Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R80o20b17e16r28t 66P72o69c40h

13. 2. 2014 16:32

článek se neopírá o logické argumenty je psán jen za účelem aby autor projevil svou neznalost sociální práce a těch nejjednodušších sociologickýxh pojmů:-(

3 27
možnosti
ZH

Mistře, byl byste tak laskav a mohl to trošku rozvést? Určitě dokážete článek argumentačně rozcupovat z "levého" pohledu.

7 1
možnosti
PK

Karma,při čtení Vašeho blogu sem stále myslel na smrtící duo Tominová-Diensbir

17 1
možnosti
FK

Dnes už trio: Tominová-Dienstbier-Šabatová

3 0
možnosti
JH

J84a41n 87H30l48e39d30í63k

13. 2. 2014 15:41

jelikož lidstvo kulturně a mravně rychle upadá --- lze předpokládat, že levice vše ovládne,-- asi je to přirozený vývoj světa, co dá práce vypěstovat něco jedlého, zato pýr a svlačec bují  bez jakékoli péče, a roztahují se a vše pěkné a užitečné zadusí,-  zkáza je v genech

18 1
možnosti
KC

Příroda nemá žádný rozumný důvod, aby uchovávala vadné geny. Co se neosvědčilo, to zahyne. Jestli Západ nepochopí tuto tvrdou realitu, skončí.

11 0
možnosti
Foto

Vy, kteří tady strkáte hlavu do písku a děláte, že žádné problémy s multikulti nejsou... Myslíte, že je normální, aby se policie v určitých částech Švédska bála do těchto míst chodit? Myslíte, že je to OK, když hasiči a záchranáři zasahují jenom v doprovodu policie? Když pošta odmítá do těchto zón doručovat zásilky? A ještě přidám jedno zajímavé video, které podporuje tvrzení autora článku: https://www.youtube.com/watch?v=Pp2-VGyxQJA

36 1
možnosti
PH

A není to jen Skandinávie. Stejné "no go" zóny jsou ve Francii, Británii apod.

0 0
možnosti
LK

chtělo by to víc informací a taky trochu odstup od toho co máme doma. Za prvé skandinávský socialismus je pořád nechutný kapitalismus ve srovnání s tím chce naše současná vláda. Třeba bezplatné zdravotnictví tam neexistuje, jen měsíční limity. Daně jsou tam vysoké (srovnatelné s našimi) ale platí je všechny skupiny, ne jen střední vrstva jako u nás. Ovšem hlavní rozdíl je v tom, že tam stát pořád investuje do budoucna, a veřejné zadlužení státu je nesrovnatelně nižší než u nás. Konečně k přistěhovalectví. Až někdo vymyslí lepší recept jak se vypořádat s děsivým demografickým vývojem v Evropě tak ať se ozve. Člověk nemusí být buhvíjaký počtář aby spočítal, že u nás průběžný systém sociálního zabezpečení v budoucnu zkolabuje a řešení neexistuje. To, že strkáme hlavu do písku a vlastní problémy nevidíme, neznamená že neexistují, ovšem smát se těm, kteří se jim postavili čelem a přes všechny problémy hledají řešení, je opravdu pitomé.

4 2
možnosti
AJ

pristehovalectvi: nevezmu kazdeho, dam jim povinnost naucist se do 1/2 roku obstojne jazyk, prvni rok budou pracovat kde ja reknu, jakmile udelaji sebemensi prestupek, okamzite mazou zpet domu, nepovolim zadne vystavby mesit a podobne pozadavky.

20 0
možnosti
KS

“To, co lze nyní ve Švédsku pozorovat, je dokonale logickým důsledkem existence sociálního státu: poskytováním dávek a výhod, a tedy zbavením individua odpovědnosti za vlastní život, vznikl jedinec zcela nový nedospělý, nezodpovědný a závislý.

Po tomto se ale mnoha lidem stýská a mnoho lidí toto chce.

16 0
možnosti
MH

Do Stockoholmu jezdím docela pravidelně za svou nejlepší kamarádkou a hned bych se do toho pekla přestěhovala, kdybych nebyla taková zmrzlina a netáhlo mě to spíše na jih. Váš článek je bohužel takové vařila kočička s pejskem dort aneb vezmu si pár článků z jednoho zdroje a podíváme se jak nefunguje skandinávský socialismus. Ta kritika je podobná, jako by nám psali z Arménie, že u nás naprosto všechno selhalo. Částečně by měli pravdu a mohli by to podpořit tisíci články, ale kéž by jsme alespoň z 20% fungovali tak, jak fungují skandinávské země. Pokud se odprostíme od černobílých výkřiků jak je multikulti koncem Evropy apod., tak za zajímavý bych brala rozbor faktu, že tradiční a dlouhodobě funkční přerozdělování zodpovědných Skandinávců může být v rozporu s tím, když si přizvou do země někoho, kdo není takto vychován a na tomto systému parazituje. Pravděpodobně se nejen Skandinávie ale celá Evropa vydá cestou buď snižování sociálních států nebo cestou uzavírání hranic. To druhé jako nacionalistické téma více táhne masy, takže je mnohem pravděpodobnější než liberálně-ekonomické tlaky na štíhlý stát. Ostatně štíhlé státy, které mají nejnižší stupeň přerozdělování v Evropě (Slovensko, Pobaltí, Ukrajina, Bulharsko) také neznamejí lépe fungující společnost než státy s vysokou složenou daňovou kvótou.

7 7
možnosti
ČK

Naši předci z dob bojů s Osmanskou říší se musí v hrobě obracet..

20 0
možnosti
MH

"Četl jsem na toto téma mnoho zajímavých textů" Vážně? Tak proč jsou všechny vaše citace z jednoho jediného zdroje(pravyprostor.cz)?

Příklad s Astrid Lingrenovou je sice zajímavý, ale už trochu staršího data, nemyslíte? Za tu dobu se "pár" věcí určitě změnilo.

Být vámi, zabýval bych se spíše důvody, proč se po šestileté vládě pravice v kupní síle propadáme za Polsko a Slovensko, zatímco ta "socialisticko-multikulturní pekla" obsazují první příčky... http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=783056

1 21
možnosti
MP

Přirovnávat kupní sílu obyvatelstva k multikulturalistické kriminalitě...

6 0
možnosti
Foto

A je tam ještě jedna "úžasná výhoda"... Švédsko má nejvyšší počet znásilnění ze všech evropských zemí, a tento počet je navíc dvojnásobkem toho, který měla druhá umístěná země. To přiznává dokonce i Amnesty International. Ať se tam jdou některé multikulty soudružky nechat "obohatit".

34 1
možnosti

13. 2. 2014 14:46

V ty statistice jsou nejen znasilneni ale i ostatni sexualni preciny. Vubec celkem dobry rozbor najdete na http://www.bra.se

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz