Rudí furianti

19. 04. 2016 9:55:58
Sociální demokracie nezapře ani ve své dnešní podobě svůj komunistický rodný list. Chtějí, stejně jako ortodoxní bolševická sběř, ovládat společnost přes okrádání produktivních občanů a jejich strach z mocenských složek státu ...

... podpořených neprohlédnutelnou džunglí zákonů, využívat naloupené peníze primárně pro potřeby zasloužilých soudruhů a užívat si erární koryta, ke kterým je vynesl zmatený elektorát, jenž uvěřil populisticko-demagogickým slibům o šťastných zítřcích za cizí dřinu. Jen při tom nestřílí z Aurory, ale z nakoupených médií masové propagandy a místo lidových milicí jim kryjí záda lidoví udavači, kontroloři, "prokurátoři" či exekutoři.

Svůj postoj ke společnosti velice dobře presentuje ČSSD v právě probíhající kause Altner. Právník, který dokázal takřka nemožné, tedy nějakým záhadným způsobem přesvědčit soud, že existuje nějaká kontinuita mezi družstvem Cíl a dnešní ČSSD, a přinesl tím oranžové straně dar z finančních nebes, je dnes jejími představiteli vykreslován jako chamtivá stvůra, nehodná vnímání socialistického člověka. Dle všech veřejně dostupných indícií mu šedé eminence partaje za tu „drzost“, že trval na vyplacení smluvně dohodnuté odměny, v podstatě učinily za života peklo.

Kdyby tu však opravdu fungovala spravedlnost, sociální demokraté by nikdy nemohli, byť zprostředkovaně přes novou společnost Cíl, Lidový dům získat. Avšak stalo se a fakt vlastnictví Lidového domu posunul ČSSD do úplně jiné kategorie na politickém kolbišti. Dal jí obrovskou výhodu prakticky všemi ostatními politickými stranami v zemi (mimo KSČM, které zůstala velká část nakradeného majetku z totality, jak příznačné), neboť peníze v politice a hlavně při „demokratických volbách“ hrají první housle, že. Zisky socanů z pronájmu prostor v Lidovém domě, případně prodeje jeho částí, nebo jako zástava pro úvěry, finančně posunuly partaj na poněkud vyšší úroveň možností než má konkurence.

Smlouvu s právníkem Altnerem podepsal sám tehdejší největší sociální demokrat Zeman a jeho podržtaškové ji odmávali jako na povel. Když však byly majetky a prachy z toho plynoucí v oranžovém hnízdě, s nějakou smlouvou si socanská šlechta vytřela zadnici, advokátovi zničila život a hrála několik let mrtvého brouka. Až přišla do Lidového domu realita obyčejného člověka, nuceného žít ve „fungujícím“ státě, který partaj svou parlamentní a vládní činností celou dobu budovala. A s ní povinnost zaplatit rozhodnutím soudu více jak 320 miliónů korun.

V Lidovém domě propukla panika jako když namočíte do mraveniště. „Zděšení“ partajfýreři tu proklínají Miloše Zemana, tu splétají konspirační teorie o podivném zákulisí soudního verdiktu, tu zoufale brečí nad budoucím osudem milované rodné strany. Jen přiznání, že chtěli léty nátlaku zdecimovaného advokáta vyšachovat z pozice síly a moci, užívat si vysouzené a plnění smlouvy nedodržet, jaksi v jejich vyjádření chybí. Jó, to se nám to dělá politika, když za nás jiní makají, ale platit?

Ano, přístup ČSSD ke kause Altner se naprosto shoduje s její ideologií vycházející z bolševického podhoubí i praktikovanou politikou. Chamtivost po majetcích, na které nemají reálné právo, po hodnotách, vytvářených někým jiným, po cizích penězích. Na naplňování těchto stranických „přikázání“ má založenou celou svoji existenci i životní kariéry svých členů. Nelze se tedy divit, že ani dnes nehodlá právníkovi zaplatit, byť „nucena“ soudním rozhodnutím. Oranžoví papaláši si tak vytírají zadnici v tomto případě již podruhé. Tentokráte s celým právním systémem, který svými legislativními smrštěmi naší společnosti naordinovali.

Nevím, neznám způsob uvažování voliče ČSSD. Po této kause bych ale přeci jen alespoň trochu zbystřil pozornost. Oranžoví, ale spíše rudí furianti jsou v tomto případě tak směšní a nedůvěryhodní, že by mělo zablikat varovné světélko i tomu nejkovanějšímu socanovi. Užívat si a rozhazovat umí partajní vrchnost dokonale, když však dojde na lámání chleba, kroutí se jak zloděj chycený s lupem v ruce.

Prý nebudou platit věřiteli, ale jeho věřitelům?! Prý nebudou platit, protože nemají jistotu, že by své peníze dostali někdy zpět?! Prý to tak může být, protože jejich výklad zákonů je takový?! Poučení?

Tito lidé řídí náš stát a vytvářejí jeho právní, hospodářské i společenské rámce, které však v realitě nejsou sami ochotni akceptovat. V praxi se chovají jako namistrovaní furianti, kteří si myslí, že svým mocenským vlivem a naloupeným bohatstvím dokáží ovlivnit veškeré dění ve svůj prospěch. To však není vzorec chování solidní demokratické politické strany, to je vzorec zločinecké mafie. A to by mělo být společenské memento z kausy ČSSD versus Altner vyplývající.

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz

Související články:

Autor: Karel Kříž | úterý 19.4.2016 9:55 | karma článku: 38.95 | přečteno: 1391x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 8.33 | Přečteno: 138 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 331 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 652 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 530 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...