(Ne)fungující sněmovna? Bude líp! Makáme!

9. 11. 2014 16:16:16
Smutný, neveselý je pohled na práci našeho zákonodárného sboru.Stěžejním bodem programu schůzí se stává čtení omluvenek, následnými body je pak většinou vyhlašování přestávek, dohadování o tom jaká schůze vlastně probíhá, co by asi tak mělo být zrovna na jejím programu a když se náhodou sejde usnášení schopný počet poslanců, kteří začnou nějaký zákon opravdu projednávat, přečte si někdo něco na facebooku nebo na twiteru, sdělí to plénu a řečniště se přemění v zákop knoflíkové války, kde si udatní rekové měří pindíky délkou zbytečných vět pro média.

Je opravdu s podivem, že tento vyvolený „výkvět národa“, který by měl vést naši zemi k prosperující budoucnosti a šťastným zítřkům, který by měl vkládat moudro společnosti do zákonů tuto zušlechťující, si nedokáže ani zorganizovat vlastní práci. Jeví se tak spíše jako sbor chaotiků, narcisů, partajních podržtašků, korupčních chmatáků, kavárenských intelektuálů a politických prostitutek, jenž se dokáže shodnout a zapracovat pouze v okamžiku rozdávání erárních trafik, funkcí, teplých křesel nebo poslaneckých odměn, platů či zahraničních cest.

Vše by se však dalo pominout, pokud by z této podivuhodné fabriky na potisklé papíry vycházely produkty, které by měly smysl, které by kultivovaly naše právní, daňové i společenské prostředí. Bohužel je tomu právě naopak. Zákonů se sice navrhuje množství o hodně větší než je obvyklé, ale většina z nich jsou paskvily, po poslanecké proceduře navíc ještě zmršené o nesmyslné přílepky, a tak jsou výsledkem nesmysly totální, zralé buď k okamžitému zrušení či k důkladné novelizaci.

Po nás dole se pak chce, abychom se tímto odpadem probírali, nosili se jej domů a považovali jej za závazný příklad řádu a čistoty. Odpad, který je nesrozumitelný, nečitelný, nelogický. Stejně jako jeho tvůrci, kteří, pro vzájemné žabomyší války, ani nemají čas se všemi těmi lejstry probírat, číst je a pochopit. Ani ty vlastní, ani přicházející z „Brusele“.

Jak by také mohli. Každý poslanec není jen tak obyčejný poslanec, on je také předseda, podpředseda, zastupitel, člen dozorčí rady či já ještě nevím co. Kumulace funkcí se tomu říká. Naši supermuži a superženy z poslanecké sněmovny jsou však asi tak nepostradatelní, že musí dělat všechno a všechno zvládnou. Ve své práci v Parlamentu ČR, kde dostávají s příplatky a náhradami každý kolem 100 000,- Kč erární gáže měsíčně se pak klidně omlouvají z pracovních důvodů. Tedy nepřítomen, protože si k mrzké poslanecké almužně vydělává ještě někde jinde. Kocourkov? Ne, realita ČR 2014.

Pak už jen opravdu pobaví hlavní témata, která řeší vládní koalice a parlamentní sněm v posledních dnech. Premiér se pohoršuje nad DSSS, která se mu jeví jako extrémistická, ale KSČM jsou přátelé, soudruzi, ačkoliv „extrémně levicoví“ dělníci chtějí dle svého programu jen rovný přístup ke všem lidem bez zvýhodňování některých, příkladně menšin, a o komouších je známo, že mají sklony k vraždění svých politických odpůrců a celonárodním krádežím, což asi dle Sobotky exrtémistické není.

A boduje i ministr financí, který naznačuje rozkrádání státních financí svým kolegou z vlády v řádech miliónů, což je sice informace, o které si cvrdlikají vrabci na střeše již delší dobu (a i o mnohých dalších), ale natolik tímpobouřil Mirka Dušína Kalouska, který zapomněl na padáky, letouny Casa a další dřívější armádní zakázky s kámošem z Omnipolu a pobouřeně, pateticky chce zdravotnické rozkradené milióny hledat, řešit, tepat. Líp asi nebude ...

Psáno pro a více na: pravyprostor.cz (diskuse bez registrace)

Související články:

Zprávy BIS: Postupné opatrné přiznávání úpadku naší společnosti

Čekání na Reagana

V listopadu 89 jsme zrušili nevolnictví, ale otroky jsme dobrovolně zůstali!

Autor: Karel Kříž | neděle 9.11.2014 16:16 | karma článku: 36.99 | přečteno: 1845x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 73 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 494 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
VIP
Počet článků 501 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4865

Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...