Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Na konci Vašeho příspěvku jste použil citát zúvahy Karla Čapka Proč nejsem komunistou?, kde se píše o negativismu. Přečetljsem si tedy znovu Váš článek a nic pozitivního jsem v něm neshledal, pouze 10negativistických tvrzení, ze kterých by člověk nabyl dojmu, že žije v zemi, kdenic pozitivního nelze najít. Kupříkladu v bodu IV. vykreslujetejustici a policii natolik negativně, že v naší zemi se práva a spravedlnostidomůže pouze bohatý člověk, soudě dle Vámi uvedených tvrzení. Karel Čapek vevýše uvedeném pojednání hovoří o jednom z nejnemorálnějších darů lidskéhoducha, čímž dle něj je dar brutální generalizace; místo abylidé shrnuli zkušenosti, hledí je prostě nahradit. Zkuste si prosím znovupřečíst, o čem to vlastně humanista pan Čapek píše. Rozdílnost ve Vašemnegativistickém pohledu na svět vůkol a pohledu pana Čapka si dovolímdokladovat na úryvku, který shodou okolností přímo navazuje na Vámi uvedenévěty na konci Vašeho článku. "Postavte se na chvilku vedle žebráka narohu ulice; všimněte si, kdo z chodců nejspíš vyšpulí z kapsy ten šestáček;jsou to v sedmi případech z desíti lidé, kteří sami se pohybují na mezi chudoby;ostatní tři případy jsou ženské. Z tohoto faktu by komunista pravděpodobněvysoudil, že buržoa má tvrdé srdce; já však z toho vysuzuji něco krásnějšího,totiž že proletář má většinou měkké srdce a je v gruntu nakloněn vlídnosti,lásce a obětavosti." Opravdu jste si jist, že byste nebyl schopenpřekročit vlastní stín "negativismu" a nepodařilo by se Vámsundat z očí klapky, bránící Vám vidět svět pouze negativně? Máte v záhlavívelice inspirativní motto od Alberta Camuse: "Běda mně, který jsem se opovážilpřemýšlet." Tak co zapřemýšlet nad skutečností, že ačkoli bývalý prezidentudělil plošnou abolici, našlo se dost státních zástupců či policistů,kteří se snažili pomocí všech dostupných možností zvrátit snahu panaKlause o zmaření mnohaleté práce lidí při odhalování a potrestání zločinů.Tak co opravdu by se nenašlo 10 bodů něčeho krásného jak ukazuje pan Čapek

10 2
možnosti
PP

P57e51t37r 55P12o34l21á44k

26. 5. 2014 13:39

Diky za clanek. Jinymi slovy rikam jiz dlouho v podstate to same. Akorat bych dal duraz na spatne zakony, ktere jsou jiz apriori prijimany spatne, aby politici a jejich loutkovodici byli beztrestni, i kdyby rozkradli cely statni rozpocet.

6 0
možnosti
DK

Souhlas ale snad nejvetsim problémem české spolecnosti je, ze morálka je povazovana za prekazku. Otcem propagace odstranovani morálky není nikdo jiny nez Vaclav Klaus.

13 1
možnosti
JN

Klaus může za všechno....

3 1
možnosti
Foto

Souhlas. Nicméně si říkám: chce -li být někdo zotročen, nechť si to užije dle libosti. Nebudu marnit čas na to, abych jej dostal z otroctví, ale soustředím se na to, aby se to mně netýkalo.

2 2
možnosti
PP

P48e44t27r 83P45o40l77á89k

26. 5. 2014 13:37

Vaclave, to je dost kratkozrake, vezmeme-li v potaz, ze tyto vce tvori vetsinu elektoriatu a voli prave ty, co jsou popsani v clanku. Jak chcete unikat otroctvi, kdyz cely stat je otrokarsky?

6 0
možnosti
Foto

karma....sám sem si už dlouho takhle hezky strukturovaně nezanadával;-)

13 2
možnosti
Foto

Bojler! :-)

Skvěle napsané, jen technická, zaměň prosím v závěru přechodníkový tvar "nadávaje" za "nadávajíc" (ta společnost), nebo změň podmět. Díky R^

2 3
možnosti
JN

Vaše starosti bych chtěl mít.

3 2
možnosti
Foto

bohužel souhlas

1 2
možnosti
Foto

Jedinou připomínku mám k té části o vysokých daních: Podle mě není primární úmysl ožebračit lidi, oni jen prostě potřebují co nejvíc peněz, tak škubou, kde to jen jde. Ale souhlas s tím, že složitost systému napomáhá tu krádež maskovat.

11 0
možnosti
RJ

A ti naivní si zvolili Čechoslováka, který sám potřebuje co nejvíc peněz, aby zbylo co nejvíc na jeho dotace.

0 1
možnosti
AM

ale no tak, světu už minimálně dvacet let vládne Kapitál, žádná "levice". A všichni ti tzv. dobroserové mu slouží pouze k socializaci ztrát a kapitalizaci zisků.

Že to autor nechápe, není žádné překvapení - ostatně sám to v úvodu přiznává.

5 21
možnosti
PH

P15e26t87r 97H78á72l83a

27. 5. 2014 19:22

Levici definují činy, nikoliv to, jak se sama nazývá.

3 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz