Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ja si myslim, ze ceska ekonomika davno neni o cesich, (at uz zivnostnicich nebo ne), ale o robotech a cinanech.

2 5
možnosti
JB

J71a18n 79B55u56b75e12n

18. 3. 2013 15:32

Chirurg ve fakultní nemocnici, co operuje živnostnky;

Celník, co chytne zboží za desítky mega, které by těm pracujícím živnostníkům dělalo konkurenci u vietnamců;

Učitel, co vzdělává děti žinostníků;

Hasič, co hasí sklady a provozny živnostníkům;

Vědec, co pro živnostníka vymyslí lepší materiál, technologie;

Státní žalobce, ke kterému se živnostník obrací v případě sporu; Veterinární inspektor, co se snaží, aby živnostník v Albertu nekupoval maso napíchané vodou; to jsou všechno dle vás darmošlapové placení státem, ale přiblblá hihotající se slečna asistentka v soukromé právní kanceláři, instalatér, co jen naoko opraví a za hodinu se to rozpadne vytváří hodnoty? Máte to v hlavě opravdu, ale opravdu hodně pomotaný

8 20
možnosti
DZ

Pomotané? Nečetl jsem nikde, že by je pan Kříž urážel. Jde o to, že na ty lidi výše (ten vědec jak kdy) jsou placení z pěněz které živnostník/zaměstnanec/podnikatel vydělá. Když nebude soukromý sektor fungovat, tak pan chirurg bude mít hlad nebo se pojede na dluh. A může stávkovat jak chce, nebo odejít jinam (pokud tam už nebude bratr Slovák připraven makat za půlku). Stát má pracovitým pomáhat, ne je podrážet.

27 4
možnosti
JH

J50i11ř60í 74H46o18l79ý

18. 3. 2013 14:36

Možná by bylo lepší všechny ty politiky, darmožrouty a příživníky nahnat do dolů. Ať alespoň jednou v životě něco dělají.

A funkcionáři ČSSD by jim měli dělat odbory!!!!!

8 1
možnosti
KS

Mezi lidi produkující hodnoty a placené státem jste nezařadil učitele, vědce, lékaře, hasiče, policii... Nebo tím výčtem v úvodu tvrdíte, že učitel ze soukromé školy ty hodnoty vytváří a živí učitele ve státní škole? Hodnoty vytváří veliké, jen jsou vidět až za desítky let. Stejně tak to platí i u spousty jiných státních zaměstnanců. (nejsem státní zaměstnanec).

5 3
možnosti
DI

D18a87v96i30d 87I37z66a78k

18. 3. 2013 14:09

ano je to nepřesné vyjádření, ale přesná myšlenka, vámi uvedené lidi musí živit těch pár co vydělávají peníze, to není potřeba brát nějak přecitlivěle, samozřejmě, že učitelé, vědci aj. jsou pro společnost nepostradatelní, ale fakt, že oni vydělávají zprotředkovaně, přímo je musí živit ti co vydělávají

12 2
možnosti
Foto

R27o66b78e94r80t 39P92o71c28h

18. 3. 2013 13:32

Pane autore, Váš demagogický atavismus je mi znám, a článek chápu v tomto kontextu. Děkuji že jste se zase krásně odkopal. Víc takových demagogů a ČSSD získá další voliče. Jen tak dále. :-)

6 33
možnosti
KH

No nazdar, občane Bac.

9 0
možnosti
Foto

Jsem živnostníkem, i když přiznávám, že funguji i ze státních peněz (ale ne jako konzultant). Ale upřímě: je mi úplně ukradené, kolik si stát vezme. Pravidlo č. 1: Na čem se dohodneme, to se bude bezpodmínečně dodržovat. Pravidlo č. 2: Kdykoliv se můžeme dohodnout na čemkoliv jiném. ... Tím, že jsem si došel pro živnostenský list jsem automaticky souhlasil se všemi pravidly, která aktuálně platila a která kdykoliv v budoucnu budou platit. Je plně v mé moci a svobodě ten ŽL vrátit a řešit své živobytí (= užitečnost společnosti) jinak (například: emigrací za pravidly, která se mi líbí více).

Ovšem nikdy bych si nedovolil tvrdit, že taková či taková cesta je správně. Kdo ví, možná, že i ta levicová nesvobodná cesta, proti které se sice já za svůj subjektivní pohled budu bránit zuby nehty, ale že přesto je objektivně správnější. V tom případě je ovšem mé jednání v rámci bodu 2. kontraproduktivní a já se dopouštím omylu, za který platí celá společnost.

6 2
možnosti
DJ

Já rozhořčení pana Kříže docela chápu.

Tady přece jde především o trvalou dehonestaci části lidí, kteří se živí sami, bez přímé závislosti na státu a politicích.

Samozřejmě, že je vše mnohem složitější.

Všechny nás však ovlivňuje špatná populistická práce těch které "tvoří", nebo spíš křiví tvůrčí prostředí tak, aby se pro ně našel nějaký liz, penězovod, nebo trafika.

Taky mi vadí že někdo účelově špiní typ lidí, ktré bych já označil za TVŮRCE.

Tzn. ty kteří vymýšlejí a tvoří hodnoty, realizují a uvádějí v život nové myšlenky a do použitelné praxe nejnovější nápady vědecké poznatky. Ti vytváři pracovní místa. Politici, ale sami nejsou skutečnými TVŮRCI, jen ovlivňovateli nejčastěji velice negativními. Sami mimochodem nejsou schopni vytvořit jediné udržitelné dlouhodobépracovní místo, které není závislé na nějakém způsobu dotace nebo subvence.Jen modifikují s byrokracii,(většinou tak, aby služila jejich zájmům). Ohánějí slovy o podpoře a pořád něco vylepšují tak, že je to neustále horší a horší a ve skutečnosti doslova vyžírají stát zevniř.:-P

4 1
možnosti
Foto

Jaké hodnoty vytvářejí zaměstnanci soukromých firem, které dělají nabídkové akce pro důchodce? :-P

9 6
možnosti
DZ

Co to je? Nějaký výkřik do tmy? Vybral jste si jednu z tisíců firem, které jsou morálně na hraně a vykřikujete tady něco o hodnotách? A odpověď na vaši hloupou otázku? Hodnoty tyto firmy vytvářejí minimální a dělají co jim zákon umožní. Jak to prosím souvisí s blogem na který reagujete?

2 4
možnosti
Foto

Jsem rád, že máme podnikatele a já mohu bezostyšně týt, jakožto zaměstnanec nemocnice, který nevytváří žádné hodnoty... I když znám i pár živnostníků, kteří sice vytváří hodnoty, ale jinak jsou bez zisků

4 3
možnosti
PK

v podstatě ke vší úctě k tobě jsi nepochopil nic

6 1
možnosti
DK

Statem placeny zamestnanec muze klidne produkovat realne hodnoty, to se nevylucuje. Holt mame tady levicove a pravicove populisty a vy patrite mezi ty druhe...Ja osobne neuznavam ani jedny.

7 3
možnosti
TK

"na státu nezávislí živnostníci .." To ani nepotřebuje komentář.

7 7
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz