Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FiS95

11. 10. 2010 21:28
K daňovému zatížení 95% nám vlastně moc nechybí.

Stát zdaňuje příjmy cca 54%ní sazbou a navíc platíme na většinu zboží 20% DPH z už jednou zdaněných peněz! U mnoha produktů je navíc spotřební daň. Například u benzínu stát daněmi zdojnásobil cenu vyšší sazbou DPH a zdaněním kvůli neprokázanému ekoblábolu.

0 0
možnosti
F

FiS95

11. 10. 2010 21:29
Re: K daňovému zatížení 95% nám vlastně moc nechybí.

Opravdu jsme všichni ochotni platit ze svých příjmů polovinu státu a pak platit dvojnásobek ceny opět kvůli státu? Já ne.

0 0
možnosti
C

charlie.bukowski

11. 10. 2010 18:44
Budiž nám útěchou, že je cesta ven.

Chyba není vpravo, chyba není vlevo. Jen dokola opakujeme mantry o podnikatelích, socialistech, komunistech či pánbíčkářích. Každá ideologie pokřivuje. Zkuste si odpovědět na následující otázky, třeba bude jasněji:

1) Myslíte si, že byste ochotně každý den zaplatili třeba 420 Kč, pokud jste ten den pracoval za 900 Kč, státnímu úředníkovi, který by den co den zazvonil večer u vašich dveří? To je totiž to, co se teď děje, děje se všem a vám to je jedno.

2) Myslíte si, že jste schopni sestavit vyrovnaný státní rozpočet? Kalkulačku hledejte na svobodni.cz.

3) Víte, že existuje člověk, který podepsal všechny deficity českého státu? Otázka zní: Víte, kdo to je?

Pokud jsme ochotni snést, že našim nejvyšším vládnou ještě vyšší, pak jsme ztraceni. Možná můžeme doufat, že nám něco najde úředník pro komunikaci s mimozemskými civilizacemi. Ano, i tohoto úředníka v Bruselu najdete. A stejně tak kousek z těch 420 Kč, které dostane on. Včera, dnes, pořád. Jestli i zítra, je fakt jen na nás.

0 0
možnosti
LR

route78

11. 10. 2010 17:42
.....

No zase vedle, proč dostávají karmu populistické články typu ´za vše může někdo jiný´ .

Nikdo nechce přijmout odpovědnost. Pan Kříž je bohužel z jedněch ex-svazáků , kteří se v marasmu  vesele rochní. Předpokládám, že odpověď je: vše se vyřeší samo, pokud se do toho nebude motat stát. Jak naivní...Rv

0 0
možnosti
JN

eiji

29. 11. 2010 21:01
Re: .....

Samo se to nevyřeší, vyřešíme to my, lidé, společnost. Ne stát a jeho úředníci.

Najděte si krásný textík "I, pencil" nebo v českém překladu "Já, tužka".

Věříte, že pár vyvolených je schopno uřídit složitý ekonomický systém s milióny činitelů? Já ne. Nesvěřil bych jim ani pokladnu v šatně Fidlovačky.

0 0
možnosti
W

WXYQ

11. 10. 2010 16:27
Hoho, to si ještě povíme!!!

Na modré a fialové bandity se rychtuje Rocky Škromach Balboa a Dvanáct statečných!!

http://www.youtube.com/watch?v=r9W7qOrfXHE

!!

http://www.youtube.com/watch?v=w8rR64dQCvU

Aktuální FIČÁK No.1R^

0 0
možnosti
G

Gašpo

11. 10. 2010 10:46
Hovoríte mi z duše

Presne to si myslím.

Podľa niektorích komentov nižšie je ale evidentné že je medzi nami stále príliš hodne ľudí, ktorím to nedocháza. Považujú štát za ochráncu pred zlým kapitalistom, ale akosi im nedopína, že situácia sa už dostala do podoby, keď sa zo štátu stal parazit pracujúci na svojom vlastnom konci. Nádor sa rozrástol do veľkosti keď ho hostiteľ neuživí a hrozí zánik obom.:-/

0 0
možnosti
C

cenzor104@seznam.cz

11. 10. 2010 9:22
co čekat od nedostudovaného učitele

:-/

0 0
možnosti
L

lrklo

10. 10. 2010 17:34
Vy děláte jako kdyby podnikatelé, živnostníci

nekradli a neparazitovali na ostatních. Právě opak je smutnou zkušeností. Většina velkopodnikatelů i menších nakradla své majetky v privatizaci a ze stáního rozpočtu vesele cucají dále a občas zaplatí média aby spustila řev o sockách kvůli kterým naši podnikatelé trpí.

Korupce veřejných zakázek dosáhla takové míry ( i podnikatelské organizace odhadují na 20 % objemu zakázek ), že až přes Atlantik se sem musela zaslat bratrská pomoc Americké obchodní komory, aby nám pomohla sestavit zákony.;-D Živnostníci jako voličská základna modrých ptáků je ODS podporována, neplatí prakticky žádné daně a sociální či zdravotní je opravdu miniaturní.Ale péči tu chtějí neb jsou solí naší země.;-D Takže nastává konec českokapitalistického majdanu a modlete se, abyste se na ten konec nedívali z bran svých hradů

0 0
možnosti
M

masculine

10. 10. 2010 17:58
Re: Vy děláte jako kdyby podnikatelé, živnostníci

:-) k vyvážení článku jste sem lepší slátaninu hodit nemohl ;-)

0 0
možnosti
M

masculine

10. 10. 2010 17:27
Shrnul jste to na pěknou kopku,

jenže Vám tam toho spousta chybí :-) Co třeba stále existující a prosperující sorta "podnikatelů", kterým jde jen o to, jak ušetřit na zaměstnanci, neplatit daně a mastit si vlastní kapsu? Dokonce mně ta Vaše agitka kritizující současné poměry v úvodu navozuje jisté teze o všeřešící neviditelné ruce trhu. Nic proti kritice, ale měla by být vyvážená a komplexní ;-)

0 0
možnosti
C

CM3

10. 10. 2010 11:12
I když Klause nemusím, tak ke vztahu k EU

má plnou pravdu . Sice intenzivně nepátrám po imformaci , jaká celková částka "padne"  jen na výplaty  euro - poslanců ,komisařů , jejich tajemníků, náklady na bydlení, dopravu, kanceláře apod. ,  A přitom pro ochranu občanů EU dělají moc málo... kolik se jen v ČR zavřelo provozů, fabrik, protože se všechno vozí z Asie.... Kamarád byl v Číně, v Honkogu , no mimo pár aut  na cestě neviděl ŽÁDNÉ  zboží z EU, u nás  pomalu v některých obchodech je jen čínské zboží .... .... tak si představuje Brusel obchodování ? Určili minimální cla da dovoz z Číny, ale  že každou skulinku čínští obchodníci ihned objeví a to znamená někde v EU zavřenou fabriku, ztracená pracovní místa, ale tento problém s nezaměstnaností musí řešit místní vlády    apod.  Za to  Brusel řeší zakřivení  banánů..... jsem hrdý na to, že jsem  se veřejně přiznal , že jsem hlasoval NE pro vstup do  EU.... Dnes mojim nezaměstnaným kamarádům od piva  často připomínám, že jejich děti mohou přece studovat v zahraničí ....

0 0
možnosti
B

BezPrace.com

10. 10. 2010 1:16
Nemá to cenu!

Za článek díky R^R^R^ ALE opravdu to tady nemá cenu, ta devastace morálky, devalvace schopností a slušnosti, je v té naší republice již v takovém stavu, že se nedá zastavit, ba naopak, ještě se bude zhoršovat. MUSÍ to zkrachovat a to kompletně, aby si to občané uvědomili a začala se konečně budovat občanská společnost.

-

Dočasné řešení pro schopné: Existují daňové ráje, které umožňují nepřispívat a nepodílet se na tomhle kocourkově 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz