Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

cliff

5. 10. 2010 11:44
neni to presne

podle me neni zakladni problem v politicich, ale v systemu, kdy vetsi cast obyvatelstva odira tu mensi a schopnejsi cast a politici predstavuji jen nastroj, ktery tato skupina "demokraticky" pouziva. ze si pritom politicka reprezentace chce nahrabat (vcetne svych pribuznych, znamych atd atd) je jasne. pokud se k veslu dostane sem tam par zodpovednejsich jedincu, nemaji sanci v existujicim volebnim systemu temer nic pozitivniho ucinit, protoze je za 4 roky nepopularnich opatreni musi nutne prevalcovat stoj na slib a dluhy.

reseni vede pres zmenu volebniho systemu kdy na vysi (fyzickymi osobami) odvedenych dani bude zaviset pocet jejich hlasu ve volbach.

0 0
možnosti
R

ragingox

5. 10. 2010 11:36
Mam reseni ...

Z 28% socialniho pojisteni udelejte 3%. Ja se o duchod sve babicce a matce postaram sam. Alespon vim ze zivim matku + babicku a ne "nejakeho chytrolina z horni dolni". Dale si nasporuju na svuj duchod. A budu spokojenej ..

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

5. 10. 2010 13:42
Re: Mam reseni ...

takze tvoje matka bude mit 12,5% tvoji mzdy? bude ji to stacit na preziti?

0 0
možnosti
R

ragingox

5. 10. 2010 11:33
Zestihlovani statni spravy ..

Nemam s tim problem jenom netusim co s nima. Kdyz totiz vyhodite razitkovace, on se jenom z kolonky darmozrout ve statni sprave pretransformuje na nezamestnany darmozrout. Co je horsi ? Jiank ma autor pravdu nejlepe se mi zije kdyz nemusim na urad cokoliv resit a kdyz nevim ze nejaky stat existuje. Posledni dobou se mi zda ze televize slouzi pouze jakozto kanal informaci slouzicich k n4sr4nl obcana.

0 0
možnosti
DP

detour

5. 10. 2010 12:04
Re: Zestihlovani statni spravy ..

Kam s nimi, co je levnější? Co se týče čerpání peněz, tak není rozdíl mezi nezaměstnaným a státním zaměstnancem. A nezaměstnaný státní zaměstnanec stojí podstatně méně než "uměle zaměstnaný" státní zaměstnanec. Jediný "problém" je, pro někoho,  v naprosto nepodstatné kolonce -socialistickém strašáku- "Počet nezaměstnaných".

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

5. 10. 2010 10:04
S tím odchodem,

do míst, nezasažených dobrodiním státu jste to trefil skvěle. R^

0 0
možnosti

martin013

5. 10. 2010 9:33
Když já nevím...

Když já pořád nevím, co vy vlastně jste. Konzervativec? Komunista? Liberál? Socialista? Anarchista? Don Quijotte? To poslední nejspíš.... Samé větrné mlýny! Všude kolem vás. Jinak celý váš článek bych dokázal shrnout do jediné věty. "Na chudý lid, musí být přísnost". Malou výhodou "svobodné společnosti" pak je, že nemusíte zůstat tím "chudým lidem". Nesmí vám však vadit věty typu "účel světí prostředky" nebo "když se kácí les, létají třísky". Pokud to v sobě hravě překonáte, je možné, že vás už žádné větrné mlýny nikdy strašit nebudou. Já bych vám to snad i přál....

0 0
možnosti
A

averius

5. 10. 2010 9:10
Ano autore, čím dříve skončí neschopní, tím lépe.

Přemýšlím , kdo mohl napsat takový text a zkusím to odhadnout.

Je to zakomplexovaný neschopný jedinec, který si hraje na podnikatele?

Celý svůj dosavadní život využil tento jedinec zatím jen k tomu, aby se snažil někoho napálit, případně okrást. Výsledkem dosavadního počínání je, že se není schopen slušně uživit, má dluhy u svých obchodních partnerů a neplatí své závazky ke státu. Kolem sebe naopak tento jedinec vidí lidi, kteří podnikat umí, chovají se slušně ke svým partnerům, dodržují své sliby a platí své závazky. Porovnání vlastní neschopnosti s chováním  a výsledky těch schopných a úspěšných, potom vyvolává u tohoto jedince trvalou závist, ktrá se projevuje v hledání chyb všude jinde, než sám v sobě a vlastní neschopnosti. Z toho u jedince vzniká  stav trvalé závisti, který tak křiví povahu tohoto jedince, že z něho potom vychází i tento text.

Myslíte, že jsem se ve svém odhadu tohoto politováníhodného člověka, který je schopen napsat tak ublížený článek spletl více než o10%?

 

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

5. 10. 2010 9:56
Re: Ano autore, čím dříve skončí neschopní, tím lépe.

Nejspíše jste si spletl článek, nebo jste jej ani nečetl. Mohl by jste citovat konkrétní text, který vás vedl k tomuto závěru? Mě se článek líbil. Je poněkud příliš optimistický , ale to se nedá nic dělat.

0 0
možnosti
KA

karel60

5. 10. 2010 8:54
Karma,

ale chtěl bych mít Váš optimismus, že je konec na dohled. Obávám se, že ještě netušíme co nás čeká. Veselé to určitě nebude.

0 0
možnosti
KV

valissen

5. 10. 2010 9:40
Re: Karma,

Obávám se taky.

0 0
možnosti
RS

Nishmitha

5. 10. 2010 8:52
Pravdivé..

.. ale na pohodlí se zvyká rychle a tak to musí zkrachovat aby ti pohodlní procitli ze sna. EU se rozpadne, protože původně dobrá myšlenka se zvrhla, tak jako ostatně každá v historii lidstva, do podoby nepřátelské lidem. Naše země diktaturu proletriátu vyměnila za diktaturu Bruselu. Dnes bych pro vstup do EU nehlasoval.

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

5. 10. 2010 9:58
Re: Pravdivé..

Souhlas, jen se bojím druhého pólu této záležitosti, totiž EU se nerozpadne, naopak vznikne velký superstát, něco jako Oceánie.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 10. 2010 8:43
Místo aby pan křiž byl hrdý, že dokáže

uživit čtyři své spoluobčany, a tedy že 2, 5 lidí živí 7,5 milionů, tak se škaredí.

Záhádou zůstává, proč v této situaci 200 000 lidí hledá aktivně práci a nemůže ji najít. Co se tedy stane, až tu práci začne hledat dalších  7 milionů včetně nemluvňat ? Vcelku nic, pouze to, žé dosavadním tak 2,5 milionům klesnou mzdy a zisky a renty téměř na nulu.

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D-9

5. 10. 2010 8:47
Re: Místo aby pan křiž byl hrdý, že dokáže

200 tisíc lidí hledá práci? 8-o Co to tady kecáš? ;-D

0 0
možnosti
VC

vena65

5. 10. 2010 8:38
Dobře napsáno, ale .....

pochopte. Lidi chtějí nad sebou někoho, kdo jim nalajnuje život. Chtějí kolem sebe dnes sice už jen pomyslný, ale pořád ostnatý drát(možná se ale dočkáme i toho skutečného). Za komunistů jsem uvažoval o emigraci, ale vždy jsem si řekl, že útěk není řešení. Dnes si říkám, že dělat nevolníka ve "svobodné" zemi je asi horší než ten útěk. Asi budeme muset jako národ dostat řádně přes držku abychom se zase vzchopili.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

5. 10. 2010 8:43
Re: Dobře napsáno, ale .....

Vypadá to tak. Říkáme si o pořádnou ránu do úsměvu. Po ní to možná některým všechno dojde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz