Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rada doplnim. Toto se mi zda zajimave. Dopis casopisu Respekt: 

Soumrak mužství Respekt 44/2012

Ondřej Nezbeda v recenzi na knihu Stanislava Komárka Muž jako evoluční inovace?konstatuje, že „ženy však od mužů stále čekají i tradiční vlastnosti, jako jsou ochrana, statečnost, čest, zkrátka to, co nazýváme mužným chováním“. Není mi jasné, na základě čeho tak autor usuzuje a proč vydává svůj, popřípadě Komárkův náhled na problematiku za objektivní danost. Proč by měla být statečnost a čest „tradiční vlastností“ jakékoli skupiny jednotlivců, proč by je měly očekávat jen ženy od mužů a odkdy je „ochrana“ vlastností? Statečným a čestným se člověk nerodí, může k tomu být vychován, může si takové vlastnosti osvojit, nebo je za své (jsa zbabělec a křivák) jen vydávat.

2 0
možnosti

Popřeli jsme (kdo jsou „my“?) přirozené rozdíly pohlaví tím, že dnes u nás studuje více žen než mužů na vysokých školách? Měly by tyto ženy raději prát ponožky filozofům, kteří dumají nad definicí „mužství“? Anebo je něco špatně už v potřebě vázat své sebepojetí na mytické obrazy „bojovníka, vůdce klanu a těžkého manuálního pracovníka“ namísto svých skutečných vlastností a dovedností?

Úpadek „tradiční dělby práce“, který Komárek podle Nezbedy v dnešní době spatřuje, nemusí být jen začátkem nové doby temna, ale také příležitostí rozšířit si své sebepojetí o důležitý poznatek: výmluvy na „tradiční funkce“ už nikoho neoslní. Takové prozření nikomu neuškodí.

David Neuwirth

3 0
možnosti

docela jsem se zasmala, asi vam nedoslo jak je pro zeny Romney naprosto neprijatelny.  Pro Obamu hlasovali vice: lidi z mest, mladsi rocniky, zeny . 

Obama nikomu nic nenarizuje, kazdy si muze zit jak se  mu chce, treba jako Mormon.

1 1
možnosti

Tam bych videl ten priblem- jazdy si chce zit po svem. Coz je krasne do chvile, kdy to po svem zacne chtit sponzorovat ostatnima. Kdyz se oodivate na ty volice jinak, ve valne vetsine to jsou lide co nikdy nevytvorili neco, za co by byl nekdo jiny ochoten zaplatit.

1 0
možnosti

Co to je ty tradicni hodnoty? Vykoristovani mas plutokracii? Tzv. "bremeno bileho muze", kdy musi masy odvadet pensum muzu pro vojsko, kteri pak nekde zemrou v zahranicnich koloniich?

4 2
možnosti

Taky by me zajimalo, co jsou ty tradicni hodnoty.

2 2
možnosti

To je přesně ono!

Z jednoho "v" udělat celou životní filozofii i se závěry.

Come on comrades. :-)

2 3
možnosti
Foto

Jako každá civilisace, i ta naše skončí. Je to přirozený proces - jakmile lenoch nebo humanitář dostane volební právo, začíná zánik. Ostatní postupně zjišťují, že být lenoch nebo humanitář je vlastně správné a civilisace jde do kopru. Uklidňující je, že se stím nedá nic dělat.

4 5
možnosti

Normálně na přímé oslovení nereaguji, ale v případě pana Beneše udělám vyjímku.

Stejně jako p. Beneš, tak i soudruzi mě "vysvětlovali", že je nechápu, a že mají obavu o mou budoucnost i o mé ústa. Jako by na mě z příspěvku p. (s.) Beneše dýchl zpětně bolševický puch. Nevím, jestli se p. (s.) Beneš pasoval do role, či skutečně je tiskovým mluvčím autora, ale jednu věc vím jistě. V USA vyhrála demokraticky levice a svoboda názoru, a stím pan Kříž i p. (s.) Beneš nic nenadělají. Ať si zůstanou se svými názory i nadále s pár jedinci osamoceni a p. Kříž ať si dál bojuje proti celému "socialistickému" světu, ale opakuji - svět se netočí podle vás a vašich zatuchlých názorů, ale vyvíjí se a jde svou cestou. Bohužel pro vás. P.S Z USA jsem se vrátil minulý měsíc, kde jsem půl roku pobýval a vše sledoval s první ruky.  Hov are you Sir Beneš. :-)

6 5
možnosti
Foto

A byl jste v USA, nebo v Libni? Hov are jou.

2 5
možnosti

Je to strašné, ale bohužel máte naprostou pravdu. Tento altruismus se stává největší nemocí lidstva. Kolektivizací slabošství a neschopností mas vítězí zlo socializujících vůdčích intelektuálů nad reálnýmí hodnotami vytvořenými vlastní pílí jednotlivců. Regulace a přerozdělování nejsou nic jiného než infikacemi přerůstající v boj proti svobodě jednotlivce ústící vést infekční masy do válek všeho druhu. Velká karma za lidskost.R^

6 6
možnosti

Pane Holíku, Vy to nechápete, ale pan Kříž napsal svůj článek mimo jiné i proto, že má obavu i o vaši budoucnost, přestože Vás nezná. To, co pam Kříž popisuje, je prostě realita, která hrozí nám všem: Jakmile začneme příliš moc hledat různá nepřirozená řešení a jakmile nevezmeme na vědomí, že cesta k všeobecné blaženosti neexistuje, protože ve společnosti jsou i asociální jedinci,které buď postavíme na pokraj společnosti, nebo se nás to zničí, a že cesta k blaženosti té hodnotné části společnosti nevede jinudy než přes práci a úspory, Tak to prostě fungovat nebude. bez práce nejsou koláče, ať se prezident jmenuje Obama nebo třeba Kuliferda.

Díky nahospodaření z minulosti a díky technologickému náskoku, který jsme dříve měli a z něhož ještě můžeme určitý čas žít jako z podstaty, se zatím máme dobře. Ale jak dlouho ještě? A ažjako euroatlantická civilizace padneme na ústa, tak do budou i vaše ústa, pane Holíku. I o Vaše ústa se pan Kříž strachuje, když píše podobné články.

7 5
možnosti

Autor by si mohl uvědomit, že jakýkoliv posun doleva na politické a ekonomické scéně USA bude ve srovnání s našimi končinami stále na míle doprava od pomyslného politického středu.

2 1
možnosti

A to je důvod k tomu, abychom přestali nazývat věci provými jmény? Jako kdyby kuřák desíti cigaret denně (tedy v mém příměru USA) argumentoval tím, že jeho švagr (tedy v mém příměru Evropa) kouří padesát, takže těch deset mu vlastně tím pádem nemůže škodit.

Ale může! Mnohem méně než švagrovi těch padesát, ale i tak mu škodí.

7 5
možnosti

Svět se netočí jak jste si vysnil pane Kříži.

Vy jste zůstal se svým třídním bojem s pár jedinci někde na zatuchlé periferii, zatímco svět se vyvíjí a jde kupředu. Není to poprvé, co vás USA jako váš vzor zklamaly, ale vám není pomoci a těch zklamání bude přibývat. Bohudík, pouze pro vás. :-)

9 10
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz