Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

K těm hasičům a chirurgům (třeba), otázka je, jestli si tolik hasičů nebo chirurgů můžeme dovolit, ale musíme platit všechny, které si stát naporoučí. Možná, že kdyby hasiči nebo chirurgové museli podávat efektivnější výkony, nebylo by potřeba jich tolik platit. O učitelích nemluvě. Bohužel jakmile se ozvou hasiči, chirurgové, učitelé, záchranáři, horská služba atd. atd., média začnou občanstvo masírovat, že bez jejich služeb nepřežijí a proto jim musíme přidat. Otázka je, zda ti, co jsou nuceni platit, mají tolik, co ti, co jsou placeni z jejich daní a zda je to (jak by řekli sodcem) sociálně spravedlivé?

4 0
možnosti
JT

ja bych zacal s omezovanim stavu a tlakem na produktivitu u urednictva.

2 0
možnosti
OU
MV

Pane Kříži, můžete prosím napsat, jak jste dospěl k počtu zaměstnanců placených státem? Ten údaj je totiž evidentně nesmyslný - státních zaměstnanců je něco přes 400 000.

Každopádně zřejmě nepovažujete za občany produkující hodnoty třeba lékaře, učitele, zaměstnance ČEZu, pošty, drah, dopravních podniků, Budvaru atd. - když takových, jako jste Vy bude víc, tak se třeba jednoho dne dočkáte totálního rozpadu státu a nastane ráj sobeckosti - zatím k tomuto cíli pod vedením osvícené koalice ODS/TOP09/LIDEM určitě směřujeme.

3 9
možnosti
JP

J94a71n 46P31e81r70n38i38k

20. 3. 2013 9:18

Vážený pane. Státních zaměstnanců je o mnoho více. Např. jen učitelů bylo v roce 2010 275 tisíc. Policistů je 43 tisíc, a tak můžeme pokračovat. Lékaři a učitelé opravdu nic neprodukují. Je to servis, na který musí někdo vydělat, tzn. něco opravdu vyvořit/vyrobit. Je to stejné jako nic např. netvoří účetní. Zrušme daně a nepotřebujeme hromadu účetních a na ně navázaných zaměstnanců finančních úřadů. Zaveďme daň jako za Rakouska-Uherska - fixní částku za živnost v obci. Prostě chceš dělat auta v Boleslavi - ročně zaplatíš 100 000 a vydělej kolik chceš. Na to nepotřebuji armádů účetních a další armádu finančáků a na nich armádů kontrolorů a protikorupčních útvarů.

9 2
možnosti
Foto

Nemám co dodat. Skvěle napsané. Mluvíte mi z duše R^

10 2
možnosti
Foto

Ještě jedna drobnost, kterou chci uvést. Neustále se operuje (viz pan Kuchař) s průměrnými odvody na daních a jejich srovnáním - OSVČ versus zaměstnanec. Je to opět chybné, jednak z důvodů, které jsem uvedl níže, a jednak i proto, že zaměstnanec vykazuje stabilní daňové odvody bez ohledu na společenskou situaci. Jediným ukazatelem ekonomické krize je v tomto případě buď ztráta zaměstnání (pak se ale v našem tzv. průměrném odvodu jeho mínusové saldo - tj. podpora - neobjeví) anebo snížení mzdy, ke kterému zatím v ČR masově nedošlo. OSVČ (stejně jako firmy) ale v době stagnující ekonomiky (pokud nepropouští) mají náklady stejné, příjmy však výrazně nižší. To se projeví i na celkových odvodech vykazovaných v ročních statistikách. Takže pozor na čísla a jejich výklad, pane Kuchaři i pane Mládku. Buďme vůči sobě korektní.

15 2
možnosti
OU
Foto

Hezký článek, i když trochu moc emotivní, ale nedivím se. Reaguji na diskuzní příspěvek pana Kuchaře, neboť se mi zdá, že daňovému systému naší země nerozumí stejně jako poslanec Mládek. Je pravda, že při srovnatelném příjmu (u OSVČ zisku) zaplatí zaměstnanec na daních více než OSVČ. Je to ale tím, že jeho daň z příjmu se počítá ze superhrubé mzdy, tj. hrubé mzdy zvýšené o sociální a zdravotní pojištění placené zaměstnavatelem ve výši 34%. A už jsme u toho. Odvody zaměstnance jsou sice vyšší než u OSVČ, důvodem je však započítání do odvodové povinnosti sociální a zdravotní pojištění placeného zaměstnavatelem. V praxi jsou však právě OSVČ významným zaměstnavatelem. V těchto případech jdou peníze na pojistné z jejich kapsy. Dále je si třeba uvědomit, že OSVČ mají vzledem k nižším odvodům výrazně nižší důchody než zaměstnanci, až o polovinu. V době nemoci jsou OSVČ první 3 týdny nemoci bez peněz, zaměstnanci mají nárok na náhradu mzdy. OSVČ nemá nárok na ošetřovné, zaměstnanci ano. Nemocenskou (od 22. dne nemoci) mají rovněž OSVČ výrazně nižší než zaměstnanci, a to pouze za předpokladu, že si ji dobrovolně platí. A je nutno ještě uvést ochranu zaměstnance před ztrátou zaměstnání, i to, v jakém riziku se OSVČ - zaměstnavatel nachází v případě, že mu "nejdou kšefty". Dále platí zaměstnanci mzdu, dále za něj platí daňové odvody, a sám při tom nemůže pro své podnikání sehnat zakázky. Může se tak lehce stát, že jeho zaměstnanec při špatném období odvede daleko více na daních než jeho zaměstnavatel. Nicméně to nemění nic na faktu, že OSVČ - zaměstnavatel se na těchto daních dále podílí. Takže pokud chcete, pane Kuchaři, srovnávat, kolik kdo platí, srovnávejte i to, co za to kdo dostává. Vaše přirovnání OSVČ k černému pasažéru je stejně dehonestující a nesprávné jako přirovnání poslance Mládka.

11 4
možnosti
TK

Kdybyste četl pozorně celou diskuzi, tak byste věděl, že hlavní diskutovaný problém není s těmi podnikateli, kteří dávají jiným lidem práci, ale s "podnikateli", kterým vládnoucí mafie umožňila zneužívat daňových paušálů, pracovat načerno a nepřiznávat skutečný zisk. Předpokládám, že alespoň trochu přemýšlející poctivý podnikatel na tu účelovou politicko-médiální zkratku podnikatel = parzit neskočil.

3 14
možnosti
TK

Ten rykot postižených se dá pochopit. Jak jde o peníze, neznáme bratra. Přirovnal bych to však k tomu, že revizor přistihl v autobuse černého pasažéra. Tento pasažér si poskytoval s řidičem autobusu vzájemné protislužby (přimlouval se, aby řidič zůstal u volantu) a tak ho nechával řidič (ODS) jezdit prakticky zadarmo (přestože byl jen řidičem, atobus (státní rozpočet) mu samozřejmě nepatřil).

No a když po něm nyní chce revizor jízdné (dokonce jen jízdné, nechce ani pokutu, ani doplatit předešlé jízdy načerno) tak zmlsaný černý pasažér vztekle kope a vyhrožuje. Nic to ale nemění na faktu, že je černým pasažérem a stejně jako platí ostatní cestující, musí platit i on.

Čísla za rok 2011však hovoří jasně:

Průměrný odvod zaměstnance na zdravotní pojištění 37 000, OSVČ 17 000

Průměrný odvod zaměstnance na sociální  pojištění  85 000, OSVČ 26 000

Průměrná daň z příjmu zaměstnance                           20 000, OSVČ   3 244 Za rok 2012 je dokonce průměrná daň z příjmu OSVČ záporná! Smutné je, že jsme nyní v podobné situaci, jako když by se revizor pokoušel získat platbu od agresivního sociálně nepřizpůsobivého. Velmi pravděpodobně ho ze strachu (z politické sebevraždy) nechá být a dál jezdit načerno, zatímco ostatní budou muset zvýšeným jízným toto zaplatit. Takže se klidně rozčilujte a slovíčkařte, jestli je vhodnější výraz parazit, nebo černý pasažér. Na faktech to nic nemění.

5 14
možnosti
PK

To říkal soudruh Sobotka  a nebo Filip?? proč ty svoje bludy tapetujete do všech diskuzí?8-o

6 4
možnosti
PK

Tento bodrý socialistický ekonom je autorem a hlavním aktérem největší loupeže v postkomunistických dějinách.Za bílého dne ukradl banku IPB,převedl na ČSOB se 100% státní garancí na toxické úvěry.Samozřejmě je ČSOB neváhala všechny proměnit /tj danový poplatník to stejně zaplatil at už se banka jmenovala IPB nebo ČSOB./od té doby je znám i u svých starších spolustraníků jako ¨¨HONZA VELKÁ KAPSA¨¨.no a ted nalepkuje lidi jako parazity8-o;-D

5 1
možnosti
IK

I49v77o 97K53u86b61e77š

18. 3. 2013 23:07

Hlavními a skutečnými parazity jsou politici.  Předhánějí se před volbami populistickým rozdáváním . Paušální náklady ve výši 60-80% je nesmysl, pak vlastně nemůže nikdo platit skoro žádné daně. Ta výše je výsledkem populistického lákání voličů před volbami. Socani i ODS se v tom předháněli, kdo bude lepší. Teď se zase předhánějí ve zvedání daní a poplatků. Stejně se to nikde neprojeví, protože ti paraziti stačí rozházet libovolné množství vybraných peněz.

 Parazit je tvor přisátý na svého živitele, žije na jeho úkor. Podívejte se nalevo nebo napravo, nic jiného neuvidíte.Rv;-€

4 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz