

Každý rok se objeví kritika, to je pravda, ale v případě tohoto paskvilu se shodli většinově všichni. Diváci, i profesionální filmový kritici. U téhle "pohádky" nebyl ani děj a co se týče hlavního hrdiny, jediné co dokázal byl přiblblý úsměv, řeč bez intonace a celou dobu se tvářil jako by vykouřil jointa. Tohle nemohla zachránit ani soudružka Bohdalová ani vynikající výkon Bolka Polívky anebo sexy Vilhelmová. Řetěz je totiž tak silný, jak je silný jeho nejslabší článek. A to platí i pro film. A co se týče princezny ta na tom byla podobně jako hlavní hrdina. Ono totiž, možná, kdyby to byla první filmová pohádka, tak by to asi i prošlo. Jenomže v téhle zemi je laťka hodně vysoko posazená. Popelka, S čerty nejsou žerty, Anděl Páně, ale i Princezna ze Mlejna či Princ a Večernice apod.

6 0
možnosti
Foto

Tak mladé,kteří chtějí lepší svět bych nechal na pokoji.Ti za nepovedenou pohádku nemohou.Já jsem vypnul kritizovaný šunt po čtvrt hodině a doporučil bych paní Bohdalové odchod do hereckého duchodu....

1 2
možnosti
Foto

Pane Bárto, po 15 minutách se děj pohádky ještě nerozvinul, takže to že jste jí vypnul nesvědčí o její nekvalitě ale spíše o vaší netolerantnosti.

0 0
možnosti

Na Štědrý den mi to "dílo" uniklo, ale druhý den, jsem se na to díval na Slovenské televizi a litoval jsem bratry Slováky. Zvláště, kdy jim před tímto "transgenderovým" Žitem běžel vynikají Anděl Páně.

Prvomájový průvod mi nechyběl, ale byla to jak agitka na EET. Všeci kradů

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz