Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výstižněji dané téma popsat ani nejde.Díky.

5 0
možnosti
DD

nevím jestli je to jen tady, nebo i jinde, ale tak nějak jsem si všimnul, že nejlepší názory na danou problematiku (pokud to nejsou přímo odborníci) mají podnikatelé, ještě větší přehled mají podnikatelé, kteří dostali od našeho super systému po tlamě, (ti dokáží být nejvíce nad daným problémem) nejvíce anti návrhů a pitomostí žvatlají státní zaměstnanci, kteří většinou sedí a nedělají nic než lejstra (tudíž to nejsou ani hasiči ani učitelé, apod, pro srozuměnou) nejvíce remcají lidé co jsou zaměstnaní se mzdou na úrovni minima a nezaměstnaní, avšak řešení povětšinou žádné, a největší srandu z těchto diskuzí mají ti co jsou za vodou, jinak samozřejmě výjimky potvrzují pravidlo, ale vidím to i ve svém okolí, nebo když zajdu do hospody na jídlo, není to jen na internetu, jedna skupina si neváží druhé a kromě podnikatelů, kteří dostali po čumáku, si většina lidí nevidí na špičku nosu, lidi než začnete psát nesmysly, a osočovat se nad někým, zkuste si podnikat a uvidíte jaké to je, potom můžete nadávat na daně živnostníků

7 1
možnosti
RK

Odpověď na otázku v nadpisu článku je jasná.......když Mládek, tak raději Ivan;-D

5 1
možnosti
JH

Milion živnostníků odvede ročně cca 300 mil daní, tedy 300,-Kč na živnostníka, ti rozhodně státní kasu nespasí!!

2 4
možnosti
DD

tady tomu zase někdo rozumí, máte pocit že živnostníci snad platí jedinou daň? to co odvedou živnostníci na daních do státu, vy nevyděláte ani za rok, v době kdy jsem aktivně podnikal jsem jen na silniční, kterou vůbec ostatní neznají jsem do státní kasy odvedl přes 50 000, na spotřební dani z benzínu a nafty, když jsem za tyto komodity zaplatil za rok více jak průměrný plat jedince si můžete taky spočítat, za různá nutná školení, znalosti předpisů, technické za auta, povinná ručení, pojistky odpovědnosti, a další srandičky, které člověk který podniká musí zaplatit darmožroutům, přesto, že by to zvládnul proškolit sám, popř zkontrolovat, ani nemluvím, nemáte ani potuchy co stojí podnikání a remcáte, jděte všichni chytráci někam

12 1
možnosti
JH

J45a10n 22H35o75r51a

18. 3. 2013 19:33

Ono by se možná dalo ještě leccos z navrhovaného pochopit, protože některé sazby tu v minulosti již byly a nikdo pod mostem neskončil; horší je však kým jsou navrhovány a jaké zkušenosti s těmi navrhovateli máme. Nikomu se nechce přispívat na Bohouškovy neoprávněně vyinkasované náhrady, Haškovy multifunkce jež nevykonává jen inkasuje a jiné další nesmyslnné prebendy vlastně pro všechny tyhle darmožrouty bez rozdílu vyznání. Ještě že jsou "opilí" mocí již teď a krásně se nám odkopali, jenže voliči, koho?

2 0
možnosti
TP

Pane Kříži, můžete vložit odkaz na zdroj údajů z ČSÚ? Docela by mě zajímalo, kde se vzalo tolik lidí ve státních službách. Děkuji.

1 0
možnosti
TP

Tak už jsem si to našel

http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/t/47003B50B8/$File/310312103.pdf

Jak prosím poznáte, že ten a ten v kategorii CZ-ISCO je státní zaměstnanec? Ano. úředníci jsou jasní, ale jinak?

1 0
možnosti
JB

J85a96n 20B53u24b50e26n

18. 3. 2013 18:03

Přijde mi hodně hloupé dělit lidi na soukromníky a na ty placené státem. Ještě hloupější mi přijde štvaní těchto lidí proti sobě, když se zjevně obě skupiny potřebují.

9 3
možnosti
PK

To že se potřebují nikdo nerozporuje.Pouze konstatoval že jedni peníze vydělávají a druzí spotřebovávají.Nic víc nic mín.

5 1
možnosti
Foto

Ivn Peterko máte pocit že vás politici udělají být více šťastny či mít více bohatství ?

0 1
možnosti
Foto

Ne, to rozhodně ne. Jen se mi nelíbí, když se lidé apriori kastují podle toho, jestli pracují v soukromém nebo státním sektoru. A o tom všem jsou mé příspěvky v této diskuzi.

4 2
možnosti
Foto

Mám na Vás pane Kříži lehce provokativní otázku: Také byste učitelům, hasičům a lékařům pracujícím v nemocnicích sebral volební právo? Otázku kladu proto, že u lidí, kteří dělí své spoluobčany na "ty co jen čerpají z rozpočtu" a "ty co skutečně tvoří hodnoty" jsem se s tím už setkal.

5 7
možnosti
DZ

Pane Peterko, nevím kde jste v blogu četl něco o odebrání práva, ale to je asi jedno. Dovolím si reagovat, ač otázka není položena mně. Již nějaký myslitel ve starověkém Řecku zjistil, že dát volební právo všem je zhouba demokracie (přistěhovalcům, nepracujícím, zlodějům, apod.) - jelikož tito lidé si práce a hodnot často neváží, parazitují a zvolí toho kdo jim bez práce hodí dolů největší "žvanec". A teď k vaší otázce kterou tu tapetujete, jak jsem si všiml, diskuzi napříč. Hasič je člověk, který je třeba a který chrání svojí prací vytvořené hodnoty. To je ok. V blogu se ale píše, že na toho hasiče se musí někde vydělat. Nic víc, nic míň. Pro zdravý a hlavně EFEKTIVNÍ stát je nutné, aby státních zaměstnanců bylo co nejméně a pracovali co nejefektivněji. Tím neútočím na vaše hasiče, ale spíše na úředníky a hlavně speciální úřady vytvořené jen pro buzeraci lidí a jako korýtka pro politiky. Jestli je pravda že tu mámě 500 000 úředníků, tak to potěš koště.

8 1
možnosti
PM

Tleskám panu Křížovi za blok a děkuji za srozumitelně formulované názory. Jen blázen a sociální demokrat tomu může něco vytknout.

13 5
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz