Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R59a35d22e33k 31H39o83d28a71ň

21. 3. 2013 10:47

Já myslím že rovnice je jasná. 8 milionů voličů, z toho ale jen 2,5 milionů tvořících hodnoty. Zbytek má zajištěné živobytí nezávisle na své efektivitě... je logické že toto může iterovat jedině do pr... protože toho 5,5 milionů se chce mít víc, a cestu vidí v tom odrat toho 2,5 milionů o něco víc.

9 1
možnosti
Foto

To je primitivní. To si myslíte, že třeba vysokoškolský profesor, nebo vědec na Akademii věd, který zkoumá jadernou fúzi, nepřináší žádné hodnoty? Byl skutečně třeba Albert Einstein tím, kdo odíral ty skutečně produktivní? A co hasiči, policisté, učitelé, lékaři ve fakultních nemocnicích, co zaměstnanci státních podniků? Hodnoty se nevytváří na základě toho, kdo je vlastníkem výrobního zdroje. Primitivita některých pravičáků je úplně stejná, jako primitivita některých levičáků. Hlavně že máme barikádu a můžeme bojovat.

5 4
možnosti
MN

"Jeden americký profesor ekonomie na místní vysoké škole nikdy nenechal propadnout jediného studenta, ale v poslední době nechal propadnout rovnou celou třídu.

Třída trvala na tom, že Obamův socialistický model funguje, že nikdo by neměl být chudý ani bohatý, všichni by měli být zhruba na stejné úrovni.

Profesor řekl: "OK, uděláme v této třídě experiment Obamova plánu. Známky z jednotlivých testů ...zprůměrujeme a všichni tak budou dostávat stejnou známku jako je průměr třídy, takže nikdo nepropadne, ale nikdo ani nedostane za 1."

Po prvním testu byly známky v průměru a každý student dostal za 2. Studenti, kteří tvrdě studovali, byli trochu zklamaní a studenti, kteří studovali málo, byli spokojení.

U dalšího testu studenti, kteří studovali málo, studovali ještě méně a ti, kteří studovali hodně, se rozhodli, že jim průměr stačí, takže i oni studovali málo.

V tomto testu byl průměr 4! Nikdo nebyl spokojený. Při třetí zkoušce byl průměr 5. Jak zkoušky pokračovaly, průměr se nikdy výrazně nezvýšil, vše se zvrhlo v následné hašteření, obviňování a nadávky. Nikdo nechtěl studovat ve prospěch někoho jiného. K jejich velkému překvapení všichni propadli. Profesor konstatoval, že socialismus už z principu nemůže fungovat, protože odměna za práci může být skvělá, lidé mohou mít motivaci uspět, ale když si vláda celou odměnu vezme, nikdo se nebude snažit nebo nebude chtít uspět. A jaké plyne poučení z tohoto experimentu?

26 0
možnosti
MN

1. Nemůžete legislativou udělat z chudých prosperující a prosperující legislativně odstavit od příjmů.

2. Co dostane jeden člověk, aniž by si to odpracoval, to musí odpracovat jiný člověk, aniž by za tuto činnost obdržel odměnu.

3. Vláda nemůže dát nikomu nic, aniž by si to dříve nevzala od někoho jiného.

4. Nelze rozmnožit bohatství tím, že se rozdělí.

5. Jestliže si polovina lidí představuje, že nemusí pracovat, protože se druhá polovina o ně postará, a když druhá polovina zjistí, že není dobré pracovat, protože někdo jiný bezpracně dostane to, co oni vytvořili, tak to je začátek konce každého národa."

15 0
možnosti
JP

Mládek uvádí v omyl nás všechny. Živnostník totiž platí zdrav. a soc. pojištění /které je vyšší než daně/ stejné jako zaměstnanci. Ty dvě třetiny navíc za zaměstnance totiž platí opět jen živnostník zaměstnavatel.

5 1
možnosti
JR

Ano, jenže oni je nejprve musí zaměstnavateli vydělat.

Fascinuje mě, kolik lidí zahrnuje náklady do zisku zaměstnavatele... je to na úrovni "jsem instalatér, jenže ze svého zisku musím živit majitele železářství, v němž kupuju trubky". Taky nespravedlnost převeliká...

3 3
možnosti
TT

He he, trochu z jiné strany. Není to náhodou krásný, jak ta opoziční partaj prokakala svoje procenta? Je! :-) Tak krásně se projevili jako tlupa příživníků pochlebující prázdnými slovy těm nejchudším voličům. Super! R^ Ovšem katastrofa hrozí !!a to v tom, že současní banditi budou ve svých velkostavbách tunelů a dalších líbezných projektech nerušeně pokračovat. Rv;-(

2 1
možnosti
MS

Děkuji za výstižní příspěvek. Měl bych i jiný návrh než pan Mládek. Zdanit zaměstnance stejně jako se daní OSVČ. Skokově by ubylo zbytečných úředníků, na které by nebyly peníze, zaměstnanci by byli pro firmy levnější. Výrazně by narostla spotřeba a tím peněz vybraných z DPH a spotřební daně. Jsem v té skupině, která je před vyhynutím.

8 0
možnosti
JR

Moment, jestli to chápu správně: zvýšením nezaměstnanosti a snížením příjmů zaměstnanců chcete zvýšit spotřebu?8-o

0 2
možnosti
ZC

Z72d50e26n46ě30k 80C71r36h63a

20. 3. 2013 21:30

Tuto společnost  tihle Mládci  a jemu podobní dovedou kam ? Odpoví Vám  poručík  Hamáček.Jenže tam skončíme hlavně my,všichni  ti paraziti co ždíme stát ,zatímco oni  stát ždímou  a fest.Tohle už nespraví volby neb není  výběr ani zleva ani zprava,tihle hovniválové si své kuličky budou valit dál a nabalovat další byrokracii až ta nás sežere bezezbytku .

9 0
možnosti
MN

;-Otak nejak si myslim ze zivnostnici produkuji vyrobky sluzby a p.Mladek akorat tak zbytecne mele pantem a bere nehorazne prachy za nic nedelani jako ty ostatni. to ze neumi udelat poradny zakon a pak delaj dodatky a k tomu dodatek k dodatku a tak dale a zivnostnik si pak MUSI tyhle zbytecne paragrafy pamatovat jak je psano ze znalost zakona neomlouva. Napsal bych ze 80% zakonu je zbytecnych a politici za ne dostali zaplaceno taky uplne zbytecne takze za to se vyhodilo tolik penez ze by se duchody nijak nemuseli porad snizovat aspon 150let. tak ted kdo je zbytecny? oreci Mladek a zbytek politiku.;-O

5 2
možnosti
SP

Karma a z komunisty Kuchaře si nic nedělejte. Je to trotl, co všude plácne svoje marx.-leninský poučky. Je chyba, že jsme se takových po 89 nezbaviliRv

10 1
možnosti
TN

Velmi dobře napsáno.

7 2
možnosti
AR

A23d25a52m 14R56y36c28h15l95ý

20. 3. 2013 10:31

Dobře napsáno, těch 458 000 úředníků mě opravdu děsí....

7 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz