Babišova desítka

Kam až může dosáhnout dno pokrytectví a politického populismu předvedl v uplynulých dnech vedoucí brigády socialistické práce státní firmy ANOfert soudruh Andrej Babiš. 

Ve veřejnoprávní přeřvávací show „Komu dovolí Jílková říci celou větu“ mohl, jako hlavní favorit moderátorky, využít mnoho času pro svoji volební kampaň a tak předložil užaslém národu svůj další trumf při cestě za ovládnutím republiky: Levnější čepovanou desítku v lidových hospodách!

Michaela Jílková, která si naivně myslela, že se v jejím kotli řeší nějaké zásadní otázky kolem „Kontrolních hlášení“ a EET, nechala pánka velkomožného mávat transparenty i pózovat do kamer, neboť dle ní má přeci ministr vždycky pravdu a kdo mu oponuje, pocítí klatbu jejího hystericky afektovaného hlasu, kterým kárá, nálepkuje, komanduje a umlčuje.

Vůbec úroveň politických debat České televize, a hlavně „diskusi“ vedoucích moderátorů je absolutně děsivá. Nevím jak to máte vy, ale já jako „homo politicus“ se občas na tato představení podívám, ale vytrpět je až do konce bývá často nad moje síly. Nejen psychické, ale dnes už stále častěji i fyzické, neboť se mi regulérně dělá na zvracení a opouští mne všechna životní síla. Pomineme-li samolibého narcise Moravce, je Jílková trapného žvanění a moderátorské arogance futrál. O kontrolním hlášení či problémech zavedení EET evidentně neměla ani „ánung“ a přesto dirigovala debatu stále jedním, dle jejích představ asi zásadním směrem: „Co vám vadí?“

Co vám, kurva, na tom vadí, vy daňoví zloději a paraziti? Co vám vadí na tom, že soudruh ministr chce spravedlivě vybírat daně? Nejste vy náhodou opravdu ti podvodníci a sprostí zloději, okrádající naše dědečky a babičky na důchodech a vůbec celou naši pokrokovou socialistickou společnost na cestě k zářným zítřkům pod vedením velkého spasitele Andreje? Takové měla asi Jílková od papalášů zadání a plnila je dokonale. K podstatě problému se její diletantská fraška nepřiblížila ani omylem.

 Andrej Babiš to pak má s takovým mediálním materiálem velmi jednoduché. Dokonce až tak, že neváhá svému omámenému volebnímu stádu předhodit vějičku ve formě slibu, že se zasadí o levnější pivo v českých hospodách. Vějičku, o které on sám musí jasně vědět, že je to absolutní nesmysl a dělá si tak z těch tupců, kteří mu věří, užitečné ultraidioty. Pivo samozřejmě levnější nebude ani náhodou, neboť jednak Babišův plán hatí evropská směrnice a druhak Babiš nedávno odmítl byť jen úvahy o snížení spotřební daně na pivo. To jen pro připomenutí, jak vážně chce opravdu cenu piva snižovat.   

Demagogie a pokrytectví ministra financí však má pokračování. Když byl například na skutečnost s evropskou směrnicí, která neumožňuje převést alkoholické nápoje do snížené (tedy Babišem navrhované dokonce jen 10%) sazby DPH, prohlásil, že to pivo vlastně tedy není zboží (?), ale cateringová služba! Hm … chtěl bych být u toho až by toto vysvětloval hospodský kontrolorům babišových financkomand. Pomohlo by mu, že súdruh minister takto bláboliš, aby se vykroutil z nepříjemných skutečností? Velmi pochybuji.

Takže takto se dělá spravedlivé a rovné podnikatelské prostředí, vážení přátelé. Ohneme zákony jak potřebujeme, plebsu mozky vymyjeme a dále vládneme, likvidujeme, znárodňujeme, řídíme stát jako firmu!

Kdyby debata o EET a kontrolním hlášení nebyla vedena po vzoru drůbežárny v době krmení, měla by tato diskuse na veřejnoprávní televizi velký potenciál, kterak opravdu odkrýt pravou podstatu Babišovy fašizace státu. Stačilo by mu položit pouhé tři otázky:

  • Proč jemu a vládě nevadí, že skončí mnoho malých podnikatelů a nebudou vznikat noví, neboť jim prostě z principu vadí celá ta šikana, dehonestace a kriminalizace jejich stavu, kterému EET a kontrolní hlášení dávají korunu?

Protože to je pravý cíl Babišovy politiky. Pokud se podíváme na jím tolik adorovaný chorvatský vzor, může být jasno. Výběr DPH se nijak výrazně nezvýšil, přenesen do našich reálií v řádu 1-2 miliard, což je zhruba výše ročních dotací pro Agrofert. Žádní bohatší dědečkové a babičky z vyšších důchodů, žádné nové školy a dálnice, jen erární vylepšení „životní situace“ soudruha ministra, jehož firmě by také jistě „celkem pomohlo“ ukončení činnosti desetitisíců malých podnikatelů, převážně obchodníků s potravinami a restauratérů, jejichž místo na regulovaném a šikanovaném trhu promptně v Chorvatsku zaplnil gigant Agrokor. Podobnost čistě náhodná?

  • Co to vlastně, dle Babišova podání, znamená ten spravedlivý výběr daní?

Zajímavá je v tomto kontextu i otázka té daňové spravedlnosti. EET a kontrolnímu hlášení se prý brání jen zloději, co neplatí daně a okrádají tak náš socialistický stát například krácením tržeb a celkovým jednotlivým daňovým „únikem“ kolem pár tisícovek ročně. Těm finanční agent vyhlásil totální válku, ale co takoví zloději, kteří z jeho moci úřední dostanou daňové odpustky za 1,6 miliardy korun nebo si dokonce vyřídí daňové prázdniny a neplatí vůbec nic? Malinko nepoměr, nemyslíte? Kdo je tady větší zloděj? A může vyhlásit válku sám sobě?

  • Je si vědom, že stát žije z daní, které platí firmy, podnikatelé a živnostníci? Je si vědom, že důchody, platy státních zaměstnanců a vůbec veškeré státní výdaje je možné financovat jedině tehdy, pokud budou lidé podnikat a vytvářet reálné hodnoty?

Socialistická vláda Bohuslava Sobotky má potřebu zakrývat svoji impotenci nějakým třídním nepřítelem, na kterého by se daly vždy svést neúspěchy v plnění volebních slibů, když svému elektorátu naslibovali jako správní neobolševici ležení na kavalci za erární podpory sociálních inženýrů. Tento pilíř volebního úspěchu všech socialistů, který si dnes bohužel osvojila celá politická reprezentace „západního světa“ již nese své tragické důsledky, stejně je jako přinesl do zemí komunistického bloku pod diktátem SSSR. Proto vytváří ve společnosti atmosféru nenávisti, závisti, strachu a fízlování.  Stádo se tak lépe ovládá.

Takže milí pivaři, voliči Andreje Babiše, pivo levnější nebude! A když tak možná někdy jenom v unifikovaných provozovnách firmy ANOfert, které budou dotovány z našich daní, budou mít daňové prázdniny a výjimky ze zákonů pro „obyčejný plebs“. Bude to nechutná břečka podobná separátu, který se dnes vydává za uzeniny od stejného producenta. Jenomže tehdy už nebudete mít možnost jít o ulici dále na lahodnější mok. Bude pozdě.

Eurosocialismus pod vedením vycvičených agentů Neburešů bude slavit konečné vítězství …

 Psáno pro a více na: pravyprostor.cz 

Související články:

 

Autor: Karel Kříž | úterý 2.2.2016 8:09 | karma článku: 38,31 | přečteno: 1562x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40

Karel Kříž

Bůh chraň Donalda Trumpa!

9.7.2018 v 8:08 | Karma: 33,02

Karel Kříž

Betonové vánoce

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,59

Karel Kříž

Babišova venkovská hospoda

7.4.2017 v 8:14 | Karma: 39,91

Karel Kříž

Rozdivočelá země

31.10.2016 v 17:27 | Karma: 33,61
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz