Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Je to ten starý známý Poch !!! Nemýlil jsem se. Dostal jsem dole mínus za to, že je tento článek pravdivý .......;-D . Teda Pochu, beru to jako veliké ocenění .....potažmo tedy samozřejmě ocenění pro autora R^

8 1
možnosti

13. 2. 2014 14:57

Ale on neni pravdivy.

0 5
možnosti
Foto

R51o37b25e18r56t 29P95o15c17h

13. 2. 2014 12:35

Vždycky jsem si myslel, že hloupé články patří do šuplíku a pak do koše. Četl jste svůj "excelentní" výplod po sobě?;-O8-o;-D

0 32
možnosti
ZO

vy máte nějakej osobní problém s autorem že jo?by mě zajímalo jakej.to že na pitomý multikulti dojede celá evropa je více než zřejmé.tak s čím máte problém?osobně mi stačilo navštívit několikrát birmingham a děsím se z toho až to tady bude vypadat jako tam.to raději snad kulku do hlavy.

18 0
možnosti
ZK

A nejvyšší životní úroveň na světě. Sakra.

1 0
možnosti
DK

Proto se tam ti davkozrouti tak tlaci, to da rozum...

4 1
možnosti

13. 2. 2014 10:26

Ještě že jsem se mohl dozvědět, v jakém multikulturním pekle to bezmála 40 let žiju, aniž bych si toho všiml. A to prosím stačí bloger, který přečte několik článků, splácá z toho vlastní a je to. Pravda je na světě. Ó děkuji, zdatný blogere.

11 25
možnosti
DM

Asi zijete v jinem Svedsku nez muj kamarad. Ten zije jiz mnoho let v Malmo a je z tech pristehovalcu uplne zoufalej. Stejne jako spousty jeho svedskych pratel. Mimochodem, zvysila nebo snizila se ve Svedsku za posledni leta kriminalita? O kolik? A kdo je za ni zejmena odpovedny? Zkuste si na to sam popravde odpovedet...

23 1
možnosti
NK

V.r. 1999 vyšel v Lidových novinách článek V Klause: Multikulturalismus je největší hrozbou 21 století. Čas ukázal, že měl zase pravdu. Trvalo 12 let, než na to přišla i A Merkelová, když řekla: multikulturalismus selhal. P Pithart napsal, že V Klaus trpí xenofobií, která hraničí z fašismem a nebyl sám, spousta havlistů, pseudohumanistů si samozřejmě přisadila, dnes už, ale mlčí! Velmi se obávám, že na Sobotkovu vládu jen, tak nezapomeneme. Dienstbier, Marksová Tominová a nedej bože ombudsmanka Šabatová. Lidé, když jdou k volbám, bohužel neuvažují v souvislostech a všichni na to těžce doplatíme!

53 2
možnosti
SB

U politiků je to ještě horší než u jiných lidí.

U jiných lidí hrozí jediné nebezpečí. Sice to největší, ale co do počtu pouze jediné: Neschopnost dlouhodobého uvažování.

U politiků jsou ta nebezpečí hned tři. Za prvé je to člověk jako každý jiný a též nemusí umět dlouhodobě uvažovat. Za druhé, pokud už to umí, může vycítit, že lidem se více líbí řešení krátkodobých problémů a může lidem nadbíhat. A za třetí. což si myslím, že u politika je snad největší nebezpečí, je to nezájem řešit něco, co přesahuje délku jeho politického mandátu. On byl zvolen na několik let, proč by tedy měl řešit něco, z čeho bude lidstvo jako celek bolet hlava za dvacet nebo třicet let? Do toho vosího hnízda multikulturalismu by dnes musel píchnout on sám, zatímco za třicet let to čeká někoho jiného. Že už to nebude hnízdo vosí, nýbrž sršní, to už se ho týkat nebude.

Myslím si, že největší překážkou pro řešení těchto problémů je právě rozpor mezi krátkodobostí mandátů politiků a dlouhodobostí těchto problémů.

16 0
možnosti
RK

Skvěle napsaáno a BOHUŽEL pravda .....R^

13 1
možnosti

13. 2. 2014 14:58

Neni to pravda.

0 5
možnosti
SB

Já se na všechno dívám skepticky. Politická garnitura vždy bude taková, jací jsou voliči. A bohužel jen velmi málo lidí umí uvažovat dopředu na více než několik let. A v horizontu několika let je skutečně výhodnější nějaký sociální stát, protože rezervy na několik let tady ještě jsou. A když nějakému jednodušeji uvažujícímu občanu říkáte něco o dlouhodobé neudržitelnosti tohoto systému, ještě se Vám do očí směje a považuji Vás za blbečka. Ne že by mi vadil ten výsměch (považuji se za člověka, který umí poměrně dobře oddělit svá přání nebo své obavy od chladného uvažování, a tudíž mám schopnost věcného a střízlivého hodnocení situace, a tak jsem v životě zažil už hodně výsměchu a urážek, a tudíž už jsem na to zvyklý). Ale nejde o to, zda mi to vadí. Jde o to, že takoví lidé potom takhle hlasují i u voleb. 

A z hlediska vývoje nevidím jediný důvod, proč by lidé měli uvažovat dlouhodobě. Po drtivou většinu existence člověka jako biologického druhu toho nebylo zapotřebí. Kopčem a Veverčák nemohli nijak ovlivnit, co bude za rok, natož co bude za deset let. S nástupem zemědělství se to posunulo do horizontu maximálně těch tří nebo pěti let, kolik jak dlouho žila kráva nebo jaká byla životnost střechy nad obytným domem, stodolou nebo kurníkem. Takže se to lidstvo prostě nenaučilo. A podle toho bude volit slibotechny a dávat jim přednost před politiky s dlouhodobou perspektivou.

13 0
možnosti
PS

Máte pravdu. „Žijeme v nestabilním prostředí. Jako Egyptská civilizace před zánikem. A stačí jedna velká přírodní katastrofa, a je zle. Například pokud by vybuchla velká sopka a obilí na poli na jaře nevyklíčilo, budeme si vybírat, koho sníme, jako na Ukrajině ve 30 – tých letech. V obchodech jsou zásoby na 2 dny. Stát má strategické zásoby na 30 dní, poté, jak vás uklidní ministr zemědělství, potraviny přivezeme z venku. Nepřivezeme. Když ČR prodalo zásobníky plynu RWE, a v zimě byly potíže, RWE sáhlo do českých zásobníků, ne do Německých. Nikdo v Bundestagu nevznese otázku : Proboha, a jak pomůžeme Čechům ? Proto ČR dnes staví nové zásobníky na plyn. Dovoz a výměna může fungovat tehdy, když celosvětová ekonomika perfektně funguje. V době krizí se stará každý stát sám o sebe. Vnitřní soběstačnost určuje stabilitu. Je hloupé dovážet to, v čem můžeme být soběstační. “ Tolik volná citace z přednášky prof. Miroslava Bárty o příčinách , krizích a pádech civilizací za posledních 12 000 let. Tedy informace, které se do masmédií dostávají jen velmi zřídka. Naše společnost nežije v reálných datech, ale jen masce, tvořené médii typu Blesk, Nova…I to je příznačné pro společnost před transformací. Současný evropský, 150 let starý sociální systém, dříve či později, projde změnou. Jako se tomu nevyhnuly staré civilizace. Nejzajímavější na tom je, že ty faktory, které na počátku vedly k růstu civilizací ( analogie je i u firem), po překonání kritického bodu vedou k jejich „krizi“. Již dnes „mrtvé mandatorní výdaje“ státu dosáhly 60 %. Tedy stát, na svůj provoz spotřebuje 60 % na daních vybraných peněz a stále to nestačí

Viz Soběstačné domy . Domy které mají vodu, teplo, elektřinu zdarma, maso a zeleninu levně a snadno. [>-]

10 0
možnosti
AF

To fakt nemůže dobře dopadnout.

Vládne tu sociální nespravedlnost, kdy nejsou všem vypočítávány dávky stejně / z průměrné mzdy/ . Vždy se v diskusi najde někdo, kdo to popírá, pak ale slyšíte nebo vidíte, jak to je v praxi. 

A to je tajné, o tom se veřejně nesmí mluvit, tedy ze strany vyplácejících . 

" Co je do toho lidem" ,  kteří tenhle nešvar musí nedobrovolně financovat Rv !!

6 0
možnosti
MM

Dávky jsou všem vypočítávány stejně, dle příslušných zákonů. Nebo si myslíte, že např. pro mě platí jiný zákon než pro vás?.. Nevěřte všemu, co koluje na internetu. Jsou to hoaxy.

4 1
možnosti
Foto

I65v76o 79C20i13l85i24c95h

13. 2. 2014 8:33

Mám veliké obavy, že tohle nedopadne vůbec dobře :-/

8 1
možnosti
PS

Máte pravdu. Běžte se podívat do Vídně, 16. a 17. okrsek. Dříve české[>-] okrsky.

2 0
možnosti
AF

Bezvadný článek R^ 

Jen kdyby tak měl tu moc a otevřel oči a uši všem politikům, našim i Evropským,

kteří nás svou tupostí hrnou do záhuby .

Už jsem přestala doufat, že Evropa místo současné demagogie nastolí ROZUM 

a začne uvažovat. 

Nemáme právo svým potomkům připravit beznadějnou budoucnost.

8 2
možnosti
RK

Aleno, ti politici to ví ....sice Sobotku nesnáším, ale pevně věřím, že kdybych s ním šel na pivo ( což fakt nejde ;-D ), tak by se po pátém kousku přiznal, že bez práce nejsou koláče a kdo nepracuje, ať nejí .....

5 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz