Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsme otroky sociálního státu ?

  Tento příspěvek je určen všem levicovým „intelektuálům“ a demagogům, kteří dnes a denně lžou do TV kamer, novinových článků a v různých diskusích o budování tzv. sociálního státu. Známe to všichni dokonale – Paroubek, Sobotka, Dolejš, Škromach, Rath, Filip a jim podobní – stále dokola opakují jedno a to samé: co podnikatel, to podvodník a zloděj, co člověk, který vlastní pílí vydělává o malinko více než sociální minimum, to nechutný zbohatlík, kterého je třeba ztrestat pořádnou daní, co člověk, jen malinko nesouhlasící s jejich bludy, to modrá straka, poblouzněnec, odéesácký bolševik. Kolik korun však obyčejnému občanu s čistým příjmem kolem 10 000,- Kč ukradne socansko-komunistický daňový systém exministra Sobotky? Počítejte se mnou.

 

Jste zaměstancem firmy a na výplatní pásce se Vám objeví hrubá mzda 15 000,- Kč.

Odvod na sociální zabezpečení: 1200,- Kč, zdravotní zabezpečení: 675,- Kč, daň ze mzdy: 1201,- Kč. To co Vám stát ukazuje jako srážky z mezd je tedy celkem: 3076,- Kč.

Co Vám však stát zamlčí: takzvané odvody zaměstnavatele, tedy 1350,- Kč na zdravotním a 3900,- Kč na sociálním pojištění. Již tedy nevidíte, že ve skutečnosti jste si vydělali 20 250,- Kč a stát Vám touto fintou sebral dalších 5 250,- Kč. Celkově jste tedy přišli již o 8 326,- Kč. A to jste ještě ty penízky ani nezačali roztáčet, také zajímavé počty.

 

Abych zůstal korektní, toto je produkt vlád pod vedením ODS z 90. let, avšak jako úlitba právě tzv. sociálnímu smíru, rozuměj, s prominutím „nenasrat“ obyčejné lidi, na doporučení levicového spektra zákonodárců. Ke cti ODS je třeba říci, že její přední ekonomičtí experti se nyní všemi silami tento nesmysl z výplatních pásek odstranit, viz. původní reforma V. Tlustého.


Tolik k výplatní pásce a jdeme utrácet. Uděláme velký rodinný nákup v jednom z tisíců nadnárodních chrámů hojnosti, podporovaných socanskými vládami daňovými prázdninami a příspěvky v zaměstnanosti, které jsou veřejnosti presentované jako výhodné zahraniční investice k podpoře zaměstnanosti, kde si chudáci pokladní málem musí brát plíny, neboť odskočit si na záchod je porušení pracovních povinností. Nakoupíme nějaké jídlo, něco málo oblečení a hloupostí do domácnosti. Celková částka, kterou zde měsíčně necháme je asi 6500,- Kč. Co jsme odevzdali státu? Zhruba 4000,- byly potraviny v 5% DPH – tedy 190,47 Kč, dalších 1500,- Kč bylo zboží v 19% DPH, tedy 239,50 Kč. Dopřáli jsme si lahvinku alkoholu a nějakou cigaretu, tam už je to horší , z 1000,- Kč na to vyčleněných je DPH 159,66 Kč, ale také plíživé daně spotřební. Pozor, za 300 cigaret minimálně po 0,60Kč za kus je to 180,- Kč + 24% z ceny krabičky, řekněme 50,- Kč, tedy z 15 krabiček za 750,- Kč je to dalších 180,- Kč. Zbylo nám 250,- Kč na lahvinku k narozeninám, kde zase přijdeme o 19% DPH 39,91 Kč a přibližně 106,- Kč na dani z lihu obsaženého ve výrobku.

Při velkém nákupu jsme byli celkově obráni o 1015,71 Kč. Připočtěme k výše uvedeným 8326,- korunám a za výplatní odpoledne prohráváme se státem 0: 9 341,71 Kč.


Avšak nekončíme. Nedejbůh jsme si dovolili takovou rozmařilost, jako jet na ten velký nákup autem. Natankovali jsme plnou, no co je po výplatě, takže u pumpy jsme vydali 1500,- Kč za benzín, přesněji za 30 litrů. DPH je tedy 239,49 Kč, ovšem spotřební daň za benzín navíc 30 x 13,71 Kč, tj. 411,30 Kč, celkem jsem tady našemu sociálnímu státu přispěli 650,79Kč. Pokud jsme si dovolili luxus našich nejdražších dálnic na světě, připočtěme poplatek za dálniční známku 75,- Kč, tedy 900,- Kč rozpočítaných na 12 měsíců. Skóre se mění na 0: 10 067,50 Kč pro stát.


Z výplaty nám zbývá 3 924,- Kč. Přispějěme tedy manželce na inkaso 2 500,- Kč, kde je elektřina, plyn za 2 200,- Kč tedy 351,26 Kč na DPH na vodné a stočné za 300,- Kč tedy 14,28 Kč DPH. Celkem: 365,54 Kč. Skóre: 0: 10 433,04 Kč.


Uff, nezbývá tedy než po těchto počtech zajít s kamarády na jedno. Dáme si možná o malinko více, taky nám vyhládlo, takže něco malého k zakousnutí, na závěr pro lepší náladu přijde runda panáčků. Co náš všemilující sociální stát ? Večeře za 100,- Kč, 15,96 Kč DPH, pivíčka a panďuláci za 250,- Kč, 39,91Kč a spotřební daň zhruba 55,- Kč. Takže dalších 110,87 Kč. Náš měsíční výdělek je skoro pryč.Po důkladném přepočtu se krčí v peněžence 1374,- kaček a nás čeká ještě dlouhý čas k další výplatě. Zaplatíme daň z nemovitosti 275,- Kč (nebydlíme na hradě, ale domeček jsme vlastní pílí vybudovali), chceme jet na dovolenou, tak na úřadě zaplatíme 600,- Kč, zapomněli jsme, že odjížíme již brzo a pas nám propadl. Peněženka skoro prázdná a nám se chce plakat. Prozatím nás stát oškubal o celých 11 418,91 Kč, na svačinu po celý měsíc zůstalo 499,- Kč. Pokud si budeme kupovat jen limonádu a rohlík odvedeme ještě dalších 23,76 Kč na DPH.


Konečný výsledek zní: 11 442,67 Kč za měsíc, přistoupíme-li na hru státu je to 76 % naší patnáctitisícové hrubé mzdy, neboli 56 % tzv. superhrubé mzdy. Tedy jinými slovy z každé tisícovky těžce vydřené v továrně, obchodě, službách nebo kdekoliv nám stát takto plíživě vytáhne z kapsy 560,- Kč. Zlaté feudální desátky. A to jsme se ani nedotkli dalších daní (darovací, dědické ...), poplatků na úřadech (jak je možné, že stát který si platíme, vybírá další poplatky za běžné úkony ?), různých kolkovaných žádostí atd. Ano tolik nás stojí sociální smír, tolik nás stojí populismus našich zákonodárců, tolik nás stojí umělá zaměstnanost na přebujelých a zbytečných úřadech. Tolik nás stojí na jedné straně nikdenekončící chuť po moci socanských a komunistických předáků a nízká volební čísla, a s tím spojená malá odvaha, představitelů pravice.


Ano jsme otroky sociálního státu. Každý, kdo pracuje je trestán. Dnes už sice ne ranami bičem, ale úředníky státních institucí na výběr všech možných daní a poplatků. Toto byl příklad zaměstnance, podnikatel je však na tom ještě hůře. Je pravdou, že většina z nich se snaží o tzv. daňovou optimalizaci svého účetnictví, ale každý majitel firmy zaměstnávající nějaké pracovníky nejdříve musí vydělat na jejich mzdy. Tedy vytvořit tu hodnotu, kterou pak zaplatí své lidi, zaplatí další různé daně a poplatky uložené mu zákonem, zaplatí náklady spojené s chodem jeho firmy, navíc po zákonodárné smršti socanských vlád, kdy se ve s všech těch novelizacích, vyhláškách a předpisech pořádně nevyznají ani odpovědní pracovníci FÚ, celé noci nespí, budíce se v noci hrůzou, kdy přijde nějaká kontrola a doměří mu nějaký doplatek spojený s tučným penále. Nikoho nezajímá, kde na to všechno má vzít, nikoho nezajímá, že díky druhotné platební neschponosti, v našich krajích tak velmi rozšířené, momentálně prostě nemůže platit přesně na termín. Vládne teze, když na to nemáš, tak nepodnikej. Ale kdo potom, ty hodnoty bude vytvářet ? Kdo zaměstná ty lidi, kteří v sobě odvahu založit vlastní firmu nemají, nebo nechtějí (dnes se už jim ani nedivím) ?


Malé a střední české soukromé firmy jsou státními “oslíčky otřes se”. Na ně si socialistická pěst státu umí došlápnou a vysát je na kost. Nikdo jim nepromine ani halíř nezaplacený do státní kasy, nikdo jim nedá investiční pobídku, nikdo jim nepřihraje výhodnou státní zakázku. Přes to všechno tito “blázni” platí, bojují o přežití a stále čekají na dobu, kdy se jejich smyčka na krku alespoň trochu povolí a oni se budou moci nadechnout alespoň tak, že přestanou brát antidepresiva a začnou se těšit na další den v práci. Co vidím a slyším poslední dobou ve svém oboru mne utvrzuje v přesvědčení, že většina obyčejných českých menších a středních zaměstnavatelů jede opravdu už jen ze setrvačnosti. Co bude ale náš Paroubkem, Sobotkou a Filipem vykonstruovaný sociální stát dělat, až se ti proklínaní “zlodějští” podnikatelé přihlásí na úřady práce a s nimi tisíce jejich zaměstnanců, protože to prostě dál nebudou moci utáhnout ? Budeme všichni státními zaměstnanci, pobírači dávek nebo levnými a podřadnými loutkami u pásů nadnárodních montoven a pokladen hypermarketů ? A možná ani to ne, protože pokud stát jejich “výhodné” investice přestane dotovat, rychle se přesunou dále na východ.


Následoval by zcela jistě státní bankrot, anebo bolševiky již odzkoušené znárodnění výrobních prostředků. Poukázalo by se na neschponost kapitalistické vydřidušské lůzy, pozavíralo by se pár tisíc nešťastníků do převýchovných lágrů, co by bylo k mání, bylo by znovu státem ukradeno. Opět by tady zůstalo jen lehce ovladatelné stádo tupě oddaných řiťolezců. K tomu vždy směřuje tzv. levicová politika. Proto ten strach z reforem, proto silná prohlášení odborových předáků, proto fanatické nenávistné plivání na jakýkoliv pokus pravicových ekonomů snažících se poukázat na současný neudržitelný stav. Proto překrucování statistických čísel, záměrné vynášení do nebes těch vhodných, demagogické překrucování jiných, a proto paroubkovské pohrdavé úsměvy nad výší státního dluhu. Protože “čím hůře – tím lépe” je v erbu opoziční levice. Vždyť čím více na státu závislých nešťastníků, tím více hlasů pro ČSSD, KSČM a podobné party ve volbách. Ty nezávislé oni nepotřebují, a když tak, jen na to, aby z nich vysáli co nejvíce peněz.


A zde je největší chyba naší pravicové scény v čele s Topolánkovou ODS. Neschopnost ty nezávislé jasně podpořit, neschopnost důrazně pojmenovat a prosadit léčbu hnisajících vředů naší společnosti. Alibistické se schovávání za tezi, že musíme udělat alespoň to možné. Při současném rozložení sil v parlamentu můžou o nějaké opravdu účinné reformě jen mluvit, nikoliv vykonat. Dohadováním se o tom, jestli se bude platit u lékaře 20,- Kč nebo ne, či zda škrtneme jenom pastelkovné nebo i nějakou jinou zbytečnou sociální dávku, tak akorát ztratí hlasy i těch, kteří jim doposud věřili jako jediné síle, která by mohla sockomunistům vzdorovat. Dejme raději Paroubkovi otěže, ať se peče ve vlastní šťávě ještě nějaký pátek. Doba, kdy by i on musel přiznat zhovadilosti jeho partou zavedené by byla velmi blízko. V momentě jeho historického znemožnění pak teprve s jasnou parlamentní většinou konečně začít budovat stát nesešněrovaný tisícovkami zbytečných zákonů, poplatků, daní a úředníků.

Autor: Karel Kříž | úterý 24.7.2007 7:31 | karma článku: 34,53 | přečteno: 3030x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1110x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,64 | Přečteno: 5718x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 576x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Roma Pride: A na co jsou vlastně hrdí?

V neděli 28. 10. 2018, tedy v den oslav 100. výročí založení ČSR, je v Praze naplánován Pochod romské hrdosti – Roma Pride. Celá událost má již nyní velké mediální pokrytí, nemůžete si jí nevšimnout.

24.10.2018 v 17:48 | Karma: 42,91 | Přečteno: 2258x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Nuda Václava Moravce: Vyčpělý sebestředný narcis by měl odejít

Jako "homo politicus" sleduji televizní politické debaty již od dob Otty Černého a Zuzany Bubílkové. Tedy sem tam shlédnu i současnou produkci ČT a jiných televizí v tomto oboru.

17.10.2018 v 17:04 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Bůh chraň Donalda Trumpa!

Pro všechny mentální bolševiky, pro různé vítače, sluníčkáře, ochranáře sexuálních úchylek, genderové aktivisty, dobrosery a všeobecně celou tu neomarxistickou sebranku nového věku bylo vítězství Donalda Trumpa ...

9.7.2018 v 8:08 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1059x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Humanitární bombarďák Trump a medvídek Pú .. tin?

Tak prý nám někdo v Sýrii natočil videjko o chemickém útoku, dal ho na youtube a vyvolal tím málem třetí světovou válku.

16.4.2018 v 7:50 | Karma: 23,74 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když vládnou komunističtí fízli a estébáci

Mysleli jste si, že jsme sametovou fraškou v roce 1989 postoupili blíže ke svobodné "kapitalistické" společnosti? Tak snad už dnes máme dostatek důkazů, že tedy ani omylem.

10.4.2018 v 10:43 | Karma: 33,50 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Bude presidentem ČR zbabělec, komunista nebo narcis?

Už podruhé volíme presidenta přímo. Už podruhé je seznam kandidátů žalostné počtení.Už podruhé chybí osobnost, pro kterou by bylo hodné bojovat, pro kterou dříve muži chodili do vražedných bitev, pro kterou by se dalo dýchat,

13.1.2018 v 10:51 | Karma: 27,51 | Přečteno: 2268x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Betonové vánoce

Tak nevím. Prý se nemusíme ničeho bát, multikulturní obohacení probíhá dobře, integrace jiných kultur se daří, Evropa může jásat, neboť její důchodový účet je zachráněn, miliony imigrantů se už brzy zapojí do pracovního procesu

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,59 | Přečteno: 1649x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Co nás čeká po těchto dalších "osudových" volbách?

Tak se nám opět přiblížily další parlamentní volby a nejčastější poznámka z řad pravicově naladěných voličů znovu zní: Není koho volit. Bohužel.

17.10.2017 v 18:00 | Karma: 32,20 | Přečteno: 1291x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Jsme už dostatečně semknutí, frau Merkel?

Kolik litrů původní evropské krve ještě musí být prolito, kolik "zdivočelých" dodávek musí ještě zmasakrovat bezbranné chodce na vycházce, kolik bílých krků musí být ještě v Evropě podřezáno,

6.6.2017 v 10:25 | Karma: 39,66 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Když (politická) žumpa vyteče na povrch

Poslední dobou si soudný člověk musí klást otázku, zdali má česká politická žumpa vůbec nějaké dno.

19.5.2017 v 8:38 | Karma: 33,57 | Přečteno: 1299x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když byli otroky černoši, bylo to amorální. Dnes se dělají otroci z bílých a je to dobro

Bohužel jsem nucen konstatovat, že současná podoba multikulturního eurosocialismu se stala snad ještě ještě horší než režim vládnoucí bolševické sebranky před rokem 1989. V čem spočívá její zákeřnost?

10.4.2017 v 9:49 | Karma: 39,17 | Přečteno: 1967x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Babišova venkovská hospoda

Jak by asi vypadala taková malá hospůdka na vesnici kdyby se vedla podle podnikatelského vzoru nejpoctivějšího ze všech spasitelů konkurenčního prostředí a ministra financí Andreje Babiše?

7.4.2017 v 8:14 | Karma: 39,91 | Přečteno: 2428x | Diskuse| Ekonomika

Karel Kříž

Když vláda "ojebává" celý národ a demokratická většina by ji přesto znovu volila

Vypůjčil jsem si do titulku expresivní výraz zoufalce Bohuše Sobotky, který se v honbě za ubývajícími hlasy sockomunistických voličů tentokráte otočil do role ztrumpovatěle nekorektního drsňáka, ve které působí ještě komičtěji ...

13.2.2017 v 9:17 | Karma: 39,33 | Přečteno: 1872x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Je Donald Trump americký Zeman, Babiš ... nebo Putin?

Podle mého názoru ani náhodou. Možná je to klišé mainstreamových novinářů, kteří po sobě opakují "odborné analýzy" mluvících hlav v ČT či zbožné přání, které je otcem myšlenky, některých úderníků politické scény.

16.11.2016 v 15:54 | Karma: 33,63 | Přečteno: 982x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Rozdivočelá země

Přídavné jméno v titulku budiž pochopeno jako složenina slov rozdělená a zdivočelá. Lepší příměr k současné společenské situaci v naší vlasti mne totiž nenapadá.

31.10.2016 v 17:27 | Karma: 33,61 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz