Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

YaTaky

9. 12. 2009 8:41
Je cas na zmenu.

Proc nemit vice talkshow. At si narod srovna kdo je lepsi. Prece zvanit umi vice lidi nez jen Kraus...:-P;-D

0 0
možnosti

--Judith--

29. 10. 2009 15:55
Jak jste přišel na to, autore,

že si pan Kraus vybírá své hosty sám? Proč mu nevěříte, že to dělá dramaturgie?

0 0
možnosti

ant.

30. 10. 2009 13:44
...no - po extempore s výtvarníkem Černým...

...Krausovi prostě něvěřím...zvláště  po prohlášení mluvčího  České televize Ladislava Štichy, který  se k incidentu nechtěl vyjadřovat. „My pořad pana Krause pouze vysíláme, on si v něm dělá, co chce a jak chce,“ řekl Šticha. „Koho zve, o čem se baví či zda hosty ze studia vyhazuje, je v jeho režii.“ ...co vy na to?...8-o:-)

0 0
možnosti

marwill

29. 10. 2009 11:11
Čeština JK

Některé díly jsou trapné, ale to může být i hosty. Dost mě JK zklamal v

jiném pořadu - při rozhovoru se sirem Wintonem. Ta jeho lajdácká

pražská a nespisovná čeština dělala problém i překladatelce. Trocha úcty k rodnému jazyku a zvláště na ČT by panu Krausovi neuškodila.

0 0
možnosti

marka40

30. 10. 2009 10:41
Re: Čeština JK

R^R^

0 0
možnosti

NumLk

28. 10. 2009 23:43
pijavice

Kraus je jen dalsi pijavici jakych zivi CT mnoho , pod zasterou zabavneho poradu provozuje reklamni agenturu pro sve kamose  + neni vtipny  jen skace do reci a chyta za slovicka a prekrucuje  vety , rikam  tomu  neomalena drzost, je nekdy skoro az zly a nenanvistny  , silnejsi osobnost ale ho bez potizi utre a vtipky i nervy mu rychle dojdou , stacil  vytvarnik Cerny ale i  takova Zahrobska ho splachla -  veskere  pokusy ji zesmesnit zustali jen nekonecne trapne trapne a nejapne  ... V porovnani se znamou americkou show, kterou Kraus  kopiruje  je  to cele tezkopadne a zlucovite.

0 0
možnosti

Pavel.Hrdina

29. 10. 2009 0:34
Re: pijavice

Ale nebývalo to tak děsné, já pamatuju doby, kdy byl Kraus vtipný a pořad uvolňující. Ale teď už to vtipnost nebo Lettermana ani nepřipomíná, a uvolňování taky ne. Jedině uvolňování při meteorismu.

0 0
možnosti

jaanaaa

28. 10. 2009 22:26
Velká pochvala

Mluvíte mi z duše pane Kříž. Nemám k tomu co dodat. Na TV se nedívám, takže občas zpětně něco zkouknu na netu. Díl s Vondráčkovou jsem sice neviděla, ale měla jsem "štěstí" na ten poslední. Dlouho se zas na to dívat nebudu, protože uchechtanou Novákovou jsem doteď nevydýchala. Ta holka patří na psychiatrii.

0 0
možnosti

dýmka

27. 10. 2009 17:13
ne vše se musí podařit

Tak třeba já jsem po dvou souvětích paní Vondráčkové vypnul televizi. Nic snazšího.... A co se týká "zpěvačky" uzavírající poslední UVOLŇOVÁNÍ, není na škodu poznat různost našeho národa ;-D.

Taky si nemyslím, že se panu Krausovi každý pořad povedl. Ale který pořad tohoto typu na českých televizích je lepší? Nechám si poradit...

Nevím, jakou má sledovanost. Příště si dám pozor, abych zjistil, kdo ho sponzoruje.

0 0
možnosti

aksura

29. 10. 2009 15:08
Re: ne vše se musí podařit

Zkuste Karla Šípa. Kdysi jsem jeho laciný humor neměla ráda, ale tenhle pořad dělá dobře. Nevím, jestli si vybírá hosty sám nebo dramaturgie, ale něco takového, jako bylo u Krause minule, by nemělo šanci se do pořadu dostat. Taky Vám nebude drásat falešný zpěv mladého Krause.

0 0
možnosti

repanak

26. 10. 2009 17:54
Úroveň pořadu hrozně klesla

I když vezmu v úvahu, že každý dlouhodobý pořad objektivně narazí na potíže -

nemyslím potíže růstu ale růst potíží - již delší dobu úroveň rapidně klesá. Nejen výběr hostů ale i třeba "vtipnost" úvodní pasáže, kde se Kraus těžko může vymlouvat na dramaturgii. Článek je velmi dobrý. Být Janečkem tak bych s pořadem v této podobě skončil.

0 0
možnosti

Harry_sportsman

26. 10. 2009 14:42
Jako obvykle

- čím blbější nadpis i obsah, tím vyšší karma. ;-)

0 0
možnosti

jaanaaa

28. 10. 2009 22:28
Re: Jako obvykle

Věc názoru.

0 0
možnosti

Forum angažovaných křesťanů

25. 10. 2009 18:46
Jan Kraus "podpásový" ?

Pořad "Uvolněte se, prosím", nebyl  jen s Helenou Vondráčkovou, jak píšete. Byl taky s p. Jiřím Novotným (Respekt 26/2009), lídrem PS Moravané (http://www.moravane.cz). Sledovali jsme jej v Suchdolu n. Odrou, kde právě probíhala V. mezinárodní konference Moravian  (http://www.moravian.cz).   Mezi účastníky konference byli  i jejich potomci z moravských Sudet, skuteční Kristovci, kteří odmítali Henleina. I oni byli taky, dekrety Beneše, bez pardonu vytransportováni.  

Krausův pořad s Jiřím Novotným, z poloviny vystříhaný, bez předchozí autorizace,  byl  plný ironie směrem k panu Novotnému. Nabízel dojem, že cílem pana Krause je spíš zesměšnit ideu, kterou J.N. představoval - na rozdíl od prominentky někdejšího režimu, paní Heleny Vondráčkové, kterou ( pro nezasvěceného diváka )  evidentně pan Kraus favorizoval.

 

0 0
možnosti

falm

25. 10. 2009 8:52
U-Krausujte se, prosím

Vážený pane Kříži, jehož "ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe" přiznat Krausovi poměrně slušné charisma je asi jako kdyby on přiznával poměrně slušné charisma Vám. A vy jste v porovnání s ním nula.

Asi Vám hodně leží v žaludku Vondráčková a její spor, že si kvůli ní vyřizujete účty s Krausem. A Paroubka byste zřejmě nejraději dotlačil Krausovi ne na červenou pohovku, ale přímo do postele... Koho dál? Někoho z ODS? A nebo přímo někoho z ruských přátel našeho pana Klause? Nějak jste zapomněl na tu objektivní vyváženost, kterou se oháníte směrem k ČT.

Jan Kraus (z jinak poměrně rozvětvené intelektuální rodiny) dělá to, co bychom mohli nazvat moderátorským "one-man-show". Stejné, byť nekonfliktní dělá třeba na stará kolena s mladou manželkou Karel Šíp. Jiné, konfliktní, dělá druhdy oblastní rektální alpinista (vidět na galaxii jeho interview s Milošem Zemanem byl nezapomenutelný zážitek) dnes veřejnoprávní BBC star Václav Moravec.

0 0
možnosti

falm

25. 10. 2009 9:02
Re: U-Krausujte se, prosím

 One-Man-Show je pořad postavený na stylu a názorech jedné osobnosti s hosty. Kraus si vytvořil určitý styl, pro který je v současné době ceněn a kupodivu ani Jílková (abychom byli genderově vyváženi) se mu nemůže rovnat. On je pro svůj styl (a názory) nejen ceněn, ale také nenáviděn a to i uvnitř ČT a Radou pro ČT.

Zavzpomínejte si, kolik kompromisů jste musel ve Vašem podnikání, udělat Vy, abyste se nejen vypracoval - ale - a to je ještě důležitější - abyste se i udržel. Tak to Krausovi nevyčítejte, že musí udělat občas ústupek - a jen on sám ví, kde je ten mantinel za který už nehodlá jít.

Voláte po objektivitě a vyváženosti, ale sám takový rozhodně nejste. Svět podle nějakého Karla Kříže se ovšem nekoná. Vám nikdo tv show nedá a nikoho v ČT ani nezajímají Vaše názory na Uvolněte se prosím a Jana Krause...

...pokud jste se trapně nepropůjčil svým blogem snahám "dopisy diváků" zvýšit likvidační kvótu ohlasů na tuto show.

Věřím, že Vaše svědomí je čisté. Stejně jako Vaše podnikání.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS