Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stát včetně všech politiků je nevolníkem v rukách mafie. Ti diktují, co mají politici dělat. Teď třeba diktují Nečasovi, že se má porvat za Temelín, před tím si prosadili zlaté podmínky pro FVE, prodražili Sazka arénu, aby Sazku přivedli na buben a za babku ji koupili a teď jim sype miliardy ročně. Vede z toho jediná cesta. Diktatura proletariátu ale komu se chce, po těch smutných zkušenostech, z bláta do louže. Musí to počkat až pamětníci vymřou a ti mladí si sami potom sáhnou na kamna.

0 0
možnosti

Je vas prilis malo. Vetsina jako stado 5x denne dojenych krav priposrane stoji za ohradou a civi do poloprazdnych koryt - pro ne porad jistejsi nez zivot na svobode za ohradou. Sbalte to a utecte.

0 0
možnosti

J17a76n 16R56á42ž

20. 5. 2013 19:08

Z článku čiší nasr..nost! Už je nás pěkná řádka, co cítí stejně a ti hlupáci ve Sněmovně se tváří, že se nic neděje. Okamura je šašek, který pro ně není nebezpečný, ale jak se objeví obdoba jednoho pána s knírkem,tak se budou divit. Ale k vládě  poslaneckých hochů,co vůbec nepoznali realitu života těch,kdo si produktivní prací vydělávají na živobytí, už zřejmě varianta  vzešlá z demokratických voleb není. Vždyť je jedno jestli  Sobotka s Haškem nahradí Nečase. Ani jeden z nich nikdy nepracoval, nepodnikal, nic nevytvořil. Co tedy nám mohou předat a co po sobě zanechají?

Lao.c napsal: "Není důležité kdo jsi a kam jdeš. Důležité je, jestli po sobě zanecháš stopu hodnou následování."

5 0
možnosti

Za chvíli budou volby.

Tak koho volit?

To je pro mne stejné dilema jako v roce 2010.

Nevolit vůbec?

To mi připadá jako mrhání příležitostí.

Když občan má tak málo možností jak věci ovlivnit, neměl by takovou možnost zahodit. Volit zase menší zlo? Já bych radši volil to, co můžu považovat za dobro...

3 0
možnosti
Foto

Koho máte volit vám radit nebudu, ale vím, koho já nebudu volit. Nejde volit nikoho z parlamentních stran!!! U nich víme, že ničí nás i stát! Už 24let! 

Je potřeba roztrhat ty kmotrovské propletence!

5 0
možnosti
Foto

P88e87t91r 13U85g42r32i32n

20. 5. 2013 9:46

Ono je to jako s dětmi, dokud je neutrhnete od prsu, budou sát co to půjde. V téhle zemi není možné demokratické řešení, protože je pořád co sát. Až nebude, přijde řešení samo, nebude demokratické a bude velmi tvrdé. Nicméně takový reset bude i přes svá velká negativa v konečném důsledku pozitivní. Půjde jen o to, kolik lidí to bude stát život nebo kolik lidí (těch inteligentních) zůstane, aby se země nerozsypala úplně.

3 0
možnosti
Foto

To je tvrdé, leč pravdivé.

2 0
možnosti

Krachu se zabránit nedá tak ať je raději rychleji než později. A rychlý krach zajistí levice tak je potřeba ji podporovat. Co bude po krachu teď nikdo neví. Ale když se podíváte do historie tak revoluce přicházejí s pravidelností přílivu a odlivu každých zhruba 100 let. Pokud by jsme zvolili schopnou vládu a vystoupili z Evropského Titaniku tak na tom možná vyděláme pár let, ale o to bude potom ten pád horší.

1 2
možnosti
Foto

Ač Vám rozumím, co můžete tím článkem změnit? Nase*ete socialisty a etatisty. Asi dostanete solidní karmu od souznějících. Ale řešení to přece nepřináší. Přece je nutné najít jiný nástroj (protože parlamentní volby jím nedisponují a ani ani nemají důvod změny systému). 

Osvěta? Možná a pomalu, anebo ne.

Revoluce? Vždy pocházely od neschopných, ale lačných moci.

Pravicový puč? Proti 97 % národa?

Pane Kříži, nemáme řešení. Snad emigraci, ale skoro není kam.

To co já/Vy si myslíme je okrajovou vizí, které nikdo z většiny voličů nehodlá rozumět, nebo ji spíše pokládá za nesmysl.

7 2
možnosti

P48e20t91r 56M88o85o90s

20. 5. 2013 10:56

Já vás doplním:

Osvěta: možná pomalu, nebo vůbec; možná lépe - záleží hodně, jestli vám umožní páchat osvětovou činnost ve veřejných sdělovacích prostředcích. Cenzura sice oficiálně neexistuje, ale...

Pravicový puč: netuším, co si vy pod tímto pojmem konkrétně představujete, podle mne hodně souvisí s osvětou - těch vašich 97% bude mít zřejmě problém rozlišit pojmy pravice a levice již na úrovni definice těchto pojmů v důsledku zprofanování jednoho i druhého ve specificky českých podmínkách. Pokud se jim to dobře vysvětlí, nemusí být pro ně přívlastek pravicový sprosté slovo - nemusí a nemá být spojován s ODS a TOP09.

Revoluce: toho se trošku obávám, že se nakonec stane realitou (zoufalí lidé dělají zoufalé věci, například skáčou na špek různým samurajům). I když i revoluce mívají různé přívlastky - například sametová.

3 0
možnosti

Pan Kříž to psaní prožívá, nic proti tomu, ale připomíná mi to mé začátky - hledání nepřítele. Nejprve se hledal ve straně a pak uvnitř strany. Kdysi se předpokládal rychlý postup socialismu, dělníci ztratili své okovy, buržoustům jsme zakroutili krkem aby neujídali z krajíce a zavrhli názvy jako  burza. Žádný zázrak se nedostavil a stejné i když v zrcadlové rovině je to s dnešním režimem. Kde vidím problémy:

- dnes přišel guru svobodného trhu Klaus na to, že stát musí mít kvalitní hospodářskou strategii, trh je důležitý ale nestačí, sám o sobě může plodit značné problémy

- chybí morálka - ke státu nejdu přece abych něco odklonil ale vybudoval. Je otázka, zda v českém prostředí je zásadní zlepšení možné, možná ne ...

- klesá úroveň a morálka nové generace - v průměru. USA to řešily lákáním vědců, techniků apod. z ciziny  Třeba švýcarský úspěch také dost stojí na dovozu mozků včetně Židů (doufám, že budu pochopen).

- naším problémem je malý trh - už za 1.republiky jsme se neuměli vypořádat s krizí 30.let, zboží je drahé, malé serie. I cukrovarnictví dojelo především na technickou zaostalost.

- jsme převážně spolkovou zemí SRN, ale děláme jen za mzdy a smetana je na západ od Aše. Nemáme žádné Samsungy či Nokie v dobách slávy. - výsledkem je nízká produktivita. Máme o 50% nižší produktivitu proti Španělsku na pracovníka - vezmu-li v úvahu 8 a 27% nezaměstnanost. - do rána by se o tom nechalo hovořit ...

1 2
možnosti

Zase další blábol. V zemích, kde pravice neníčí zbytky sociálního státu zpravidla hospodářství roste.

4 14
možnosti

P64e13t70r 79M28o81o32s

20. 5. 2013 10:01

Ano? Ukažte mi jednu takovou zemi, pokud možno v Evropě. Švédsko na mne nezkoušejte, mohu vám přinést důkazy, svědčící o opaku.

3 0
možnosti

Kořeny jsou v 80 letech minulého století a naprostý úpadek a zaostání lehkého průmyslu a k tomu nízká pracovní morálka. To vyústilo v roce 85 v přestavbu a snahu motivovat lidi k odvádění kvalitní práce, pracovat plně v rámci pracovní doby, vztah k výrobním prostředkům i k výnosům svého podniku. Už tehdy bylo v tehdejších Aktualitách uváděna a pranýřována nízká kvalita odváděné práce, to že některé podniky si na sebe nevydělají ... . K tomu se přidala nabubřelé socialistické maloměšťáctví. To vše nakonec vyústilo v rozpad a rozklad a rok 89, kde byl učiněn další kolektivní pokus zde za pomoci EU, kolektivně zavést demokracii a kapitalistické hodnoty do hospodářství. Na místo toho však došlo k dvojímu vývoji první naprosto nekoordinované nalévání peněz do zdravotnictví,infrastruktury, hospodářství a vyvádění cenných částí z podniků.  Jelikož naše hospodářství a továrny byly mnohdy zoufale zaostalé, nemohly konkurovat a navíc nebyla zde historická zkušenost se soukromým vlastnictvím a jeho správy. To vedlo k 90% pádu lehkého průmyslu. Navíc nebyla zde historická zkušenost s pravicovými hodnotami a vlastně i levicovými, jen jedna ideologie jež si hrála na sociální inženýrství. Dnešní stav jen je výsledkem naprostého vyprázdnění lidských hodnot, svébytnosti a tvůrčí aktivity a odpovědnosti. To přináší vlády tak jaké jsou, naprostou nekoncepční a nekoordinovanou politiku a dlouhodobější vizi správy země a platformy hospodářství, zahraniční politiky, vztah k EU a zájmovým územím pro odbyt. Dále se k tomu přidává  nespolupracující politika úřadů, jež přináší na podnikatelé velkou byrokracii, šikanu, nízká aktivita našich vlád vůči EU a dopadu jejich direkcí na hospodářství, velmi drahé  energetické zdroje, různá platby a poplatky, daňové zatížení, velká ochrana pracovníků, jež nemají vštípené základní pracovní návyky, jen socialisticky pracovat a kapitalisticky žít, školství jež  vytváří velký pracovní dluh pro výrobu a distribuci. Nejhorší je ale zakořeněné rovnostářství,

5 1
možnosti

Dokončení,

jež mnohdy zneužívá nízkou vymahatelnost práva, nízkou aktivitu policie, což dusí možnost  rozvoje soukromého hospodářství, neboť jakmile se člověku daří nebo potřebuje finance tak se na něj slétnou supi ... .  Tahle země zkrátka momentálně nemá  na to aby zde vznikl dlouhodobější a udržitelná růst. Každý kdo se zde chce postavit na vlastní nohy a spravovat historické vlastnictví a dále jej rozvíjet, mnohdy tvrdě narazí. Tento stav rozkladu nutí slušné lidi vlastně ze země odejít ...  Navíc EU se chová jako další RVHP, Evropa se ocitá nad pořádným výpraskem a vlastně resetem, jež přinese znovu obsáhnutí hodnot jejich a konec sociálního a humanistického inženýrství. Zkrátka jak si kdo přičiní tak se bude mít ... .

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS