Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Pamatuji dobu když lidi spali před mototechnou aby koupili novou škodovku nebo žigula a dnes stojí frontu na dotace jejich syni a dcery.

V čem to asi bude?

0 0
možnosti
JJ

Lidé prostě nejsou schopni pochopit, že když stát vybere řekněme 100 miliard na daních a poplatcích, tak se řekněme 10 milard rozkrade, 20 miliard se vyplatí úředníkům, kteří dotace spravují, a lidem se v dotacích vrátí 70 miliard, tedy 70 % toho, co od nich stát vybral. Větší část národa si myslí, že tímto ochuzováním "pracujících" (raději to komunisty zprofanované slovo dávám do uvozovek) je možné vybudovat ráj na zemi, ačkoliv všechny historické paralely ukazují, že to místo ráje přináší všeobecnou chudobu.

1 0
možnosti
Foto

Tak ono vždycky záleží na tom, kdo to posuzuje. Pro některé to ráj je. ;-)

0 0
možnosti
JH

Nechci být hrubý, ale lidé jsou fakt blbci, totéž se odehrálo nedávno v Ostravě. Někteří prostě pracovat nechtějí, další sic pracují, ale jsou neschopní a cítí se podhodnoceni, ostatní "lidoovečky" jsou schopné a dokáží si vydělat, ale proč tu blbost obsahující 60000, nevzít a do té fronty se nepostavit? Komunismus v nás je zažraný.

0 0
možnosti
RM

Protože, Jaromíre, někdo má v sobě natolik úcty, že se nepůjde postavit ani do fronty na ukradenou miliardu. Jednou jsou dotace ukradený peníze a basta-fidli.

Jedinou rozumnou cestou, kterou vidím, je zvítězit ve volbách, prozkoumat smlouvy a hodit socanům na krk dotace jako dluh. Doživotní. A doufám, že ne dlouhý.

1 0
možnosti
RM

Dovolím si zkopírovat, co jsem psal do diskuze pod zprávou o kotlikach idnesu včera:

"Nechápu, proč ten systém nefunguje tak, že se ti lidé prostě neseberou a nevyžebrají si peníze od sousedů ve vesnici. Přece každý dá nějakou tu tisícovku sousedovi rád a bez většího váhání.

A ještě jedna věc mě zaráží. Proč zbytečně pracujeme, když si můžeme natisknout peníze a každý měsíc si je rozdat. Všichni se pak sebere a půjdeme si nakoupit rohlíky do Hybernské. Práce a mzdy, takové zbytečnosti v životě lidském."

A ještě přidám politckou strategii na venkově ze Tří chlapů v chalupě:

http://www.youtube.com/watch?v=WuKRTmesYN4

2 0
možnosti
MP

Daně by se měly využívat rozumně, na platy učitelů, policie, na opravy silnic, na důchody atd. Ale tady se vyhazují z okna. Někteří  z nás mají díky tomu se slevou topení a ostatní mu na to přispěli svými daněmi. Samozřejmě na tom někdo vydělává. Korupce platí při každé dotaci. Navíc je to vynikající byznys pro výrobce kotlů, který si automaticky zvedl ceny. Nic není zadarmo.

9 0
možnosti
VH

Vážený pane - souhlasím s Vámi, pokud se týká debilnosti "kotlíkovného", placeného z našich daní.

  Ovšem pokud ta debilita existuje, pak příspěvek až 60 tisíc na výměnu kotle, který výměnu potřebuje jako sůl, není málo.  Získat takové peníze za 10 až 12 hodin znamená výdělek až 6 000 Kč/hod.   Kde to máte?

   Plivněte si hloupě ještě desetkrát. Na to stádo, které bere, když se rozdává.

   PS:  V té frontě byli i placení frontaři. A stáli za pouhou stovku na hodinu. Po těch budete plivat také?

  PS2: Asi bych také nestál - prostě bych to nervově nevydržel. Za socializmu jsem přemýšlel, jak budu žít, až budou fronty o něco delší. Proto ale nebudu plivat na ty, kteří mají nervy pevnější.

2 0
možnosti
Foto

Ty bys žebrat nešel, Karel. Ale devět milijonu jinych tam pude. Tajak šli na odborařsku dovolenu za Hajdrycha, tajak vyhlašoval "psum psi smrt" za Gottwalda, tajak kšeftovali s levnym benzinem s okupačnima jednotkama za Brežněva... Lidi se neměni.

9 0
možnosti
BT

nemám rád tohle "skopové" brblání čiší z něj přezíravost a nadutost,

 vzal jste si na mušku jednu z dotací které stát nabízí a pokusil jste se zesměšnit lidi co o dotaci usilovali, pokud budete kritizovat chování lidí no budiž, možná jste opravdu tak dokonalý že můžete ovšem kritizujete něco aniž zmíníte podstatu věci, co je podstatou? no přece pokusit se vyčistit ovzduší a kotle v soukromých domech chrlí každý rok tisíce tun prachových částic, o různých látkách vzniklých nedokonalým spalovaním v mizerně navrženém kotli ani nemluvě, takže tu máme problém a jak ho vyřešit?  plošným zákazem topení uhlím tak jak to platí už staletí v Londýně? to nelze, jediné co se podařilo byl zákaz prodeje uhelných kalů, co může dál udělat stát? pokusit se pomocí toho na co lidé slyší tzn pomocí peněz je přesvědčit aby svůj kotel vyměnili a to je možná hodně nedokonalá cesta ale v současné situaci jediná možná, ač se to nezdá je mnohem levnější vrátit lidem nějakou tu korunu na dotacích než pak vrážet šílené prachy do vzrustajícího počtu respiračních chorob a alergií

je to prostě snaha vyčistit vzduch možná není dokonalá ale funguje máte-li lepší navrhněte ji státu a určitě budete vyslyšen, jedna možnost je také se na to vykašlat ať se lidé zadusí navzájem pak ten problém zmizí

3 1
možnosti
Foto

Etatismus. Stát nemá oprávnění takovéto věci za cizí peníze řešit.

4 0
možnosti
JC

Místo plynového kotle pořizujeme elektrický. Očekávám, že to bude podobné jako s přímotopy, pokud si to ještě někdo pamatuje, s tím rozdílem, že možná nebude plyn vůbec. V takovém případě nám poteče alespoň teplá voda a budeme vařit na el. sporáku. Temelín snad vydrží a nebudeme muset 20% elektřiny vyvážet.

2 0
možnosti
Foto

Uznávám, že v paneláku se dřevem topí blbě (i když jsou i tací...), ale mít za chalupou osm kubíků polen je přece jen jistota větší. Pravda, člověk se trochu nadře.

1 0
možnosti
Foto

Vystihl jste i mé pocity, dávám karmu. Toto se týká jednotlivých občanů (nechtěně jsem napsal "ovčanů" a překlep opravil). U dotací pro obce je to však ještě horší. Skutečnost je dnes taková, že bez dotací dnes obzvláště v menších obcích vůbec nic nedokážete. A tak jen pídíte po dotacích a k žádostem o ně musíte přikládat spoustu dokumentů, z nichž za mnohé musíte ještě někomu zaplatit za jejich vyhotovení. A nakonec se na vás spíše stejně nedostane a veškeré vynaložené úsilí vyjde vniveč. Jen se ale divíte, kolik lidí se na tom přidělování dotací živí a přiživuje. Navíc se tím vytváří ideální prostředí pro korupci od ministerstev až po kraje.

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz