Kážou vodu – žerou kaviár

23. 08. 2007 9:12:42
Malinko poupravené pořekadlo přesně vystihuje stav chrochtající demokracie v podání naší „druhé vítězné“ volební partaje. V momentě, kdy zásluhou krajanů, rudá klika přišla o 101. hlas a z premiéra se stal derniér Paroubek, Lidový dům propadl panice. Vidina ztráty přetékajících státních koryt, do kterých se pumpovaly pochoutky i za cenu zadlužení celého chlívku na generace dopředu, a ze kterých se krmilo oddané stádo přisluhovačů, podržtašků, řitních lezců a v neposlední řadě se z odpadu plnila i menší korýtka oblouzněných malých líných růžovoučkých prasátek, znamenala přechod na taktiku absolutní destrukce ve jménu hesla: „Když nemáme kozu my, ať vychcípou všem !“, zdárně pod čarou ukrývaném po celou volební kampaň a naplno vykřičenou samolibým „Nejvyšším pastevcem“ při Goebbelsovském projevu těsně po zjištění tohoto faktu.

Okamžitě začal lov na modré, zelené a křesťanské „oportunisty“, když těch chudých a závislých nedokázali za osm let vlády vyprodukovat dostatečné množství na volební vítězství. Američtí poradci byli uklizeni do pozadí a image nové všelidové náruče socdemkom velkostrany začali budovat „odborníci“ typu Petra Dimuna.


Bojovné šiky socanů byly mobilizovány do tří zásadních linií. Ráthova jízda bude těžkou palbou znemožňovat fungování nově zrozené vládní koalice, Sobotkova pěchota bude demagogickým manévrováním udržovat v nadšení pro socialistickou věc prozatím spolehlivé spolubojovníky a Dimunova S.I.A. (Socdem Intelligence Agency) zahájí mediální podpůrnou naháněčku na mladé, málochudé, nerozhodnuté, samostatněmyslící, neprodejné a vůbec všechny ty „podivíny“, kteří nepochopili dobro sálájící z „Velkého Já“.


Hned po první bitvě však růžoví přišli o celou zásobu Pohanky seté a Melčáku vlčího. Vzhledem k tomu, že vůdce již kouřil doutník vítězství, malý kalousek od vítězství, byla to pro armádu jemu oddaných velká rána. Novou mízu do žil měla nalít operace „Rebranding“.


Na scénu vstupuje tajná agentka Petra a začíná reality show „Výměna manželek“. Nechápající trpaslíci Škromachovy záložácké baterie sice okopávají vůdci kotníky ve snaze upozornit na nebezpečí vyplývající z morální újmy, ale jsou umlčeni. Generálové jsou opojení úspěchem. Velký Já je všude – televize, noviny, internet, někdo se bojí otevřít paštiku, aby na něj nevykoukl. Jako kdyby neexistovaly žádné jiné události a témata. Tak se to dělá! Pašák pašík! Zabrali mladí, staří, zdraví, nemocní, bohatí i chudí. Všichni mluví jen o Něm a o Ní. Která pak to je, kolik bere, co dělá, proč to dělá, jak mu to dělá ?


Přišel však nečekaný kontr trojkoaličních pisálků. Tu se objevil pupík na lehátku, tam zapomenutá vnučka s odkopnutou skorosnachou, tady výpočet všech měsíčních plateb obyčejného chudáka poslance s pomalu presidentskou ochrankou, miliónovými hypotékami, bohatě podporovaným synáčkem bez prostředků, přebranou alimentační povinností, držhubným původní manželce, poplatky elitním advokátům na spory o pojmenování dosazené konkubíny, několik krásných bytů s nemalým nájemným, obhospodařování poděděné chaloupky, vydržování stínové manželky. To by se z toho jeden posral ! A co víc, i tuto tajnou informaci nepřátelská rozvědka zjistila a iHned ji pustila do světa !


Bylo třeba zavelet k novému útoku. Kupředu, zpět ani krok ! Nasadit elitní jednotky, nejtěžší munici ! Ráthovo parlamentní komando nesmí dopustit ztrátu ani jednoho zbytky dojídajícího prasátka. Buldozer nažhavil kotel, že pára v zásobníku málem explodovala. Trojkoalice vraždí chudé nemocné třicetikorunovými poplatky, ožebračuje rodiče prvňáků, kteří nebudou mít na pastelky, diskriminovaní spoluobčané, jejichž jediným zdrojem obživy je výroba nové populace, budou hladovět. Vše podpořeno Ráthovými jedovatými šípy a Sobotkovými demagogickými střelami. Avšak nezdařilo se prolomit obranný val protivníka. Další bitva prohrána. Jak se však zachová správný druhý vítěz ? Jde slavit ! Vždyť pětapadesát je nám jen jednou v životě !!!


Pokud je ovšem někdo nadán posláním vyšší bytosti, obletován starší mladou nemilenkou a zásobován osobními dopisy nejmocnějšího muže planety, nemůže se oslava obejít bez nejlepších druhů šampaňského, kaviáru, luxusních prostor a mediálních i politických „superstár“. Tedy bez všeho proti čemu ten chudák poslanec Jirka Paroubek, člověk dělníků, rolníků a pracující inteligence, bojovník za práva chudých a vykořisťovaných, skromný a milující otec, manžel a dědeček, tak výrazně každý den protestuje. Však on na to taky nemá. Těch odhadovaných 200 000,- korunek zaplatí kamarádi z Vídně ! Jen tak. Za nic. Je jim asi sympatický a jako málokdo pochopili jeho sociální evropské cítění. Že se ten opravdový plátce nějak nemůže najít a obě partnerské socdemácké partaje striktně odmítají sdělit jméno kaviárodárce ? Jak přízračné. Asi to bude Lájoš Bács nebo Pepa z Honkongu blahé paměti, donekonečna omílaní oblíbení sponzoři české politiky.


Veselice se nakonec vyvedla. Jirka „AHA“ Krampol prohodil několik duchaplných vtípků, Katka Brožová cudně políbila rudé tváře, Jirka Dienstbier připomenul, kdo by mohl být budoucím presidentem, Michal David zapěl pár rockových odrhovaček, Martin Michal domluvil Helence vystoupení v příští volební kampani.


Všichni jedli, pili, hodovali, tančili a zpívali. Až je ráno přestane bolet hlava, vyzvrací kaviár a převlečou doutníky nasáklé luxusní smokingy, budou to zase ti praví bojovníci za socialismus, rovnostářství a ochránci vykořisťovaných.


Jenom abych nebyl nařčen z podlé závisti. Já to každému přeju, ať si slaví co chce, jak chce a za kolik chce, ale za své ! Za své pane Paroubek, stejně tak i v politice !!!

Autor: Karel Kříž | čtvrtek 23.8.2007 9:12 | karma článku: 35.99 | přečteno: 2904x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 487 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...