Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P50e83t74r 57D30v34o26ř17á49k

11. 12. 2012 15:55

Až se budu jednou nudit a budu mít nutkání začít pasát blogy,už vím jak na to,abych si nahonil co největší karmu...co nejvíce negativismu a hlavně žádná pozitiva. A hlavně nezapomenout na výrazy,jako např. otrok(zotročování),poddaný plebs,paraziti,koryta,vládní panáci,nevolníci,banánová republika,vytírání zadnice,chcípání hlady,hov...vlastně exkrement(bacha na dukátky,sprostě mohou psát jen blogeři), smrt...atd. Nepopírám existenci různých podvodů,zlodějen,všemožných vychcánků apod.,ale po přečtení blogu mám pocit,že žiji v jiné zemi než autor a že bych měl co nejdříve spáchat sebevraždu.Ale je pravda,že napsat blog o tom,jak je na světě hezky,jak je čerstvě obílená příroda kouzelná a procházka v ní úžasná či o tom,že jsem šťastný "jen" proto,že jsme zdrávi,že mám úžasné dcery a neskutečného vnoučka...je k ničemu. Čtivost mizivá,karma nulová.Moderní je na vše a na všechny nadávat,donekonečna přehazovat hnůj a chytat se každého prdu,na kterém bych se mohl zviditelnit. Nemusím tady vyjmenovávat tu squadru blogerů,kteří si na absolutním negativismu všeho kolem založili "kariéru"(kariéru - ;-D). Vždy,když něco fanatičtí a nestraní příznivci "odborů" či KSČSSD kritizují,tuším,že to zas až tak špatné nebude(většinou se mi to potvrzuje),vy se k nim pane Kříži svým slovníkem blížíte mílovými kroky. Doufám,že s takovou karmou a 1.místem se vám fajn usíná.

4 0
možnosti
Foto

K80a71r72e76l 61K98ř94í87ž

11. 12. 2012 20:41

Pane Dvořáku, věřte mi, že bych velmi rád psal jiné, lepší, pozitivní a radostné blogy o tom, jak to tady všechno funguje, jak naše země vzkvétá, prosperuje, nikdo nikoho nekorumpuje, jak jsou lidé šťastní, slušně zaplacení, neodíraní státem a vedou pohodový život. Bohužel jaksi není materiál. Už nevím kam se podívat.

0 0
možnosti

Vaše blogy čtu už docela dlouho... a tak nějak mě to pomalu přestává bavit.Kam se vytratil váš smysl pro ironii a vtip z dob písání o Paroubkovi a jeho družině?Ať už máte pravdu či nikoliv, svými výrazy jste klesl až(už)na úroveň zaplivané putyky páté cenové kolem roku 1980(vlastní zkušenost).Nechce se mi věřit, že byste to dělal z důvodu získání co největší karmy(čemu by nasvědčovalo přizpůsobení se "jednoduchosti" českých lidiček).Za posledních 20let jsem "použil" asi 10-12x služeb nějakého řemeslníka(či firmičky)...každý se mě zeptal,zda chci na provedenou práci "papír"...a každý u svačinky či kafíčka obratem nadává na to,jak všichni kolem podvádí a kradou.Stydím se,neb jsem nikdy žádný "papír" nechtěl(ale alespoň furt nenadávám). Snad jste mě pochopil,co jsem chtěl naznačit.Někdo krade ve velkém,někdo si přinese z práce jen pár kancelářských sponek,někdo "jen" využije podnikový telefon k soukromému účelu...až si začnou všichni místo věčného nadávání zametat u vlastního prahu . . .

6 0
možnosti

Hezky napsáno, hlavně ta poslední věta je specielně pro pana Kříže.

0 0
možnosti
Foto

Všichni, které znám, dělají všechno pro to, aby daní platili co nejméně a pokud to jde tak nic. Proto bych radil diskutérům nebrečet. O českých FÚ si myslím, že jsou hodně mírné. Spokojí se s kontrolami zaměřenými na systémové chyby a neřeší věci do hloubky.

2 1
možnosti

Koukám, další socialistický jedinec, který si myslí, že by všechno mělo být pro všechny zadarmo, nebo co nejlevněji 8-o. Bohužel to ale v realitě takhle nefunguje. Když těch 1500 korun nemáte, najděte si práci, chápu, že z dávek pro socky se na to šetří špatně. A pak nebudete muset psát takové bláboly.Rv

3 7
možnosti

Uff, velmi emotivní článek ... co mě ale zaráží - pokud pan autor toto považuje za daň, tak ať to i nadále považuje za daň, které nestojí 1500 Kč, ale holt se daň zvýšila na 1800 Kč - daň jako daň. Dále jsem nepochopil to přirovnání s chlebem - když nekoupím chleba "chcípnu", když nepojedu po dálnici, taky "chcípnu"? A tím budouváním infrastruktury, jako jedním z hlavních funkcí státu - v posdtatě souhlas, až na to, že těchto hlavních funkcí státu je spousta a peněz není zrovna dostatek.

3 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Dovolím si malou úvahu - proč podle mne nemá být poplatek za dálnici začleněn do daní (což by pokládal autor za správné), ale má se platit zvlášť. Za prvé - kdybychom to začlenili do daní, prodražilo by se nám to. Daně totiž stát vybírá jen od svých občanů, nikoliv od cizinců, kteří nám tu po dálnicích jezdí taky. Ti by pak jezdili zadarmo. Proto má také dálniční známku celá Evropa s výjimkou bohatého Německa. Za druhé - dálnice sice máme některé hrozné, ale pořád je to nadstandard. Neboli - nejsou nezbytnou nutností, abych se někam dostal autem. Kterým navíc vůbec jezdit nemusím. Třeba do Brna se dostanu v podstatě stejně rychle autobusem nebo vlakem a budu to mít i levnější. Navíc - v rámci daní by za dálnice museli platit i neřidiči, každá babka z vesnice. Náklady by se tedy z jedné části lidí rozdělily mezi všechny a navíc by vzrostly. To mi zavání socialismem. Já jsem naopak pro to, aby daně byly co nejnižší a co nejvíce výdajů si hradil každý sám podle svých potřeb a možností.

1 1
možnosti

oprava: dálniční známku nebo poplatky (ještě podstatně dražší než u nás) má téměř celá Evropa.

0 0
možnosti
Foto

Kroutím hlavou jaký blog to vede. 300 zadělaných korun českých je schopno takto zmanipulovat národ čtenářů blogů? To je tady pěkně bídná sebranka.:-/

2 12
možnosti

Není to velká suma, ale jde o to, co za ni dostáváme. Cena známky roste a výsledek žádný, dálnice předražené, mosty špatné, povrch děravý a zvlněný.

8 0
možnosti

Dálniční známka není daň, ale povolení k jízdě po dálnici a za to se platí poplatek. Rybářský lístek je povolenka k lovu ryb, lovecký lístek je povolenka k lovu atd., vše za poplatek.  Daní není ani vstupné do kina, ač se z něj odvádí část do kinematografického fondu. Naopak stoprocentní daní bude pojistné na důchodové spoření do II. pilíře. A DPH k téhle dani ještě přidají, ale zatím se vyčkává, zda ten pilíř nespadne.

1 8
možnosti

aha a dan z nemovitosti neni dan, ale povoleni vlastnit dum? Jste si jisty ze jste to promyslel?

13 1
možnosti

ale to už dávno platíme kolego. Však DPH se platí i ze spotřebních daní ;-)

2 0
možnosti

K29a17r43e30l 46F30a42j47t

6. 12. 2012 13:34

Však to autor ve článku zmiňuje, ale s dovětkem, že tam je alespoň "základní složka" nedaňová a v případě DZ nikoli. Napadlo mě při čtení totéž, ale někdy stačí dočíst blog do konce ;-)

3 0
možnosti

Pletete si socialismus a mafiánský kapitalismus. To druhé vládne stále úspěšněji několik let v České banánové republice. Výsledek: všichni budou víceméně chudí až na ty, co rozkrádají veřejné peníze, ti prudce zbohatnou. Samozřejmě že politickomafiánské strany nemají zájem o zrušení anonyních akcií nebo majetkových přiznání a zkonfiskování nezdaněného majetku. Proto to vypadá, jak to vypadá.

6 4
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz