Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pietrolini

20. 8. 2009 9:10
:-((

Bohužel je to tak.

0 0
možnosti
N

nabuk

20. 8. 2009 1:25
S výhradami

ale dá se s tím souhlasit. To, co nám předvádějí naši mocipáni má opravdu daleko k podpoře normálního pracujícího člověka, teď myslím živnostníka. Pro stát je nejvýhodnější, nic moc nepotřebuje a pořád platí ... Ale ...  není to vlastně jedno?

Já tedy sám za sebe můžu říct, že si nepřestávám vážit té možnosti žít tak,  jak se mi líbí. Ono nikdy a nikde nic nebylo ideální, to opravdu záleží na každým člověku jak je nastavenej. Už za minulýho režimu jsem říkal, že šťastnej může člověk být i v kriminále. Tedy, ne že bych s tím měl osobní zkušenost, ale opravdu si myslím, že to osobní nastavení je rozhodující.

Vždyť na to máme i starý a pravdivý přísloví, nebo moudrost: Každý svého štěstí strůjcem. A je to tak. Pro toho, kdo to chce vidět, je ten svět a život krásnej. Každej den. V ;-)

0 0
možnosti
S

sal

19. 8. 2009 22:53
Konečně

normální článek o normálních lidech. Ti zkorumpovaní multikulti magoři mi už lezou krkem. KARMA R^

0 0
možnosti
V

villebraquin

20. 8. 2009 21:33
Re: Konečně

A z čeho máš vlastně komplexy? Máš ho malýho? Víš vůbec, ty cintale, co to je to "multikulti"?

0 0
možnosti
ON

CorpusDortus

19. 8. 2009 19:31
Nevim, nevim

Nerikam, ze se vsim souhlasim, ale vazim si kazdeho kdo o techto problemech premysli. Zadny existujici rezim nebyl spravedlivy ke vsem, neni to tedy pouze chyba systemu. Co je vyhodne pro jednoho, nemusi byt i pro druheho. Dnesni system je prekombinovany a davno uz neni prospesny pro vetsinu, proto se schovava za zvyhodnovani ruznych skupin, aby tak legalizoval svuj smysl a oklamal okoli. Nechci psat o korytech, zlodejich, mafianech atp... Ale jeden maly priklad. Ze spojeni "pozitivni diskriminace" mam husi kuzi. Co to proboha vlastne je ? Jak muze byt diskriminace pozitivni? Byla snad prace cernych otroku na bavlnikovych plantazich pozitivni diskriminaci ve prospech bilych? Napada me srovnani, v dostizich byli nekteri kone takzvane "hendikepovani" zavazim, ale nevim o tom, ze by se tak snad delo na zaklade jejich barvy.

0 0
možnosti
AH

nyny.

19. 8. 2009 17:20
já nevím

v zásadě  vám dávám za pravdu, i když....fakt nevím, co obecně v argumentech mají lidé stále s tou závistí. Já se s ní nikdy nepotkala s výjimkou osobnostní charakterové vady, a to ve velmi velmi omezené míře a zacílené spíš na drobné osobní záležitosti. Přijde mi to jako móda stejně jako je módní nadávat na hyper super a jiné er markety (což obzvláště zhusta činí ti, kteří nikdy netahali metráky nákupů z obchodu do obchodu ve vlastních ubohých čtyřech rukách, když na páté a šesté vlál malý potomek a to vše stihnout do zavíračky v 18,00). Myslím, že lidé si váží a obdivují ty, kteří zbohatli vlastní pílí a nápadem a jde to, ne že ne, nebo vysokými příjmy za schopnosti v prestižním zaměstnání. Nicméně je logické, že nikdo nebere a naopak odcizuje zbohatlíky, za kterými žádná práce a nápad vidět není a jejich prezentace navíc odpovídá 4.obecné. To ale za závist nepovažuji. Ale jinak máte recht.

0 0
možnosti
DP

tenisovejloket

19. 8. 2009 14:44
karma

R^

0 0
možnosti
PM

kimos

19. 8. 2009 10:36
souhlasim s Vami

zacneme byt verejne uprimni a tim padem politicky nekorektni, at si ostatni klidne trhnou..!

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 8. 2009 10:50
Re: souhlasim s Vami

Začněte - nicméně reakce na sebe nenechají dlouho čekat.Dnes není doba,kdy se nechá jakákoli menšina dobrovolně ušlapávat od většiny.Alespon já jakožto homosexuál odmítám být znovu občanem druhé kategorie jako tomu bylo za komančů.Jednou mi to stačilo a dost.Svá práva budu hájit at se to komu líbí či nikoli a zdaleka nebudu sám:-)

0 0
možnosti
P

P.Farsky

19. 8. 2009 10:16
Pár slov ke Karlu Křížovi.

Je opravdu smutné,když neschopný Karel Kříž sedí v zapadlém moravském městečku a vidí,jak mu ve dvou zaplivaných krámech leží pár polských a čínských plastových a papírových šuntů a nikdo je nekupuje. Karle, je smutné dělat podnikání tak, že jeho  výsledkem každoroční přemýšlení o tom,jestli vůbec a z čeho zaplatí daně.

Kříži,nedivím se,že vás napadají pořád ty samé myšlenky neschopného závistivce,které opakovaně předvádíte ve svých článcích.

Karle,věřte,že tyto problémy nemá většina lidí,jak píšete ve svém článku. Je mnoho lidí schopných,kteří svoje podnikání dělat umí, daně řádně platí,ze svých zisků si staví domy,nechávají své děti za své řádně odvedené daně, studovat na vysokých školách. Jsou i lidé, kteří jsou zaměstnáni a za naše daně pracují, léčí nemocné, učí děti,uklízejí ulice a vyrábějí třeba elektřinu a to i pro tebe,Karle.

A je tady také Kříž, který se zřejmě v rodině naučil jen to, jak koho "odrbat" a jak závidět.

Kříži, ale takoví jako ty, opravdu nejsou všichni.   

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

19. 8. 2009 11:29
Re: Pár slov ke Karlu Křížovi.

Osobo z IP 193.86.139.28, ani nevím zda jste muž nebo žena, máte tolik přezdívek, že to nelze určit, je mi jasné, že gigantu vašeho rozměru, který má několik vysokých škol, některé dokonce zahraniční, publikuje ve světových médiích, vlastní několik prosperujících továren na všech kontinentech a ještě si najde čas sedět 20 hodin denně u diskusí na i-dnes, nesahám ani po kotníky. Moje plebejské naříkání tedy raději ani nečtěte, neboť není hodno vašeho intelektu a vytříbené morální síly.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

19. 8. 2009 5:07
Pár slov k diskusi ...

Nadpis článku je parafrází na starý vtip o tom, kým nejlépe obsadit volné místo ředitele v jedné nadnárodní firmě - tmavého homosexuála, který je dlouhodobě nezaměstnaný. Hlavní zamyšlení textu tedy vede ke zneužívání pozitivní diskriminace , politické moci a hlavně oněch "korektních" proklamací, které toto berou jako snad nějaký normální stav.

Jde o to, že spousta lidí už je tímto totálně znechucena, neboť za svoje pravidelné odvody do státní kasy se nedočkává adekvátní zpětné vazby. Musí zkousnout nejenom nekonečné politické korupční aféry, ale nakonec i přívlastky jako rasista, xenofob, zbohatlický podvodník ap. Morálka státu je posunuta mimo rámec slušného jednání.

Diskuse, se ke konci zvrtla jen na problém s jiným etnikem. Myslím, že to je ukázka toho, kde je dnes mimo výše popsané, časovaná bomba.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

19. 8. 2009 9:53
Re: Pár slov k diskusi ...

Myslím, že kdo chtěl, pochopil. Ovšem ti, kteří by to především měli pochopit, mají bohužel jiné starosti - "korýtkové"....

0 0
možnosti

3lipy

19. 8. 2009 0:01
Pane Karle

Dovolte mi připomínku. Myslíte si, že  poctiví "starobohatí"  by s vámi souhlasili? Domnívám se, že oproti zbohatlíkům, nikoli.

0 0
možnosti
KK

Karel Kříž

19. 8. 2009 5:16
Re: Pane Karle

Kdo to je zbohatlík? Gross, Řebíček, Sobotka, Paroubek, Filip a podobní? Pár na ně navázaných lobbistů? Úředník a jeho kámoš, vyhrávající státní zakázky? Ano, jsou v článku zmíněni. Jenomže politické ptydepe toto označení používá spše pro každého obyčejného hospodského, hokynáře či dopravce, který se zárukou celého svého majetku musí těžce makat aby měl v první řadě na odvody státu a svoje zaměstnance. To je ona odvrácená tvář soudobé politické morálky.

0 0
možnosti