Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Treba nyni pane Krizi to vypada, ze volby v Cesku drtive vyhraje levice. Lidi zvolili levicoveho prezidenta a levice ovlada kraje. Jak to, ze Cesi to stale nechapou a nejsou uvedomele pravicovi krome par asocialnich zivlu ;-D

1 1
možnosti

Vy si to predstavujete asi tak, ze vznikne nejaka myticka pravicova strana, mozna i dve. ktera bude spravne kapitalisticka, uvedomele, bez kompromisu a svych zajmu. A ze je uvedomeli Cesi velkou vetsinou zvoli. A pak nastane raj na zemi ;-D Vy premyslite jako komunisti...pak bude raj ;-D

1 4
možnosti

To co tady predvadi pan Kriz je takovy utopicky cisty kapitalismus, ktery budou prosazovat uvedomeli kaspitalisticti lide. Podobna utopie jako komunismus. To by musel odstranit svobodne volby, kde zhusta vyhrava levice a jine strany, ktere maji svoje zajmy. Nahradit politicke strany jinymi stranami. Ale predevsim mit uvedomeleho komunistickeho, pardon kapitalistickeho cloveka, ktery ty spravne kapitalisticke strany zvoli a ty strany budou uvedomele podporovat svuj program a ne svoje osobni zajmy.

2 7
možnosti

Realny zivot je postupna cesta blatem a ne utopisticke prdstavy ze uvedomely volic vzdy  zalozi, pak zvoli ty spravne pravicove strany, ktere nebudou sledovat sve osobni cile.

0 3
možnosti
JH

Ale on život je o určitých kompromisech a je plný protikladů. Tvrdý kapitalismus také není ideální - podívejte se do Vietnamu, kde ho komunisté v praxi provozují. Hlavně ale nikdy nepřesvědčíte většinu v Česku žijící populace, že by měla makat sama na sebe a nemají být žádné přídavky na děti, důchody, nemocenská, mateřská dovolená, školy se mají platit .... A přitom stále více jak polovina lidstva v takovém systému žije a jsou celkem šťastní, zatímco u nás vládne blbá nálada. To je na delší úvahy, než jeden článek.

2 0
možnosti
MM

Naprosto skvěle a pravdivě napsáno. Ten restart by přijít měl. Je pravda, že se nevyřeší žádnými demonstracemi a z mého pohledu ani volbami. Osobně si myslím, že občanská neposlušnost je řešení a má své místo i v demokracii, kde zkolabovaly všechny jiné možnosti. Což se tady v této zemi ( a nejen v této zemi) děje. Otázkou je kolik lidí si to uvědomuje a je schopno se k občanské neposlušnosti připojit. Vaše myšlení a moje myšlení je patrně stejné, ale troufám si říct, že takových lidí je menšina a tudíž občanská neposlušnost v menšině se mine účinkem. Navíc je pravda ta, že lidé v této zemi se nikdy nenaučili říkat své názory nahlas a také si za svými názory stát. A dokud si každý jeden sám člověk neuvědomí, že je jeho povinností i právem rozhodovat o tom jak chce žít a v čem chce žít, tak se nic nezlepší. Ikdyž jsem člověk vesměs optimistický, tak tady s politováním musím konstatovat, že budem muset padnout na hubu úplně. V každém případě obrovská karma R^

6 1
možnosti
Foto

S některými myšlenkami pana autora souhlasím, s jinými méně.

Paní Mrozková a vy zde v diskusi a i pane Karle Kříži. Souhlasím s restartem, ale v jiné podobě v podobě základního příjmu. Co vy na to?

http://milenapolakova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=338598&bk=37936

0 0
možnosti

popkud nas nebude ovladad bzrokracie, budou nas ovladat bohati.

Neviditelna ruka trhu neni reseni. Reesenim je decentralizace vseho, co se da, vcetne volenych zastupitelu (Princip subsidiarity).

1 0
možnosti

spolecnost musi byt hlavne odolna proti tomu, aby psychopate dostali moc.

A proti tomu neni odolny ani leninismus (psychopat se muze stat papalasem), ani tvrdy kapitalismus (psychopat se muze stat velmy bohatym), ani byrokratismus (psychopat se muze stat vysokym urednikem). Nehlede na to, ze clovek s nekonrolovana moci ziskava znaky psychopata (narozdil od skutecneho se vsak da vylecit odebranim one moci)

4 0
možnosti
Foto

M28a52r66t26i73n 43Š46i15k

23. 7. 2013 13:11

Klasika. Nandal jste to úplně všem. Až to vypadá, jako zoufalé naplákání hodně neúspěšného člověka. Vaše představy o společnosti a jejím uspořádání, se obrací někam hodně hluboko do 19tého století.  Ano, společenské systémy celého světa jsou v problémech. Obyvatel planety je opravdu hodně. Až tak hodně, že necelých 20% z nich žije na relativně slušné životní úrovni. Mezi ně patříte i vy. Nemusíte se denně rvát o holý život a existenci (vodu, jídlo,teplo) a tak máte čas a sílu žvanit o otevřených klecích. Co jiného než žvanění to je? Nikdy jste totiž skutečně otevřenou klec nezažil a velmi pravděpodobně ani nezažijete. Až 90% světového bohatství a majetku, ovládají 3% jeho obyvatel. Nikdo nemůže popřít jejich vlastnické právo. Ale co s těmi ostatními? Utopit je pro zbytečnost a nepoužitelnost? Vy navíc tak nějak automaticky předpokládáte, že budete patřit mezi ty, kteří utopeni nebudou. Nevím, vaši skutečnou "užitečnost" neumím posoudit. Restart velmi pravděpodobně nepřijde. Restart je zlom a úplně nový začátek. Předpokládám, že si ho nepředstavujete tak, že natáhnete svá chudá chapadla po majetku oněch 3% nejbohatších. Ty mimochodem vůbec nic nenutí své zisky investovat do rozvoje a pokroku. A ještě něco. Když tak odmítáte všechno státní. Přísahejte na "holý pupek", že jste nikdy nevyužil dotované veřejné dopravy, služeb zdravotnictví, policie, složek záchranných sborů a dalších funkcí toho "strašného" státu, který vám jen bere a vůbec nic nedává. To bych se opravdu velmi srdečně zasmál, vy "liberále".

10 4
možnosti
AK

Vaše poslední otázka mne zaujala.

Jednak je postavená chybně - protože platím-li daně, tak si některé služby státu skutečně hradím a mohu je bez výčitek používat. Ale to je jiná věc. Čeho jsem se na vaší otázce lekl je fakt, že:

- dotovanou veřejnou dopravu nevyužívám vůbec, protože je tam špína a zápach

- služby zdravotnictví jsou tak strašné, že je taky nevyužívám (jsem přitom starý muž, ale když vidím hodiny čekání v odporných čekárnách, v životě bych tam nešel, a doktora si radši komplet zaplatím soukromého.)

- česká policie mi za osm desetiletí života nebyla nidky k ničemu dobrému, naposledy mne jeden její příslušník donutil vyndat z auta rezervu, aby se tak staříkovi pomstil za to, že se odmítl podřídit jeho nezákonné šikaně. Když vidím na ulici policajty, radši se jim obloukem vyhnu, protože se jich bojím - což u staříka nikdy netrestaného je dost divný pocit, ne?

- záchranný sbor jsem zatím nikdy nezkoušel, ale obecně pochybuji o tom, že by skutečně fungoval a nespoléhám na ně. K čemu je mi takový megastát nesmyslů?

10 1
možnosti
FP

myslim ze v mnohem prehanite, takovy skryty populismus. Se vsim nemohu souhlasit

0 2
možnosti
LP

Minulá vláda šla příkladem. Rozdala si při odchodu čtvrt miliardy a ještě by chtěla shodit Rusnokův kabinet a pokračovat znovu jakoby se nic nestalo. Ryba smrdí od hlavy a neříká se to nadarmo.

6 3
možnosti
AK

Nikoliv "si".

Rozdala státním úředníkům na odměnách. Vzhledem k počtu úředníků při rozměrech našeho sociálního megastátu to ani není tak moc. Rozdáváme jim každý rok zhruba 1000x tolik.

3 1
možnosti
ZB

Karma. R^ Není co dodat.

5 2
možnosti

Vykazujete základní nepochopení.

Základní potřeba lidí je bezpečí a jistoty. Mohou Vám hodiny vykládat o svobodě a příležitostech, ale většina voličů chce jistotu a bezpečí. Proto je OBROVSKÝ omyl se domnívat že lidem vadí vysoké zdanění. Nevadí, vůbec. Jen za to chtějí dostat pečovatelský stát který jim bude utírat nos (viz Skandinávie). To je i jeden z důvodů proč nemálo lidí vzpomíná na komunisty v dobrém. Měli jistoty a bezpečí.

Jako svobodomyslnému pravičákovi mi samozřejmě tento stav věcí vadí, ale lidskou povahu nezměním.

.

Co se korupce týče, bylo by hezké jí snížit. Na tom se shodnou všechny části spektra. Jen se neví jak (respektive, není znám REÁLNÝ A USKUTEČNITELNÝ mechanismus jak vyměnit současné politiky za něco méně zkorumpovaného)

9 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz