Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

Pane Kříži domnívám se, že se ani nemůže nikdo najít, kdo by s vaším klipem nesouhlasil. Je však nutné se vážně zamyslet nad tím, že docela zřetelně se vzdalujeme od demokrtatických principů. Nemám na mysli ty legislativní zákonné rámce, ale ty co má mít jedinec uloženy ve svém srdci, nebo jinak, které tvoří jakési majáky jeho intelektuální i emocionální jsoucnosti. Jeho životní cesty.

Vždyť přece demokracie vyžaduje jen respekt k názoru druhého a snahu o hledání pravdy. Vždyť přece názor to ještě nemusí být fakt a pravda se najde jen z velkého počtu úhlů pohledů.

Protože si pamatuji i život v první naší Republice a naštěstí dobře i všechno následující až do dnešní doby, tak vývoj v této oblasti jde zřetelně k horšímu i když technologický vývoj se řítí vpřed a to nebývale.

17 0
možnosti
Foto

Vcelku souhlas. Podobných rozborů už tu bylo několik. Niíkdo zatím nepřinesl návod, co s tím. A tak znova ocituji spisovate a překladatele Jana Zábranu, která si jako sedmnáctiletý student, zděšen výsledky voleb v r. 1946, do svého deníku zapsal: "...demokracie potřebuje lidi vyspělé..." (viz např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Z%C3%A1brana).

Až si těch deset ingrediencí pročteme, zeptejme se - jsme vyspělí?

Nejsme - chybí nám skutečné příklady, chybí nám elita. Tři vlny emigrace nás o ni připravily. Nové elita musí dozrát, z lidí, kteří nejsou zatíženi minulostí a kteří mají možnost porozhlédnout se po světě. Dnes to jsou pětadvacetiletí, někteří se už začínají profilovat, ale mají na to ještě deset let. Kdy už budou dostatečně moudří, ale budou ještě plni energie.

Já jim držím palce.

22 0
možnosti
Foto

Už dozrává, teď ve volbách poprvé překročila 5%, je to dobrá zpráva pro budoucnost. Všimněte si na těch klipech, kde Svobodní oslavují úspěch, jaký je věkový průměr zúčastněných: https://www.facebook.com/photo.php?v=10203891056377219

3 0
možnosti
Foto

Také si myslím, že lidé budou čekat s nataženou rukou do doby, než zjistí, že jim už nic nedali, jen jim do ruky nastřelili sledovací čip.  Pak se budou divit a říkat si, jak se to mohlo stát.  Vždyť tu přece máme demokracii.  Nějak mě ale těch lidí s nataženou rukou, nebo slepou vírou ve stát  přestává být líto.

11 0
možnosti
RJ

Po 25 letech mě už také není líto.

0 0
možnosti
KT

Pane Závladský dovolte mi  takový soukromý dotaz: Proč vy vlastně tak nesnášíte SSO?

0 0
možnosti
JSS

Můžete vložit do učebnic dějepisu a občanaské nauky!!

       Bohužel - prozatím  se většina má dobře. Ale ta ubývá. Je třeba ještě vyčkat, pak se ledy hnou.....

1 1
možnosti
RJ

Já čekat nechci, já se chci ještě dožít ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz