Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Kříž nikdy nesklame. Proloží svoje bláboly tučnými větami a myslí si, že tím lapil pravdu. ;-D

Co takové Německo dnes, kdy v něm vládne oposmlouva jako vyšitá (CDU + SPD).

Opravdu se v Německu hroutí demokracie???

0 0
možnosti
Foto

Dneska jste, pane Kříž, mimo. "oposmlouva" se současným stavem nemá nic. Voliči sice nečtou volební programy, ale kontrolují, jak se jich strany drží. Konkrétně ODS si poprvé pořádně zakoledovala spálením modré šance, a korunu všemu nasadila zvyšováním daní a ještě i ostrakizací členů, co se chteli držet pravicových zásad. Čím zklamali voliče lidovci a socani, na to se zeptejte jich, ale o oposmlouvě od žádného z nich nic neuslyšíte.

1 0
možnosti
DZ

Já naopak souhlasím, opoziční smlouvou začalo to pravé korupční "tóčo".

1 0
možnosti
MN

hezky napsane, jen tam chybi, kdo byl hlavni vinik toho, ze ta oposmlouva vznikla - je treba se podivat do te doby a zjistit si, jak se chovala KDU CSL.... ostatne zajimave je, ze napr. pan Schwarzenberg si vybral vsechny mozne terminy, ktere pri svem hodnoceni pouzil pan Klaus .. ze by nahoda?  Proste TOP09 utrpela nevitezstvi a ted davaji misto sebe vinu Babisovi .. a ve finale to bude tak, ze to shodi na volice, ze ti jsou divni kdyz dali hlasy tomuto hnuti, misto nim. Podle mne to ani tak neni v oposmlouve, ale ve vsech tech krocich, ktere pravice pokud vladla v teto  zemi udelala a jake se za ni vlekly skandaly.. a vlecou se i nadale!

0 0
možnosti
Foto

A co takhle skandály levice a ultralevice? Ty podle vás neexistují? (Mimochodem - o které pravici hovoříte? Tady nikdy pravice nevládla, to je jen novinářské kabátění. To, že je někdo o jediný milimetr vpravo od ultralevice z něj nedělá pravičáka.)

2 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné shrnutí.R^

Demokracie rozkvétá byť s kosmetickou vadou

Ti, kteří kradli po léta dnes dvojnásobně kradou

Ti, kdo nás léta týrali nás vyhazují z práce

A z těch kdo pravdu zpívali dnes nadělali zrádce…

3 0
možnosti
JR

J93a94n 80R94á48ž

14. 10. 2014 12:05

To je konstatování:

Když se zadíváme do historie demokratických států, tak všechny demokracie, které tady byly dříve a jejichž ideály se euroatlantická civilizace snažila v posledním století jako systém správy státu implantovat, skončily nedobře. Z toho vzniká jedině možný přijatelný závěr:

Demokracie je už z principu podhoubím pro vznik třídy (dále cituji autora) "loupeživých lapků drancujících statky obyvatelstva, amorálních kupčíků s mocí či velkopansky nadřazených sebestředných narcisů". Takže se, dle mne,  vždy v zemích, kde byla demokracie,  místo svobodné země postupně vybudoval (pokračuji v citaci)  "protektorát zlodějů, zkorumpovaných byrokratů, daňové a právní džungle, erárních parazitů a bezcharakterních hovad".

Takže aktuální otázkou je: Proč si naivně myslíme, že se to bude vyvíjet u nás jinak? 

P.S.  Má-li někdo z obhájců demokracie  jiný názor, je to čistě jeho věc a jen vezme na vědomí, že já o demokracii moc dobré mínění nemám a nesnaží se mne přesvědčovat.

Naopak jsem přesvědčen, že naše civilizace bude dříve, či později, přinucena hledat jinou formu  správy svých zemí, aby  evolučně nezahynula. A čím dřív to bude, tím lépe pro nás i naše děti a vnuky!

1 1
možnosti
Foto

J51i45ř37í 82K10i47n78d16l

14. 10. 2014 12:25

Pane Ráži, jak z Rudého práva anebo z Večerní univerzity Marxismu- Leninismu.

1 0
možnosti
AB

Částečný souhlas. Snad jen, že za vznikem "oposmlouvy" stál fakticky svým jednáním Václav Havel se zájmovými skupinkami svých přátel, ať už se jmenovaly jakkoliv. Problém tedy není ve stranách, ale v lidech, kteří je zastupují a vystupují za ně. Ze Satana se taky nestane andílek tím, že přistoupí k nějakému náboženství. Grázl grázlem prostě zůstane.

5 1
možnosti
JR

J12a11n 37R55á56ž

14. 10. 2014 13:36

Tak,tak!

3 0
možnosti
ZJ

Když ono to bylo trochu jinak.

Opoziční smlouva vznikla jako obrana proti Havlově snaze o nepolitickou politiku a jím jmenovanou vládu pod vedením Josefa Luxe.

A následně nastal hon na čarodejnice. Především ze strany českých novinářů. Co prošlo Luxovi na ministerstvu zemědělství, tak u ODS to byla vždy lumpárna. "Kmotři" se motali a motají okolo všech stran. Ale vadí to pouze někde. Je zajímavé, že pravolevá koalice u Rakušanů a Němců se považuje za normální, ale u nás se z toho stálo, díky mediální masáži, něco tak odpudivého, jako výstřel z Aurory. 

Čímž nechci tvrdit, že se neděli lumpárny. Ale ty jsou i dnes. Pouze zaobalené jako koblihy, nebo dodávané jako Vodňanské kuře.

A nyní mne kamenujte.

10 2
možnosti
JH

J25a61n 61H36o62r74a

14. 10. 2014 11:17

Hezky jste ty "tradiční strany" nakopal... Mám pocit, že až na pár výkladních skříní v podobě třeba krajských měst a Prahy těm velkým hráčům v komunálních volbách až o tolik nejde, navíc by ta komunální politika měla být dělána ku prospěchu regionu a né ke sbírání politických bodů a mám pocit, že se tady opravdu volí jedinci a né strany. Velká politika očištěna od korupce neexistuje a v době hledání hloupých kompromisních řešení (vy nám, my vám) těžko existovat bude. Navíc stále máme aktivní politiky, kteří jsou odkojeni dobou "vlády jedné strany", v lepším případě pak nezreformovaným pokusným obdobím raného kapitalismu či postkomunismu...

2 0
možnosti
MM

Pane Karle, to nastalo už dřív, kdy Klaus pronesl své vidění, že nás trh vychová a neviditelná ruka trhu povede a spustil privatizací bez zákonů. Celý mančaft prognostického ústavu pod dohledem Stb na tom dlouho pracoval. Komárek, co by vedoucí, Mládek, Šedivý, Dyba, Klaus, Dlouhý, Ježek, Tůma, Koecher, Kreuter, Kouba, Dolejš, Rnasdorf, a noknec Zeman, který byl do prognostického ústavu přijat 1990. Všichni se vrhli do vládnutí naši země. A to je ten problém. Estebáci velice zbohatli. Z Václava Havla udělali trotla, který toužil jen po svobodě pro každého člověka v lásce a pravdě a z nás učinili blce, kteří jsme jim uvěřili.

4 5
možnosti
Foto

J77i39ř23í 76K15i42n81d68l

14. 10. 2014 12:14

Pane Menšíku, kdo určuje ceny potravin?   Pokd to nevíte tak je to neviditelná ruka trhu. Podle vás V. Klaus měl takovou moc, že mohl rozhodnout o privatizaci jenom on sám ? Kde to žijete ? Pro vaši informovanost. Právní podklad k privatizaci  položilo Federálníshromáždění ČSFR schválením zákona č. 427/1990 Sb. Byl to „Zákon o převodechvlastnictví státu k některým věcem. Tento zákon připravila Legislativní radavlády  a jejím předsedou  byl dnešní předseda Ústavního soudu PavelRychetský. Privatizace byla nutná neboť KSČ přivedla hospodářství k bankrotu.   Podle Českého statistického úřadu a výpočtu analitikům byla privatizace u  nás velmi úspěšným projektem, neboť objem hrubého domácího produktu (HDP) se od listopadu roku 1989 zvětšil o více jak 500 procent. V roce 1990 HDP činilo  672 miliard korun  v současné době jsou to 4 biliony korun:-).

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz