Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Koukal jsem 5 minut a přepnul, a pokud vezmu potaz hodnocení uživatelů tak nijak nevybočuji.

https://www.csfd.cz/film/617154-kouzelnik-zito/komentare/

9 1
možnosti
Foto

Mám na to svůj docela příkrý názor, ale jsem zcela přesvědčena o jedné věci, jež v celém tomto problému očekávání a přežilé tradice hraje vskutku nemalou roli. A to je typ diváka Karel Kříž, kvůli němuž je jinak pořád dobrá ČT v kleštích, co se na ni samozřejme vytáhne. A to uspokojeni takových uz dávno přednacáknutých bude problém naprosto vzdycky. Říkam to ruku v ruce s tím, ze jsem to dívání vydržela necelé pul hodiny. Ovsem vaše hodnocení se nedá vydržet vůbec.

6 13
možnosti
Foto

Existuje hezké přísloví:

Inteligent napadne tvrzení nebo myšlenku, hlupák jejího autora.

22 0
možnosti
PS

P97e56t70r 87S26k36á68l28a

26. 12. 2018 9:13

Nejsem žádný velký znalec pohádek obecně a těch televizních už vůbec ne. Přesto mi ale v hlavě utkvěla skutečnost, že se jedná o střetnutí dobra se zlem a dobro obvykle vítězí. Takže podle autora blogu jsou všichni pohádkoví hrdinové dobrotrusové?

3 7
možnosti
Foto

Záleží na tom, jaké zlo pohádka indikuje. V této pohádce bylo zlo vykresleno podobným způsobem, jakým se vykresluje kapitalismus. Proto spíše než pohádka to byla opravdu jen a jen přiblblá agitka.

8 3
možnosti
Foto

Ze zásady nekoukám na nové pohádky, protože si nechci kazit náladu dalším konstatováním, že dnešní "umělci" už neumí udělat pořádné dílko. Tak jsem si den nato poslechl hodnocení ala blog od mladých a potom s nimi výjimečně kouknul na, podle nich mnohem povedenější, pohádku Anděl Páně 2. Upadlo mu jablko poznání, tak ho vyrazili pod trestem vyobcování hledat. Přes několik párů rukou se dostalo zpátky do správných rukou, pak zazpíval nebeský chór, kde nesměla už z principu chybět Bohdalová a zazvonil konec a slátanině byl konec. Když tohle je lepší než Žito, tak mne určitě nepřesvědčí, abych to shlédnul. Stejně jako byla 60. - 80. léta 20. století veškerému umění zaslíbená, tak přelom tisíciletí plus první dvacetiletí jsou umění hodně vzdálené.

13 0
možnosti
VH

Představte si, pane Bicero: s o u h l a s!

1 0
možnosti
ČT

Pořád lepší česká pohádka, než nějaká americká slátanina typu Sám doma. Toliko můj názor.

0 0
možnosti
VH

Chcete říct lepší slátanina česká, než slátanina cizí. Správně - tak to ma byt.

5 0
možnosti
DR

Nezbývá než souhlasit a naopak vyjádřit autorovi velký obdiv za to že to vydržel, já jsem tu slátaninu přepínal ani ne za 5 minut.

10 0
možnosti
JH

J41a81k98u71b 68H67o74z31a

26. 12. 2018 8:50

Je to bída, ale netřeba hledat zlý záměr tam, kde postačí lidská hloupost.

1 0
možnosti
Foto

J32a22n 24Š54i59k

26. 12. 2018 8:48

Většina slavných českých pohádek byla ovlivněna dobou ve které vznikaly. Nejkrásnĕjší typické pohádky jsou ty nedělní odpolední s nevelkou výpravou. A ty všechny jsou z produkce ČT.

4 0
možnosti
LB

No a přes tu bídu, měla tato pohádka na ČT 1 největší sledovanost z celé tuzemské televizní nabídky.

Zaplať bohu, že se bez televize na Štědrý den obejdeme, alespoň pak nemusíme bědovat :-)

4 0
možnosti
Foto

Žádné veledílo to nebylo, ale když budete chtít najít, tak přesně takhle "vtipně" rozeberete i pohádkové klasiky.

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz