Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tehle spolecnosti neni prospesny nikdo, tahle spolecnost lidi nepotrebuje

2 1
možnosti
RS

Velmi často s Vašimi blogy souhlasím, ale tenhle snad vytisknu a nechám si zarámovat. Vůbec mi nevadí, že Idnes nedala dnes na titulku mně, ale Vás - patří Vám to. Bohužel jelikož většina diskutujících, stejně jako většina občanů, nerozumí této jednoduché matematice (je otázkou, zda jí rozumí někdo z politiků a úředníků... buď vůbec ne, a nebo naopak moc dobře), tak proto je situace ČR a potažmo celé EU tak neutěšená. Dokud si nevzpomeneme, že jistoty jsou nadstavba, ale všechny generace před námi makaly a makaly.

15 2
možnosti
JJ

R^...Méně takových kožených soudruhů Mládků!:-)

11 6
možnosti
Foto

Také se mi to líbí. Doporučuji

4 3
možnosti
JP

Kájo to se ti (asi nechtěně) povedlo.  ČR má asi 10 mil. obvyvatel. Z toho je skoro 8 mil. dle tabulky vypláceno ze ze státních peněz Tedy zbývaj asi 2 mil. lidí, které neplatí stát. Vzhledem k tomu, že Mládek má pravdu v tom, že živnostníci se sice uživí, ale přispívají minimálně do zdravotnictví a na důchody. Takže nás 10% obyvatelstva, co námezdně  pracujeme musíme živit tento stát i naše vydřidušské zaměstnavatel;-D

8 14
možnosti
AN

pán asi v životě živnostníkem nebyl.

10 5
možnosti
HH

Až tak jednoduché to není. Podnikatelé a zaměstnanci se potřebují navzájem a to je třeba si uvědomit. Vyzdvihování důležitosti jednoho proti druhému je nesmysl. Až si lidé uvědomí toto, pak bude líp.

11 0
možnosti
Foto

V tom nejsme ve sporu. Jen ten podnikatel má přeci jen o něco větší odpovědnost a musí sehnat práci a hlavně pak peníze za ní. To je jeho noční můra. Zaměstnanec toto řešit nemusí nebo nechce. Při krachu firmy přijde poctivý živnostník o všechno. Nejen o majetek materiální, ale i duchovní rovnováhu. Zaměstnanec, pokud je šikovný, jde o dům dál, pokud ne, postará se o něj sociální síť. Živnostník se může jít tak akorát pást a ještě musí pozorovat jak to zahřeje u srdíčka chytráky od desáteho piva, kteří by do toho rizika nikdy nešli.

15 4
možnosti
Foto

Ten nadpis je protimluv. Mládek je taky živnostník. Ale to není nic ve srovnání s protimluvem Sobotky: "Příživníkem je vláda obírající lidi vysokými daněmi! A proto, až my převezmeme vládu, hned ty daně zvýšíme" :-)

13 5
možnosti
MC

To jsou ty jejich oranžové šminky. Bohužel lidu stále ta oranžová přelakovaná rudá vyhovuje. Volí se plíživé znárodnění a jen na pár let se pravicovým koníkům povolí uzda, aby vše trochu upravili a mohlo se opět družstevniit.

14 0
možnosti
PS

Diky za zkazene rano, nikdy jsem se nezamyslel kolik lidi vlastne zivim, ale to co jste uvedl z CSU je fakt brutal. Rikam si, jestli nedelam na spatne strane barikady :)

Kazdopadne karma....

11 4
možnosti
Foto

možná dlouhé, zbytečně emotivní, ale pravdivé

18 4
možnosti
PM

Zbytečně emotivní - třeba se někomu konečně rozsvítí:-)

5 0
možnosti
Foto

tak bych řekl , že když ne článek měsíce , tak týdne určité

18 5
možnosti
Foto

V naší republice to šlo od jednoho extrému k druhému. Komunistický režim rušil téměř všude i drobné podnikání (píšu téměř, protože moji rodiče pamatovali soukromého pekaře, řezníka a pokrývačskou firmu ještě na konci padesátých let), a po sametovce zace opačný extrém - živnostníky, čili osobami podnikající na živnostenský list, se stali i pouliční prodavači losů, hrnců, herbalife a podobných podvodů, pojišťováci apod. K těmto připočtěme dělníky, kteří byli zaměstnavatelem víceméně přinuceni vyřídit si živnosťák a začít "podnikat", a můžeme se chlubit jako země s jedním z nejvyšších počtů podnikatelů. Že je mezi nimi jen malé procento skutečně ekonomicky přínosných, o tom už málokdo mluví. Těm a pak všem zaměstnancům děkujme denně za to, že to tady ještě jakžtakž funguje.

6 5
možnosti
LH

Dala bych Vám plus jen kdyby se tam nevyskytla věta že jen malé procento podnikatelů je přínosem.

7 5
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz