Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

Karma, naprosto přesný popis neexistujícího politického programu opozice. Slova, slova, slova... Nikdo vám nemůže dát víc, než Sobotka slíbí:-/

21 2
možnosti
PD

Divím se diskutujícím, že nechají M. Kodeta označovat všechny za (potencionální) zloděje. Lidi zlatí, on má na mysli všechny, kdo mají víc než ešus a hliníkovou lžíci. Miliardářů je 10, multimilonářů asu 100, milonářů 10 000 a tihle všichni by mu stačlili leda tak na půl roku.

Komunisti tomu říkali znárodňování, pan Kodet tomu říká přerozdělování. Rétorika jiná, princip stejný. Kdo nemá úctu k osobnímu vlastnictví, je buď zloděj nebo komunista.

RvRvRv

17 4
možnosti
AK

A čtete jeho blogy? Pokud ano, nic Vás nemůže překvapit. Hlavně v diskuzích tam perlí. Tam svou nenávist ztupluje. Nesnáší mládí, nesnáší podnikatele. On je nebere tak, že dávají práci. On je bere tak, že chudáky zaměstnance odírají a jim nedávají nic. On je to takový komouš převlečený za socana.

8 1
možnosti
JH

Tu rodinu je naopak třeba chválit, ty peníze neprojedla, ale naopak investovala, nemovitost může pronajímat a posléze ji mít jako zálohu na stáří kdy ji může prodat. Ekonomické poučky jste asi nečetl vyRv

1 17
možnosti
VK

V94í46t 49K78u74č48e30r83a

18. 2. 2013 13:19

Tak dobře, tak si pojďme ještě chvilku hrát.

Za prvé - komu ji pronajme? Všichni přece udělají to samé! Nepůjdou bydlet k sousedovi, když si můžou (podle Vás) zainvestovat další patro svého domku. Za druhé -  v horním patře máte multikulturní příslušníky. Kdo by tam s nimu bydlel?

Za třetí - prodat? Komu ? (Stejné jako to první).

V tom je právě to nebezpečí které představují "návody" pana Bohuslava. Ono to někně vydapá "z mého pohledu" - ale pokud mají tento pohled všichni - pak to začíná vypadat jinak. Podívejte se prosím na všechny tzv. solidární fondy, instituce a pod. Princip je jednoduchý - aby se jednomu mohlo pomoci - musí se složit více jiných. Takže nelze pomoci všem. Neměl by kdo pomáhat...

14 2
možnosti
JH

J92i26ř11í 35H22o67l98ý

18. 2. 2013 11:16

Všichni ti ČSSD slibotechny, netáhla a nemákla patří do Severní Koreje.

26 4
možnosti
KS

Dneska stačí Maďarsko, dojdou tam i pěšky.

3 2
možnosti
MC

R^. Karma. Není co dodat. Sobotkův vír je bohužel cestou altruismu, cestou parazitujícího davu.To, že tito lídři nosí do svých rodin nadprůměrná konta jim jejich voliči promíjí, protože za své neschopnosti mají také z loupežného řádu část, která jim vyhovuje.

29 3
možnosti
Foto

Trochu to znám v okolí řeky Morávky, co teče Frýdkem - Místkem. Ještě tak v 80.letech tam fungovaly účinně kamenné hráze proti povodním, které byly postaveny v rámci boje s nezaměstnaností v krizi 30. let.

Takže i veřejné prostředky lze efektivně vynaložit na boj s nezaměstnaností. Jenom v rámci protipovodńových opatření, o nichž dnes víme, že by se měly udělat, tak se práce najde habaděj.

A pro jednotlivého kapitalistu je dělat něco takového krajně neefektivní, protože tam jde hlavně o ty pozitivní externality. A je to nutné v rámci té řeky naplánovat.

6 9
možnosti
KS

Jenže Sobotka neplánuje stavbu ničeho, co by přineslo užitek. Peníze si někde půjčí a pak rozdá. Až jednoho dne finanční skupiny pošlou exekutora.

11 4
možnosti
MK

Zajímavé, že pan Kříž je přesvědčen, že všechen majetek bohatců (kterým ho zlí socani a komouši chtějí ukrást) byl získán "poctivou tvrdou prací". Kdyby to tak bylo, nic proti tomu. Ale napřed tedy vysvětlete, autore, jak může tvrdou poctivou prací jedince vzniknout během pěti let miliardové jmění. Do toho!

7 23
možnosti
Foto

Tak nad tím se podivovala už v 90.letech Ivona Přenosilová. Říkala, že v Německu by se něco takového nemohlo stát.

8 6
možnosti
Foto

Mimochodem vzpomínka

V r. 1989 jsem se probíral všemi jednotlivci, které jsem znal po různu, jak se všichni "odvážně" projevovali za totáče.

A ptal jsem se sám sebe, jak s tímle materiálem ten kapitalismus mám budovat?

3 5
možnosti
Foto

Co je nemravného na práci pro socialismus a na socialismu. Alespoň bude nějaká zábava, tu nám kapitalismus nedokáže poskytnout, jenom pot a krev (tedy bankrot).

4 19
možnosti
HH

Tak se jděte zabávat, ale netahejte do té zábavy ty co nechtějí.

Ještě si budete moci říkat, jak jste na ty ostatní vyzrál a že váš zábavní kroužek pot a krev nečeká.

20 3
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz