Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sterbic

30. 3. 2010 12:31
O rovných přiležitostech a rovné dani - co na to sama ODS?

 "Ale to, že ta jeho rovná šance je absolutní nesmysl, který zvyšoval

státní přerozdělování o stovky miliard korun, protože někde na tu

sociální dávku pro všechny musíte vzít, zdaňoval i modré nebe nad

hlavou mimochodem, to je prostě pravda. To byl ne podvod na voliče, to

byl podvod Vlastimila Tlustého na nás, na ODS." http://www.lidovky.cz/ln-tlusty-s-rovnou-dani-podvedl-ods-tvrdi-riman-f5j-/ln_domov.asp?c=A090424_182938_ln_domov_mpr

0 0
možnosti
S

sterbic

30. 3. 2010 12:35
Re: O rovných přiležitostech a rovné dani - co na to sama ODS?

Daší podvod na voličích - "pravý populismus" - http://www.youtube.com/watch?v=8jR22gbigUs&feature=player_embedded

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

30. 3. 2010 12:07
chyba

neříkalo se mu Šuplík, ale Velký šuplík a to je rozdíl:-). Jinak s Vámi souhlasím jen tak napůl. Nevím kde jste vzal, že bohatí a úspěšní nemají solidaritu se slabšími. To je neustále opakovaná lež. Můžete vše hodnotit jen tak černobíle, ale tak to prostě není a nikdy nebylo. Znám spoustu bohatých podnikatelů, co volí ČSSD, tedy podle Vás ti úspěšní, kteří si s rodinou domlouvají schůzky telefonicky 14 dní dopředu a k večeři si dávají půl lahve whisky a prášky na srdce, stejně jako znám lidi, co žerou ze státního a jsou nejkovanější ODSáci a v životě nemákli. Každopádně Jiří Paroubek není dobrý pro ČSSD, v tom se shodneme, ale z úplně jiného důvodu.  

0 0
možnosti
S

sterbic

30. 3. 2010 12:08
Re: chyba

R^

0 0
možnosti
LM

Sebastian333

30. 3. 2010 12:01
článek mě pobavil

Fakt dobré...skutečně mě to pobavilo - v dobrém vůči autorovi...pak mě z toho začal běhat mráz po zádech - ono to až tak vtipné není. Jednu věc jsem slyšel mezi "jistými" lidmi...prý: 1) Jiří Paroubek udělá cokoliv, aby se stal presidentem. 2) Po volbách bude velká koalice.

Sice Nečas tvrdí opak, ale on nebude "lídrem" věčně...

Tak uvidíme, jak to dopadne....při vyjednávací síle Tvrdíka bych se nedivil ani velké koalici, ani J.P. jako presidentovi a dalším volbám hned po zvolení Paroubka presidentem...

(Uvědomíme-li si koaliční potenciál Věcí veřejných (Vít Bárta udělá cokoliv, hlavně když za to dostane zaplaceno a velkých zakázek se pár chystá), stejně tak Lidovců a Komunistů...navíc ODS se bude chtít udržet v sedle i s TOP09 už kvůli senátním volbám a nedalekým komunálním....no bude to sranda...vlastně vůbec nebude)...klíďo bych se o ty dvě věty vsadil...:-)

0 0
možnosti
S

sterbic

30. 3. 2010 12:17
Re: článek mě pobavil

Kdyby existovala možnost volit si politiky, nikoliv strany, bylo by nám hej. Každý z našich zástupců v parlamentě by se snažil celé čtyři roky mít dobrý kredit u voličů, aby byl znovu zvolen. Teď se snaží nás zmámit pravým nebo levým populismem, ale takové sliby se stejně neplní, jak se to ukázalo vždy po volbách. Nechápu, jak se někteří profláknutí matadoři stále drží svého koryta. Souhlasím s vámi, že velká koalice je možná, bude to jen další důkaz zkorumpovanosti naši země.

0 0
možnosti
K

kaja74

30. 3. 2010 11:29
Naprosty souhlas s autorem!!!

Pane Krizi, mate muj naprosty souhlas! Vystizneji to snad ani napsat nejde. Bohuzel si tohle naprosta vetsina lidi neuvedomuje a stale "vzdycha po starych dobrych casech"... Bohuzel... Po pravde receno, desim se chvile, kdy budou zverejnovany vysledky voleb.8-o

0 0
možnosti
JJ

jollyjokes

30. 3. 2010 8:48
nesmysl

Sterbic: Přerozdělování a státní dirigismus je cesta do chudoby. Zažívali jsme to čtyřicet let, a dodnes to spousta lidí nepochopila. Jánošík může bohatým brát a chudým dávat, dokud všechny bohaté neožebračí. Ale co potom?

Progresivně zdanit lidi, kteří vytvářejí pracovní místa, a vybrané peníze použít na zřizování pracovních míst, která vlivem vyššího zdanění nevzniknou, to je cesta hodná skutečného génia! ;-D

0 0
možnosti
S

sterbic

30. 3. 2010 9:43
Re: nesmysl

Pokud má tíha zdanění spočívat na bedrech střední třídy, musí ta střední třída existovat. U nás je však velmi slabá a dále chudne. Střední třídy chudnou všude, jenže u nás je to citelnější, protože po těch čtyřiceti letech komunismu neměla stř. tř. čas se vytvořit. Progresivní zdanění je zcela normální jev v zemích EU, jejichž úroveň  bychom chtěli dohnat. Když se na to podíváte z druhého konce, tak se doberete ke stejným výsledkům, tedy pracovní místa nevzniknou rovněž. Vy chcete snižovat daně s předpokladem, že podnikatel tak zaměstná více lidí. Já se dívám na to z druhé strany: snížíme daně podnikatelům, do státního rozpočtu jde méně peněz, provádějí se úspory a škrty, zvedá se spoluúčast v sektorech, kde byl doposud garantem stát, lidem se tak snižuje koupěschopnost - méně utrácejí - a zaměstnavatelé propouštějí, protože nemají pro koho vyrábět. Všude musí existovat rovnováha. Vy mate rovněž pravdu, ale až ve chvíli, kdy zdanění dosáhne určité meze, doteď však zdanění klesalo.

0 0
možnosti
H

halupa

29. 3. 2010 20:15
Má to s autorem Paroubek Kříž.

Tolik choulostivých informací oživených najednou. A náš hrdopýšek  to hezky rozmázne na tiskovce, aby si to přečetl úplně každýR^;-D.

0 0
možnosti
S

sterbic

29. 3. 2010 14:27
Pokus popsaný Hopsonem ukazuje

Dva holubi byli během experimentu umístěni do klece. Jeden z nich byl připoután vzadu, zatímco druhý se mohl volně pohybovat. Každých třicet vteřin se pootevřela násypka a uvolnila malé množství potravy. Volný holub mohl potravu sezobat, kdežto připoutaný nikoliv. Zhruba hodinu poté, co z násypky každou půlminutu padala potrava, se však režim změnil. Přísun krmiva se naráz zastavil. Volný holub ještě chvíli v pravidelných intervalech kontroloval, zda se násypka přece jen neotevře - a když si uvědomil, že s přísunem potravy je patrně konec, přesunul se dozadu do klece a začal klovat připoutaného kolegu. Ten přirozeně neměl s ukončením přísunu potravy nic společného - jenže frustrace dosud dobře živeného holuba byla zcela reálná a našla si tedy odreagování cestou nejmenšího odporu.

A TAK STŘEDNÍ TŘÍDA CHUDNE, MÍSTO ABY VYNILA ELITU, KTERÁ SE NECHCE DÁLE PODÍLET NA FINANCOVÁNÍ STÁTU SVÝMI DANĚMI, OBRACÍ SE FLUSTRACE STŘEDNÍ TŘÍDY NA TY POD NIMI.

0 0
možnosti
VK

slon75

29. 3. 2010 15:18
Re: Pokus popsaný Hopsonem ukazuje

To vám nakukal kdo, že se elita nechce podílet na fungování státu svými daněmi?

A ještě mi prosím popište, jak chcete bohaté udržet v zemi, kde jsou daně výrazně vyšší, než v okolí.

Socialisté prostě nejsou schopni domyslet důsledky svého jednání.

0 0
možnosti
N

nove.kostatko

29. 3. 2010 14:27
Skvělý článek

VYNIKAJÍCÍ. Kdybych to uměl, napsal bych to přesně takhle, protože přesně takhle ta skutečnost vypadá. Bohužel ;-(. A pokud mi někdo vlepí modrého ptáka, tak odpovídám - ano, doteď jsem volil ODS a nestydím se za to. Volil jsem je jako menší zlo a jako pro mě nejschůdnější "nastavení sytému". V letošních volbách je zřejmě volit nebudu. Ne proto, že by mě něčím zklamali, ale do parlamentu se dostanou i beze mně a je tu i jiná alternativa s pravicovým myšlením, která má také šanci, ale jistotu ne.

0 0
možnosti
JL

yjy

29. 3. 2010 22:55
Re: Skvělý článek

Připojuji se k Vám skoro ve všem, jen si nejsem jistý, zda PIRÁTI nejsou schopni se spojit i s komunisty. Takže jsem zase na začátku. Vole, koho volit ?

0 0
možnosti
S

sterbic

29. 3. 2010 13:30
ROVNÉ ŠANCE PRO VŠECHNY

"Proč vlastně jeho symatizantům nevadí jeho podpásové útoky na oponenty, demagogické lži, potěmkinovské sliby či účelové názorové veletoče?" PRO VĚTŠINU JEHO VOLIČŮ TO NENÍ O PŘEDSEDOVI, ALE O TOM CO JEHO STRANA NABÍZÍ. STAČÍ SE PODÍVAT NA PŘEDSTAVITELE OSTATNÍCH STRAN A JE JASNÉ, ŽE PODOBNÝ TÓN SE NALÉZÁ I JINDE. VY JSTE NAŠEL VYSVĚTLENÍ JEDNODUŠE. "Celá ČSSD těží z kořenů naší komunisty ovládané minulosti a myšlenkového vzorce." DÁLE DODÁVATE, ŽE JE PRO JEHO VOLIČE SYMPATICKÝ PROTOŽE "  nakradený (sic!) majetek sebere (BURŽOUSTŮM) a přerozdělí jej mezi ty méně zdatné, méně úspěšné a převážně opravdové práci se vyhýbající “obyčejné” občany." KOLIK TAKOVYCH PRÁCI SE VYHÝBAJÍCÍCH OBČANŮ JE? TŘI PROCENTA? JAKÉ JSOU PREFERENCE SOCIÁLNÍCH DEMOKRATŮ? VYSVĚTLENÍ AUTOR NALÉZÁ V TOM, ŽE ZBYTEK JEHO VOLIČŮ JE SLOŽEN "ze zastydlých milovníků socialismu" AUTOR SI PŘEJE NÁVRAT "na cestu svobody, odpovědnosti a volného trhu s rovnými šancemi pro všechny".

0 0
možnosti
S

sterbic

29. 3. 2010 13:30
Re: ROVNÉ ŠANCE PRO VŠECHNY

AUTORE I VY OSTATNÍ, ZAMYSLETE SE, BUDOU TYTO ROVNÉ ŠANCE OPRAVDU PRO VŠECHNY ROVNÉ, POKUD SE ZAVEDOU DALŠÍ OPATŘENÍ Z DÍLNY ODS? NAPŘÍKLAD PLACENÉ ŠKOLNÉ NEBO VĚTŠÍ SPOLUÚČAST VE ZDRAVOTNICTVÍ?

ZNÁTE NĚKTERÉ JEJICH NÁVRHY K ZAVEDENÍ ŠKOLNÉHO? KDO BUDE MÍT PENÍZE A ZAPLATÍ NA ZAČÁTKU SEMESTRU, ZAPLATÍ POUZE 80% Z CELKOVÉ ČÁSTKY. ÚROKY NA PŮJČKY BUDOU VYSOKÉ, ABY SE NEVYPLATILY SPEKULACE NA NÍZKÝ ÚROK PRO STUDENTY, KTEŘÍ TYTO PŮJČKY NEPOTŘEBUJÍ. JSOU TOTO ROVNÉ ŠANCE K PŘÍSTUPU KE VZDĚLÁNÍ? PROČ SE DÍKY ODPORU PRAVICOVÝCH POSLANCŮ NEDOKÁZALY PROSADIT PROTIKORUPČNÍ ZÁKONY NEBO ZÁKONY, KTERÉ BY POSÍLILY DEMOKRACII - KRAJSKÁ A STÁTNÍ REFERENDA? ROVNÉ ŠANCE POTÉ JSOU PRO NĚKHO ROVNĚJŠÍ, HLAVNĚ PRO TY, KTEŘÍ ZNAJÍ ÍČKA, KALOUSKA, ŘEBÍČKA A JIM PODOBNÉ. LZE O LIDECH NAPOJENÝCH NA TYTO ZKORUMPOVANÉ POLITIKY ŘÍCT, ŽE MAJÍ STEJNÉ ŠANCE JAKO MY OSTATNÍ?

0 0
možnosti
AA

astrix

29. 3. 2010 12:56
Výborně napsáno

Nejhorší na tom je, že je to pravda...R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz