Karel Kříž

Burešovo hnízdo

11. 03. 2016 9:35:25
Tak se nám to kolem soudruha nejspravedlivějšího, nejpoctivějšího a nejosvícenějšího začíná nějak zamotávat.

Aféra kolem jeho „nejlepšího projektu, co kdy vymyslel“, za padesát miliónů dotačních peněz od porobených daňových poplatníků vybudovaného Čapího hnízda, začíná velmi silně připomínat kauzu neagenta Bureše.

Když byl kolem rodinného víkendového hnízdečka taťky Andreje mediální klid, zval si sem na potlachy kde koho, by pak přítomné „smetánce“ vysvětlil, kterak vlastně on lidumil zde ekologicky žije, srůstá s přírodou a Monička s dětmi kvete. S hromadou velkolepých plánů a budovatelských myšlenek přednášel užaslému publiku futuristické vize o tom jak bude líp i v tomto krásném koutku české země.

Při svých projevech však zapomněl dodat, že líp bude, ale za cizí peníze. Strategie „Čapí hnízdo“ totiž přesně kopíruje jeho podnikatelské i politické aktivity. Po vzoru nejlepších socialistických „myslitelů“ a bolševických učitelů nahrabat cizí peníze, o které okrade sociální stát svoje ovečky a tyto pak přerozdělit svým pseudofirmám a tvářit se jako mistr světa velkého byznysu. To už ani není socialismus, to je echt korporátní fašismus, dnes v EU politickou „elitou“ tak velmi oblíbený. Jó, to se nám to podniká, když nám jiní ... musí platit.

Je takřka neuvěřitelné, že Babiš, tak jak je možno odvodit ze známých indícií z veřejných zdrojů, zinkasoval 50 míčů na svoji rekreační chaloupku podvodem. Když byl tento „dotační obchod“ auditován, padla pokuta 6 miliónů. Zajímavé, že eráru stačí za vyhozených pade zpět jen šest, což pánku velkopodnikateli stále nechává plus 44 mega, ale to samozřejmě není vše. Pokuta zametena pod koberec a jedeme dál.

Nyní se vyšetřování posunulo o jeden level výše. Ministr financí zřejmě zavětřil možné nedokonalé pokrytí celé věci i přes nasazené klientelistické páky a nasadil masku překvapeného pracanta na národu roli dědičné tvrzením, že přece to Čapí hnízdo vůbec není jeho, vůbec není jeho nejlepší věc, kterou kdy vymyslel, vůbec neví, co po něm ti lháři a provokatéři chtějí a vůbec ... neví wo co gou.

Přitom byl zas a znovu nachytán při lži. Lze lehce vysledovat, za použití veřejně dostupných informací z katastru (http://nahlizenidokn.cuzk.cz/) a z obchodního rejstříku (www.justice.cz), že Babiš fakticky Čapí hnízdo úplně sám vlastní a kontroluje. Celý komplex vlastní společnost IMOBA, a.s., jejíž jediným akcionářem je společnost SynBiol, a.s., jejíž jediným akcionářem je „jakýsi“ ing. Andrej Babiš, narozen 2. září 1954, bytem Františka Zemana 876, 252 43 Průhonice. Možná to bude jiný Andrej Babiš než místopředseda vlády, nicméně kupodivu také bydlí u Andreje Babiše doma.

Takže nepřipomíná vám to něco? Všetci kradnú, všetci lžú, enem já som éroplán. Velký pán, poctivý, pravdomluvný, skromný a pracovitý zachránce a spasitel národa, který dává lidem nakrmiť, jak s oblibou říká. A som není žiadne Čapí hnízdo, tak jako som není Bureš. Soudruzi mi to přece dosvědčí ... Bude líp!

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz

Související články:

Autor: Karel Kříž | karma: 37.85 | přečteno: 1725 ×
Poslední články autora