Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Mzda závisí vždy jen od kvality produktu, který se vyrábí a dokáže prodat, žádný úřednický panák od stolu ji nikdy nemůže nijak nadiktovat" citujete v textu.

V celé té zlobě však pomíjíte fakt, že se v současné době levný a nekvalitní výrobek prodává lépe, než právě ten kvalitní, který by zaručoval i vysoké mzdy. Ovšem, že i na této situaci nesou politici z velké části vinu, ale ne proto, že by to byli „socialisté“. Takže celá problematika leží v trochu jiné rovině. To, o čem píšete, je jen důsledek tohoto vývoje.

0 1
možnosti
LR

Sorry ale nesmysl. Dnes už se lidé naučili kvalitu rozpoznávat.

1 0
možnosti
Foto

Ano, někde se ztrácí 30 000,- kč, ale přinejmenším polovina z této částky neztrácí se mimo tu firmu, která tomu pracovníkovi vyplácí pouze těch 15 000,- Kč. Zadarmo ani kuře nehrabe.

0 2
možnosti

Pane Kříži,

tak jste si zanadával na české socany, ale uniklo Vám, že podobné agentury fungují i v USA, a to i v dobách vlád konzervativních republikánů. Takže asi i američtí republikání jsou členy ČSSD ;-D.

Pracovní agentury jsou hlavně velkej kšeft, což je podstatou kapitalismu. Proto fungují ve všech kapitalistických zemích, tedy i v USA nebo ve státech EU, ale nefunguzjí na Kubě, nebo v KLDR.

Smiřte se, pane Kříži, s tím, že to, o čem píšte, je klasickou ukázkou tržního systému, ale nikdy to nebude ukázkou centrálně řízeného socialismu.

2 3
možnosti
DP

No jistě, protože v řízeném socialismu vám stát sebere úplně všechno a někteří naivové si myslí, že za to získávají sociální jistoty. Jsou lidi, kteří se prostě nepoučí z historie, a vy jste asi jeden z nich.

10 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz