Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohumil Vlčichod

22. 10. 2012 11:51
Karma

"What country can preserve it's liberties if their rulers are not warned from time to time that their people preserve the spirit of resistance? Let them take arms. The remedy is to set them right as to facts, pardon & pacify them. What signify a few lives lost in a century or two? The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots & tyrants." http://www.let.rug.nl/usa/presidents/thomas-jefferson/letters-of-thomas-jefferson/jefl64.php

0 0
možnosti

MrLotus

21. 10. 2012 18:24
Souhlas s článkem...

...až na ten závěr. Nehodlám poskytovat moc tomu, kdo je ochoten pro svoje ideje i vraždit! A to ani z výchovných důvodů! A to né že by jen tak žvanil, historicky to už i dokázal.

0 0
možnosti

karel.kay

21. 10. 2012 10:25
Naprosto výstižné!

Opět jste situaci správně pojmenoval, stále zvyšování daní jim jde výborně, ale začít hospodařit ve státní správě a omezit korupci-rozkrádání ani náhodou. !!R^

2 0
možnosti

Hell2

18. 10. 2012 11:07
Karma!!!

R^R^R^

3 0
možnosti

Halfunx

18. 10. 2012 8:25
Koukám, že vás to řádně nakrklo.

Máte pravdu, vpodstatě žijeme v době, kdy se čeká na poslední impulz. Lámu si hlavu co tím může být, většinou se stane nějaké relativní prkotina, která se bleskurychle rozšíří do značných rozměrů. Tohle nejde naplánovat, chce to jen být připraven a nenechat zamazávače prkotin konat.

Nebetyčný rozdíl mezi vyvolenými a lůzou není jen v životní úrovni, ale i v přístupu k vymáhání práva, ke vdělanosti, ke zdraví a pod. V jednom má ale lůza navrch, v morálce, to se fakt nedá srovnat.

Pomůže jedině rovnost šancí a přímé rozhodování o věcech veřejných.

3 0
možnosti

Xman1

18. 10. 2012 14:26
Re: Koukám, že vás to řádně nakrklo.

Definujte kdo je pro vas luze prosim

0 0
možnosti

Xman1

18. 10. 2012 0:32
Pohodlny zivot

No, pane Kriz, ja vam reknu jedno. Pomerne hodne jsem premyslel na tema jaky by byl muj zivot bez jistot v podobe duchodu, temer bezplatne zdravotni pece, bezplatneho skolstvi, povinneho ruceni, ruznych pojisteni na blbost, havarijniho pojisteni, pojisteni proti ztrate zamestnani apod.

V soucastnosti beru priblizne 50 tisic hrubeho, po zaplaceni vsech dani, pojisteni apod mi zbyde nejakych 28 tisic cisteho.

Kdyby se zrusily vsechny ty veci co jsem vyjmenoval a dostaval bych 50 tisic cisteho na ruku, tak bych: setril nejmene 15 tisic na duchod, 2) setril nejmene 5000 na zdravotni peci, kterou budu jednou potrebovat bud ja, nebo moji pribuzni, setril alespon 5000 pro pripad, ze nekde nabouram autem a zpusobim velkou skodu, setril alespon 5000 pro pripad ztraty zamestnani, nejruznejsich katastrof, kradezi a tak podobne. Kdyz to sectu, zbyva mi 20 tisic cisteho, coz je mene nez mam ted - a to mam vsechny ty vyjmenovane veci opravdu pojistene.

Pohodlny zivot proste neco stoji, nas vsechny.

0 0
možnosti

PAVEL5

18. 10. 2012 6:47
Re: Pohodlny zivot

Brání Vám někdo někdo ty pojistky uzavírat? Jak můžete proboha dohromady plést věci jako povinné ručení apod a na straně druhé školství, důchody a zdravotní péči? A máte snad pocit, že když na daních a jiných odvodech odvedete většinu svých výdělků, dostal snad stát málo na to, aby zajistil, že budou tyto věci fungovat řádně jak mají? A minimálně byste měl mít na výběr - buď platit úředníkům, aby se o tyto "jistoty" postarali oni, nebo si jak uvádíte, v rámci své zodpovědnosti tyto věci řešit sám. Každý ny měl mít možnost se rozhododvat, jak uzná za vhodné a nést za to zodpovědnost. Jeden příklad - na důchod si budete spořit sám, dejme tomu 30 let měsíčně 5t, takže výsledek bude 1,8mio a pokud s těmi prostředky budete umět zacházet, tak podstatně více. Nebo můžete zvolit klasický systém a věřit, že ten výsledek bude minimálně stejný, je to na každém z nás.

0 0
možnosti

honer

17. 10. 2012 21:10
Výtečně!!!

R^R^R^R^R^R^

Není co dodat R^R^

3 0
možnosti

zachič

17. 10. 2012 15:57
Klobouček dolů!!

R^R^Myslím, že jste naprosto přesně vyjádřil myšlenkové pochody převážné většiny "cinkajících" v roce 1989, a to včetně té vize toho dalšího směrování...[>-];-O

4 0
možnosti

Vladimír Škopek

16. 10. 2012 13:27
Nojo

Vlastně souhlas. Vypadá to, že potřebujeme pořádně proplesknout, jinak se nevzpamatujeme. Ale stejně to bude bolet. I když, ono to vlastně po čertech bolí už teď. Hlavně, že mi nikdo nevěřil, že zažívá kulturní, společenský i ekonomický rozvrat, protože jediná víra kterou máme, jsou prachy. A když už ani ty nefachčej, jde to rychle...

0 0
možnosti

walter2000

16. 10. 2012 13:16
Neberte to tak tragicky

Nevím, kde je původní příčina tohoto jevu, ale setkal jsem se v minulých 40. letech s následujícím.

- v 70. létech bylo normální, že kdo chtěl topit plynem, nebo dostat slušný stavební pozemek, musel socialistické státní úředníky podmáznout. Plyn povoloval na kraji jeden člověk, který měl taxu 5000 Kčs za povolení. Před kanceláří vždy čekalo několi lidí na jednání. Tak přemýšlejte, kolit asi za den, měsíc nebo rok nafasovat. Určite to neměl jen pro sebe.

- v roce 90. těsně po revoluci vyžadovali úředníci na ministerstvu průmyslu od zájemců o spolupráci, kteří přijížděli ze západu úplatky za zprostředkování.

- na začátku 90. let nedostala žádná stavební firma státní zakázku, pokud nedala bokem aspoň 100 000Kč. Od té doby uplynulo dalších 20 let pečlivého cizelování tohoto systému. Takže co se děje dnes, nezačali politici, ale státní úředníci!!!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz