Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Já bych mu tolik peněz nedával a snížil bych daň, ve finále byt vyšlo na stejno a všichni by byli spokojeni. Proč ten Messi nehraje fotbal na Kypru, tam jsou daně menší.

Myslím že by se prosadil i bezdomoců / nebo vyhnanců ?/ z Famagusty. Anorthosis Famagusta nejsou žádná ořezavátka.;-D

0 0
možnosti
VH

I při tak vysokém zdanění Messimu dost zbude. Daleko víc, než tomu dělníkovi u ponku. Takže se dřina vyplatí a talent je zaplacen.

Příjemci sociálních dávek zdaleka nemohou sociální dávky propíjet. Mají další výdaje. Většinou jim ale zbude na starší televizi a možnost sledovat fotbal. Reklamní společnosti samozřejmě sledují hledisko sledovatelnosti, za to si zadávají reklamu, a proto se televizní společnosti předhánějí v nabídkách za televizní práva. Takže ti "zlí" obyčejní lidé se podílejí na tom příjmu špičkových hráčů. Pokud by nezaměstnaní neměli ani na starý televizor a pokud by jejich koupěschopnost jako spotřebitelů dál poklesla, pak by se to samozřejmě projevilo v poklesu zadavatelů reklamy, a tedy i v příjmech špičkových sportovců.

A rozhodně není žádným řešením, když o stále menšící objem peněz u spotřebitelů bude soutěžit víc drobných podnikatelů. Ti žádné nové peníze nevykouzlí, konkurence je zákonitě bude tlačit ke dnu, budou vítězit hlavně ti s nejtvrdší obchodní strategii, viz okrádání důchodců na předváděčkách.

0 0
možnosti
OF

Co z toho vyplývá ? Že si mám koupit starý televizor ?;-D

0 1
možnosti
JD

no, položme si pár otázek: hraje pan Messi ve Španělsku dobrovolně? předpokládám, že ano. Byl při podpisu smlouvy seznámen s daňovými zákony ve Španělsku? Předpokládám, že ano, buď přímo on nebo jeho daňový poradce(že by žádného neměl vylučuji). Když naši fotbalisté a hokejisté začali odcházet do Ruska, kde kdo nad tím ohrnoval nos. Ale i ta česká kopačka a hokejka si byla schopná spočítat, že méně peněz v Rusku než v NHL je díky daním ve finále víc. Takže z pana Messiho nedělejte oběť vydřidušského státu

4 1
možnosti
Foto

A nemohla by být chyba v těch zákonech? Opravdu musíme jako ovce přijímat kdejaký nesmysl?

2 3
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz