Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Spasitel Babiš: Líp bude až to zaplatíte!

Tak jsem konečně pochopil to všeobecné dobro, které nám přináší řízení státu jako firmy úřadujícího stínového premiéra Nebureše. Ve své nekonečné laskavosti a lásce k bližnímu svému si tento „pravičák se sociálním cítěním“, tedy „kapitalistický komunista“ se srpem i kladivem zabořeným do erárního koryta, vymyslel skvělý plán ozdravení našeho hospodářství, prosperující budoucnosti, snižování dluhů a všelidového blahobytu.

 

Není to nic menšího než poctivý, spravedlivý a vysoce efektivní  výběr daní! Velkomožný Andrej totiž velmi lpí na tom, aby podnikatelské prostředí v České republice bylo spravedlivé, aby někteří nebyli zvýhodněni před druhými.  Povolal do boje armády finančních úředníků vyzbrojených nejnovějšími výkřiky výpočetní techniky a sofistikovanými formuláři, by ani jediná koruna nepřišla nazmar, neboť tyto koruny musíme přeci všichni platit stejně a pak je také budeme potřebovat v boji za zářné zítřky při rozdělování dotací. Už žádné karuselové obchody venkovských hokynářů, černé melouchy zedníků či opravářů praček!

 

Ano, líp prostě bude až Spasitel se svým „finanzgestapem“ vyždímá všechny živnostníky a malé firmy, o kterých se již dříve vyjádřil, že jsou pro něj nepodstatné, jako citrón, až daňově zlikviduje všechny ty „parazity“ co optimalizují svoje daňová přiznání a všechno to dobro z jejich odvedených peněz nasype Agrofertu a podobným spřáteleným firmám v podobě dotací, investičních pobídek či státních příspěvků. To je ta pravá podnikatelská rovnoprávnost, podnikatelská spravedlnost, ten podnikatelský ráj „pravičáka se sociálním cítěním“, to je onen bájný komunistický kapitalismus.

 

Tento pseudotržní systém však umí Babiš velmi dobře. Sociální miliardář přeci zaměstnává 30 tisíc pracovníků, platí stamilióny na daních, rozdává koblihy zdarma a pomáhá naší republice. Existují sice „primitivní antibabišovci“, šťouralové, kteří by chtěli vědět, jak velký je opravdu reálný přínos jeho firem do státního rozpočtu po odečtu přijatých dotací, ale při vyslovení této otázky veliký Andrej ztrácí svou pozitivně mediální tvář laskavého miliardáře koblihonosiče a vykazuje tazatele do patřičných mezí, brunátní a hystericky gestikuluje. Že by snad nějaký problém?

 

Máme se tedy na co těšit? Na Slovensku mají podobného sociálně cítícího soudruha ve funkci premiéra. I ten koná dobro kudy chodí. Živnostníkům natolik zvýšil odvody zdravotního pojištění, že nejsou schopni najednou doplatit zvýšené zálohy. Řešení? Lékárny jim přestaly vydávat léky, nemocnice jim ruší plánované operace, ošetřeni mohou být jen v akutním ohrožení života. Kázeň musí být! Kdo na to nemá, ať nepodniká, ne?

 

Podobně růžová, či spíše rudá, budoucnost nás čeká taky. Řepkový král jen ještě vykopne thymolínového Sobotku na Hrad, ustanoví se oficiálním premiérem a jízda nabere na rychlosti. Nepohodlné, samostatné, na státu nezávislé jedince nechat zlikvidovat nebo rovnou vychcípat. Vždyť se Andrej chlubil, že v jeho oblíbeném Chorvatsku skončilo po zavedení jím prosazované EET až 80 % restaurací. To je ten správný třídní boj, soudruzi, kurva, ne? Ojebávají to, platí málo na daních, tak ať jdou radši na dávky!Tak se buduje prosperita! A to v onom Chorvatsku ještě „zbaběle“ snížili DPH na 10 %, s takovou slabostí náš finanční mág nepočítá ani náhodou.

 

Takže v tom ideálním světě podle Nebureše budeme asi všichni na dávkách nebo státními zaměstnanci, popřípadě budeme vlastnit firmu, kterou bude erár krmit, aby měla z čeho „platit“ daně. Každá obchodní transakce bude hlášená na centrální registr DPH, registr zásob, registr tržeb, zdravotní pojišťovně, sociální pojišťovně, finančnímu úřadu a útvaru rychlého nasazení. Na jeden rohlík tak dostaneme sedm paragonů, které s doporučenými dopisy, podepsanými vlastní krví, rozešleme pověřeným úředníkům na kontrolu.  U každé pokladny v každé provozovně bude stát finanční dráb a v případě porušení zákona na místě zastřelí prodávajícího i kupujícího. Ovšem daně budou vybírány přesně a hlavně spravedlivě.

 

Konečně tedy bude naše národní hospodářství v pořádku. Každý zaplatí vše, co mu bude vyměřeno, nikdo nebude provozovat daňové úniky. Stát si to ohlídá, vypočítá, přerozdělí. Bude to mít jen jednu maličkou chybu. Vím, že náš ministr financí je génius, dokáže dokonce snižovat dluh zaseknutím další stomiliardové sekery a využívá „vyšší princip“ socialistické spravedlnosti, kde jedni musí pod hrozbou kriminálů platit daně do bezvědomí, aby druhé bylo z čeho „podnikatelsky“ podpořit, ale přeci jen … Kde asi vezme ty reálné peníze? Od státních zaměstnanců? Od dávkařů? Od firem, které bude erár dotovat? To ví asi jen marxistický Bůh, „pravicový“ sociální inženýr  a soudruzi budovatelé eurosocialismu.

 

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz (diskuse bez registrace)

 

Související články:

Kolik opravdu zaplatíme na daních? Až kolem 75%!

Živnostníkům lékárny přestaly vydávat léky a nemocnice ruší operace

S každým dalším úředníkem na berňáku jsme nesvobodnější

Autor: Karel Kříž | pondělí 1.12.2014 16:46 | karma článku: 38,67 | přečteno: 2592x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz