Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K63a10r71e45l 66S96a42r61d44a

27. 8. 2014 22:29

Proboha přestaňte už používat výraz "fašismus" o kterém evidentně nevíte vůbec nic. Chápu, že se toto slovo stalo v poslední době docela populární, ale vůbec nechápu proč se pořád ještě používá ve vztahu k Hitlerovskému Německu (neřku-li k Ukrajině). Tam byl prosím nacismus, tedy národní socialismus. Fašismus byl jen a pouze v Itálii a to jen a pouze do smrti Benita Mussoliniho. Bolševici raději používali výraz fašismus jen proto, že se jim příliš nehodilo mluvit o nacismu - národním socialismu (NSDAP - Nacionálně Socialistická Německá Strana Práce). Podoba nacismu a komunismu by při použití na obou stranách oblíbených výrazů jako "práce", "dělnictvo" nebo "socialismus" byla příliš okatá.

0 0
možnosti

A pak přijdou volby, polovina nepřijde a z té poloviny polovina zvolí stejné, kteří to svinstvo zavinili a nechtějí s tím nic udělat. Je to smutné, ale marné, marné, marné.

1 0
možnosti

I kdyby to tak bylo, že za tu paní syn zaskakoval častěji, tak ta paní v tu dobu danou práci zase nevykonávala. Tedy, když se to sečte, tak jde o plynulou práci jedné pracovní síly vykonávanou dvěma lidmi.

Zaměstnávání na černo by to snad bylo v případě, kdyby ten syn stál celý den vedle své mámy a prodával souběžně s ní a neměl na to žádné papíry, ne?

Copak jsme už všichni přišli o obyčejný selský rozum, že dovolíme úředníkům provádět taková zvěrstva na drobných živnostnících?

7 0
možnosti

Tohle je věc, která nás stále odlišuje od civilizovaných zemí. Zatímco v civilizované zemi by uvedený úředník byl už dávno bývalým úředníkem, bez nároku na podporu v nezaměstnanosti, u nás začneme spekulovat o výši a adekvátnosti postihu.

Prostě nikdo se nezamýšlí nad skutečností, že se NIC nestalo a tudíž není ani za co majitelku trestat.

7 0
možnosti

Jenomže tento systém tady vybudovala ODS, ČSSD a Kalousek.

1 0
možnosti

P87e81t83r 70K39a84p85l56a68n

21. 8. 2014 13:19

Uváděný příklad podnikatelky se mi jeví jako pochybný. To, že její nezaměstnaný syn jí v obchodě zastupoval jen půl hodiny, aby si mohla odskočit uvařit oběd, tvrdí ona. Spíš bych tipoval, že ty "záskoky" byly natolik časté, že si toho všiml nějaký nepřející soused a práskl to. Pravděpodobnost, že by tam přišla inspekce "náhodou" právě v té jediné půlhodince, kdy jí "poprvé a mimořádně" syn jenom hlídal provozovnu, je nepatrná.

2 2
možnosti

Jděte už někam. Buď jsme otroci nebo svobodní lidé. Nechápete podstatu problému. Jde o právo, nikoliv o zákon. Do zákonů odhlasuje 300 mameluchů v parlamentu, kterým předloží "legislativní rada vlády" jakoukouliv broskvovinu, COKOLIV. Zde se zákon a právo nekryje. demokracie je tady jenom proklamací pro blbé.

4 1
možnosti

K69a36r23e31l 86F44u76k81s44a

21. 8. 2014 13:08

Bla bla bla. Rozmazávat takové pochybení a generálně tak hodnotit systém je prostě nesmyslné. Navíc to soud jisto jistě zruší, takže korekční mechanismus existuje. Kdyby se počítalo s tím, že všechny orgány státní správy rozhodnou v pořádku, tak by neexistovalo správní soudnictví... Ale takto se o tom veřejně dá psát a chytat na ty nesmysly jiné lidi

2 1
možnosti

Je to jediný nález v této "kvalitě" resp. jich byly desítky? Podle mne ten předpis je debilní, když neumožňuje nějaké posouzení s následnou domluvou, ty, ty, ty, bylo to poprvé ... atd.

To za socialismu možné bylo, takže bych to dnešní nenazýval socialistickým fašismem.

2 0
možnosti

Stále více sklouzáváte ke zjednodušujícím, ale o to údernějším schematům. To mimochodem vám popisované ismy dělali rovněž. Už proto byste měl vědět, že je to kontraproduktivní a navíc nebezpečné.

1 7
možnosti
Foto

Ale no tak, pokud ten předpis zní, jak zní, tak asi ten inspektor nemohl nic jiného dělat. Žádný zaměstnanec třeba u soustruhu nesmí nechat dělat někoho jiného za sebe svou práci, zvláště ne asi rodinného příslušníka.

Z toho případu nelze naprosto nic vyvozovat.

1 7
možnosti

Takže máme idiotské přepisy

9 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz