Karel Kříž

Konečně je to tady?! Budeme platit i daň z daně?!

5. 12. 2012 8:08:08
Kolik toho ještě daňový otrok “sociálního” státu ještě může vydržet? Jak daleko může ještě náš eurosocialistický stát zajít při okrádání produktivního obyvatelstva? Jak velký nesmysl dokážou při utahování šroubů poddanému plebsu vymyslet zkorumpovaní paraziti, vysávající státní rozpočet z teplých křesel vládních a poslaneckých kanceláří, aby si zachovali zdroje financování pro svoje koryta?

ateo.cz

Neuvěřitelné a nepochopitelné se stalo skutkem. Budeme platit daň z daně! Nemožné? Nikoliv v České republice roku 2012. Pár let zpátky vymysleli vládní panáci dálniční známku. Není to vlastně nic jiného než silniční daň pro všechny uživatele tankodromů, u nás legračně nazývaných dálnice. Jenom se tomu neříká daň a platí se to, místo na finančním úřadě, nákupem státem vydávaných samolepek. Takových fint pro daňové nevolníky máme v naší domovině více. Daň s názvem sociální či zdravotní pojištění, například.

Nicméně vládní úředníci se “zamysleli” a vypustili do světa experiment, zatím nemající obdoby. Daň zvaná dálniční známka se zvýší o DPH! Celé to zakamuflovali do mlžného oparu změn struktury ŘSD, aby se v tom “obyčejný” člověk méně vyznal a spolknul návnadu i s navijákem. Výsledkem je základní cena daně 1500,- Kč + 300,- Kč daň z přidané hodnoty. Absurdistán, banánová republika či prachsprosté si vytírání zadnice s daňovým poplatníkem? Vše dohromady a ještě notná dávka arogance k tomu!

Jistě, můžeme polemizovat, zdali je dálniční známka opravdu daní? Nemusím přeci jezdit po dálkodromu a nic neplatím. Stejné jak u chleba. Nekoupím, nezaplatím DPH. A chcípnu. Ne, nenechávejme hrát finanční dráby jejich hru! Budování infrastruktury je jedna z hlavních funkcí státu, pro kterou si jej vydržujeme. A na to platíme daň z příjmu! Za to očekáváme, že nám zajistí něco více než polní cesty.

Někdo může namítnout, že něco podobného už se dávno děje. Alkohol, cigarety, benzín, vše z čeho se platí další z daní, tedy spotřební. Ano i tam se při nákupu zaplatí DPH i z této daně, ale přeci jen nikoliv jen z čisté daně. Máte tam kapku toho rumu, benzínu či pár šluků. Extrémismus v podobě daně z čisté daně je novinkou.

Doufám, že tento případ bude ponaučením pro všechny, kteří si myslí, že jej moudrý a spravedlivý ochranitelský stát provede spokojeně životem od kolébky po hrob. Hovno! Stát je v současném eurosocialistickém pojetí mafiánská struktura zkorumpovaných zlodějů, kteří si jen málo přičichnou k penězovodu plněnému produktivními poplatníky a už se nepustí. Jedinou jejich snahou se pak stává udržet si koryto a řádně jej plnit. Samozřejmě z cizího.

Proto máme tak nepřehlednou daňovou džungli, proto máme tolik různých daní s různými názvy, proto je krácení daně stejný, ne-li horší, zločin jako vražda. Za krátký čas bude ten, kdo poctivě pracuje a platí vše erárem předepsané jen přírodní úkaz. Neboť jen blázen by se celý život nechal okrádat o tři čtvrtiny svých příjmů, aby z nich mohl platit parazitický život těch, kteří jej zotročují, cíleně likvidují a ještě se mu při tom smějí do obličeje.

Nechme se tedy všichni živit státem jak za bolševika. Přiznejme si konečně, že jsme tam zpět. A můžeme zase čekat na ty šťastné zítřky! Socialismus nebo smrt! Nebo smrt?

Diskuse bez registrace a mnoho dalších článků, včetně ankety "Kmotr roku 2012" - ZDE.

Autor: Karel Kříž | karma: 48.53 | přečteno: 24482 ×
Poslední články autora