Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Chybí také zákon o odpovědnosti politiků, pokud možno hmotné.

12 0
možnosti
JF(

Možná nemusí jít o nic složitého, třeba by stačilo důsledně dodržovat podpisové odpovědnosti, za každou smlouvu nese zkrátka odpovědnost ten, kdo ji podepsal. Třeba příklad, paní ministerko, podepsala jste tu smlouvu o nákupu letadel, která se ukázala být nepříliš létavá, pane xy, podepsal jste tu smlouvu na padáky, které pouze padají, na Pandury, které nebyly třeba, příkladů neúrekom. Prostě odpovědný a všechna rizika nechť nese ten, kdo příslušný dokument podepsal, jak jednoduché, jak prosté. Tak jako u nás obyčejných smrtelníků, za špatný a nepromyšlený podpis ve smlouvě v řádu pár tisíc se na nás vrhají exekutoři, lidé přicházejí o příbytky a ničí se jim životy, zatímco v jiných sférách stejný podpis prošustruje státu miliardy a odpovědného nenajdete, není, nikdo za nic nemůže! Smlouvy za stát obvykle nepodpisuje nějaký Pepek Vyskoč, jistě je to vzdělaný, znalý a odpovědný reprezentant státu, odpovídajícím způsobem placený, takže konejme!!

15 0
možnosti
Foto

K76a72r47e80l 77R56a33d29a

26. 3. 2014 1:23

Mírný pokrok v mezích zákona nepomůže. Je třeba důsledně vyčistit právní ( nebo spíš bezprávní ) řád. Tam je zakopaný pes. Jeho projektanty je třeba hledat v bývalých kádrech z Prognostického ústavu. Zákony z dílny soudruha ministra financí Kočárníka jsou přímo ukázkové. A na jejich ,,vylepšení" dlouhá léta pracovala jak ODS, tak ČSSD.

10 0
možnosti
EP

Rád jsem Vaše příspěvky sledoval. Byly zajímavé a k věci. Delší čas jste se odmlčel a možná ani nesledoval svět kolem sebe. Tento blog to potvrzuje. Dá se to napsat, ale stručněji.

Kdo má nějaký majetek, tak k němu nemohl přijít jinak než nějakým podvodem nebo jinou nemravností. Tato generalizace se dosti pěstovala v časech, kdy zuřil třídní boj a každý náboj do řad buržoázních zbytků se hodil a ve stranických stukturách znamenal postup mezi ty co byli rovnější než ostatní.

3 11
možnosti
TB

T28o14m52á13š 92B10í12l93ý

24. 3. 2014 15:56

"Kdo má nějaký majetek, tak k němu nemohl přijít jinak než nějakým podvodem....."

Tak to jste to četl v rychlíku. Takhle to v blogu nikde napsáno není :-(

18 0
možnosti
Foto

Trefil jste to. A jak z toho ven, to je otázka! Už 25 let se na tom trpělivě pracuje v médiích i v poslanecké sněmovně, aby obchodní i trestní právo mohlo být zneužíváno k prosazení zájmu menšiny, která si pomocí pseudodemokracie stanovila postup, komu a kolik navrátit, komu a kolik přepustit místa na trhu. Můžeme si sice svobodně psát o tom, jak je neskutečné zbankrotovat Sazku, zadlužit stát při masivní privatizaci, zruinovat celé průmyslové obory, nejdřív lidem vnutit zboží a potom je vyhazovat z domu, když nezaplatí násobek právníkům, .... to můžeme. Ale zasahovat do toho, jak je nově přerozděleno a určovat co bylo špatně, nebo nezákonně, to mohou zase jenom ti samí co už nás jednou zachránili před socialismem ruského typu. Protože západoevropský socialismus našim politikům taky nesedí, lepší je ten bordel co máme v Česku. A tak u nás ať je každý jedinec zodpovědný sám za sebe, co vystuduje, kde bude pracovat, co si kde vydělá a jak, zaplatí si ze svého doktora a právníka, nebo ať nezavazí na volném trhu. Stát už je tak slabý, bez peněz, nebude plnit funkce které normálně plnil. Na to zapomeňte. Je otázka, kolik je lidí kterým dnešní stav vyhovuje. A kolik lidí, kterým to vadí, najde společný postup, jak to změnit. Paralyzér a osmatřicítka zbude těm, kteří zůstanou ve výrazné menšině.

11 1
možnosti
VM

Já s Vámi souhlasím. Toliko o našich "elitách" v pozadí, více vlastně napsat nejde. Tak to prostě je. A kdo že jim takové prostředí umožnil? No přece naši drazí polistopadoví politici. A na to má dobrý lék můj kolega. Zakázal by každému bývalému politikovi po skončení mandátu pracovat ve státním a pro stát. Nechť ukáže své schopnosti v tom ideálním podnikatelském prostředí, na jehož budování se podílel.

21 0
možnosti
JP

Jeden z těch zcela pravdivých a rozumných příspěvků. Je jen škoda, že si můžete své názory vyměnit na internetu a potom se nadále dívat, jak vás mafiánští novozbohatlící, pod krytím nově vybudované, demokratické a na Západě vyškolené policie, prostřednictvím daňových úniků nestydatě okrádají.

1 0
možnosti
FD,I

Velmi pravdivé, až jde mráz po celém těle, nejen po zádech. Brrrr. Není co dodat. Karma jasná.

15 0
možnosti
KS

Mě to přijde vtipné z jiného pohledu. Pisatel má podle fotky taky takovou malou býčí šíji a na krku slabý zlatý řetízek :-)

4 4
možnosti
ZK

Z78d32e23n25a 40K68o88č92í

24. 3. 2014 14:55

On asi sympatizoval určitou dobu s ODS ;-)

4 4
možnosti
Foto

Stručné, jasné, výstižnéR^ Možná ,,východiska" jsou těžko realizovatelná, pokud vůbec. Cestou parlamentní těžko průchodná. Neznám politika, který by souhlasil se změnami, které by mohli ohrozit i jeho:-/ Např. ,,panašování", popř. i povinná vol. účast, referenda, atp. Pokud se dokážete odprostit od toho, že taková řešení navrhují i ,,nějací Zemanové, Okamurové, možná i Piráti, aj.", lze tam najít i kus logiky.8-o;-)

7 0
možnosti

Tak to je Karma!R^

Tak tenhle marasmus žádné předvolební sliby i povolební podrazy politických stran a hnutí, neodstraní!

Jediným řešením je slibované referendum občanů, které může přinést zásadní změny, ale to už zase pravicoví i levicový politici deformují a omezují tak, aby z toho byl paskvil,

který nic nezmění.

Doufejme, že jim ten zlodějský mejdan, občané zatrhnou co nejdřív!!!!!!

21 0
možnosti
MP

Pokud by bylo referendum na odvolání politiků, musely by být volby každého půl roku. Většina zvolí slibotechnu, do roka jej v referendu odvolají a znovu si jej zvolí. Tak se to stalo při posledních slovenských volbách, kdy si zvolili stejné korupčníky!

6 0
možnosti
MK

Máte hodně pravdy, ale chybí mi alespoň náznak laického návrhu na zlepšení; prostě je to moc pesimistické a já se ještě na rezignaci necítím.

4 0
možnosti
MP

Návrh je jednoduchý, nevěřit na ty nejjednodušší líbivé návrhy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz