Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co se také v Česku může nazývat “Úsporný balíček”?

Mám za to, že nejenom já, ale i mnoho mých přátel a spoluobčanů vyznávajících klasické pravicové hodnoty, nenachází poslední dobou dostatečnou zásobu hodně sprostých slov při hodnocení činnosti současné vládní garnitury. Šok z posledního dílu frašky zvaného “Vládní krize” z povelikonočního úterý, kdy si představitelé ODS, TOP09 i VV již totálně vytřeli se svými voliči řiť, umocňuje fraška mediální, která celé toto divadlo o pokusech, kam až může vláda zajít v systematickém okrádání produktivního obyvatelstva, nepochopitelně nazývá “Úsporný balíček”.

Zdroj: ateo.cz

 

Z úst ministra financí Kalouska se dozvídáme, že si ministr obrany Vondra nechal rozkrást půlku rozpočtu. Zajímavé. Můžeme zcela přirozeně předpokládat, že podobnými hospodáři jsou i další ministři. Zcela nekompetentní figurky, které naprosto nemají ponětí o tom komu, co, kdy a jak platí, v jakých cenách, za jakým účelem. Jejich jediným úkolem je splnit zadání rodné partaje a z balíku svěřených peněz, ukradených daňovým poplatníkům, správně odklonit pořádný balík na účty spřátelených Kolibříků, kteří je pomocí pololegálních čistíren na peníze, samozřejmě za tučné provize, přeexpedují do stranických pokladen a soukromých kapes novodobých nomenklaturních kádrů.

 

“Tento nářek je pouze nářek nad vlastní neschopností šetřit. Rozumím tomu. Ve svém minulém vládním angažmá si pan ministr Vondra nechal rozkrást pod zadkem polovinu vlastního rozpočtu,” je dle LN přesná citace Kalouskova výroku. Má famózní vypovídací hodnotu. Ministr financí dobře ví, že obrovské částky na výdajové stránce státního rozpočtu se buď rozkradou nebo v blahé nevědomosti a díky neschopnosti odpovědných úředníků “jenom” vyhodí oknem. Slovo “polovina” je v tomto výroku zřejmě sice jen pověstný Cimrmanův šrapnel, ale kdyby bylo takto vyhozených státních peněz “jen” 300 miliard?

 

Kde je tedy adekvátní reakce “nejlepšího” ministra financí, s předvolební rétorikou pravicového ekonoma? Kde vidíme snahu o záchranu těchto peněz padajících do žumpy zlodějiny? Kde si můžeme přečíst jména potrestaných zodpovědných úředníků? Kde je soupis racionálních opatření znemožňujících další pokračování tohoto stavu? Kde je seznam rušených úřednických postů, zbytečných státních organizací, dotačních programů a dalších korupčních lákadel? Kde je alespoň špetka snahy o kontrolu nehorázného plýtvání s penězi, které daňoví otroci musí každý den sypat do koryta přežraných vepřů s mocí a imunitou?

 

Neztratila se, děti, zemřela! Zemřela spolu s odstraňováním volebních plakátů a uticháním volební vřavy. Socani i komunisti musí koukat jako tele na nové vrata, cože jim to “pravicoví” Mirkové a Petrové dělají s jejich nápady a sociálně inženýrskými sliby. Vždyť téměř celý socialistický program jejich polobolševických stran je již dnes splněn! V podstatě již chybí jen sociálně demokratické zvýšení korporátních daní a komunistické totalitní direktivy. Naprostý výsměch všem svobodomyslným a pracovitým lidem, kteří svými daněmi drží tuto společnost nad propastí, naprostá ztráta soudnosti a sprosté kálení voličům na hlavu!

 

Co může ještě produktivní občan vydržet? Ze svých vydělaných peněz odevzdá daň z příjmu, daň zvanou sociální a zdravotní pojištění, a, pokud vydělává o něco více, také nově daň nazvanou solidární. Pokud si chce tento zbytek peněz užít, musí eráru platit znovu. Daň z nemovitostí, z převodu nemovitostí, darovací, dědickou, silniční. Jede nakoupit? Daň spotřební, daň z přidané hodnoty. Jindy zase další daně, které se jmenují třeba dálniční známka, poplatek u lékaře, kolková známka, povodňová stovka, nebo třeba nově, “moderně, ekologicky”, vymýšlené uhlíkové příplatky, příplatky za “bio” paliva a tak dále, a tak podobně. Vše v různých sazbách, na různých úředních místech, s různě vybíranou platbou na různé účty. Tak, aby se nikdo nikdy vlastně nedopočítal o kolik je státem okraden.

 

Obyčejný člověk se pak jenom diví proč máme skoro nejdražší benzín na světě, potraviny dražší než u sousedů, účty za plyn, elektriku a vodu připomínají rozpočet malé obce, ale jezdíme po děravých silnicích, čekáme hodiny zbytečně na úřadech a ještě k tomu většina výplat vypadá jako žebračenka. Všechno spolu souvisí. Daně dusí ekonomiku, dusí volný trh, dusí rozvoj. Vše co se poctivě vytvoří, musí být pod hrozbou kriminálu odevzdáno k přerozdělení, k rozkradení hejnům Kolibříků a jejich politických prostitutek. To prostě nemůže nikdy fungovat.

 

Takto se chová ke svým chlebodárcům odpovědná vláda? Takto si váží svých občanů? Ne, takto se chová nafoukaný, bezcharakterní a mocí zdegenerovaný zloděj ke svým obětem. Neschopné a nekompetentní ministerské loutky by měly okamžitě přestat s vypouštěním mlhy o rozpočtové odpovědnosti, fiskální strategii a úsporných reformách. Je to jen plácání prázdné slámy a žonglování s čísly vycucanými z prstu. Daňový poplatník čeká jiný přístup. Okamžité snížení provozních nákladů státu a s ním spojené radikální omezení rozpočtových kapitol jednotlivých ministerstev. Celkově ne v řádu jednotek nebo desítek, ale stovek miliard.

 

Proč by to nešlo, když se polovina rozkrade, že pane Kalousku? Ono by se totiž muselo povinně zveřejňovat do koruny, rozloženo na prvočinitele, za co vláda a státní organizace utrácí. A také jmenovitě komu, žádné firmy s nejasnou vlastnickou strukturou, s akciemi na doručitele ve státních zakázkách. To bychom se možná ještě divili, co opravdu třeba stojí kubík betonu, kuchařská kniha z lesů, vod a strání, lavička na dětské hřiště či pár reproduktorů do sjezdového sálu. Také bychom se možná již nedočkali tolika “báječných” cyklostezek, kruhových objezdů či jiných politicko multikorektních zlepšovačů života “placených” z fondů EU. No a asi by taky najednou nebylo potřeba tolika “nepostradatelných” úředníků, jejich poradců, poradců poradců i mladinkých konzultantek. To by byl najednou přebytkový rozpočet!

 

Pánové a dámy ministři, soudruzi a soudružky, když tohoto nejste schopni, běžte od válu! Když neumíte pochopit tak jednoduché principy tržního hospodářství a vaše ekonomické znalosti končí u Sobotkovy socialistické trojčlenky: zvedneme daně, bude blahotyt pro “všecky obyčejné člověky”, tedy se chcete k prosperitě prodanit, nemáte na svých místech co dělat. Buď jste naprosto nekompetentní nebo to děláte úmyslně, aby vám nevyschl proud lehce vydělaných, odkloněných státních peněz. Potom jste ale  obyčejní zloději.

 

Bohužel zloději, kteří si jako své oběti vybrali daňové poplatníky. A ještě si svoji zlodějinu posvětili zákony. Zloději, kteří zaplatili novinářské šmoky, aby tuto zlodějinu kryli jako práci na záchraně státního rozpočtu, jako “úsporný balíček”, kde se opět nic neuspoří, jen se zase více sáhne občanům do kapes. Myslím, že už je toho opravdu dost. Máme jedno z nejvyšších daňových zatížení na světě a i přes to pořád chybí státní kase peníze. Tempo zadlužování se nezpomaluje. To už není obyčejná neschopnost vládních panáků, to je na přes držku! Takto se ožebračuje produktivní střední třída, takto se připravuje státní bankrot, tudy vede cesta ke spálené, vytunelované zemi. Vše ještě zřejmě bude, díky tomuto absolutnímu neumětelství současných partajních vůdců ODS, TOP09 i VV, akcelerovat tichou oranžovorudou koalicí po příštích volbách, neboť obyčejný člověk nikdy nepochopí. Bůh s námi!

PS: Nebo volit SSO? Nebo je to už jedno?

 

 

 

Autor: Karel Kříž | pátek 13.4.2012 10:20 | karma článku: 47,99 | přečteno: 14760x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1131x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Roma Pride: A na co jsou vlastně hrdí?

V neděli 28. 10. 2018, tedy v den oslav 100. výročí založení ČSR, je v Praze naplánován Pochod romské hrdosti – Roma Pride. Celá událost má již nyní velké mediální pokrytí, nemůžete si jí nevšimnout.

24.10.2018 v 17:48 | Karma: 42,91 | Přečteno: 2347x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Nuda Václava Moravce: Vyčpělý sebestředný narcis by měl odejít

Jako "homo politicus" sleduji televizní politické debaty již od dob Otty Černého a Zuzany Bubílkové. Tedy sem tam shlédnu i současnou produkci ČT a jiných televizí v tomto oboru.

17.10.2018 v 17:04 | Karma: 37,65 | Přečteno: 1594x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Bůh chraň Donalda Trumpa!

Pro všechny mentální bolševiky, pro různé vítače, sluníčkáře, ochranáře sexuálních úchylek, genderové aktivisty, dobrosery a všeobecně celou tu neomarxistickou sebranku nového věku bylo vítězství Donalda Trumpa ...

9.7.2018 v 8:08 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Humanitární bombarďák Trump a medvídek Pú .. tin?

Tak prý nám někdo v Sýrii natočil videjko o chemickém útoku, dal ho na youtube a vyvolal tím málem třetí světovou válku.

16.4.2018 v 7:50 | Karma: 23,77 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když vládnou komunističtí fízli a estébáci

Mysleli jste si, že jsme sametovou fraškou v roce 1989 postoupili blíže ke svobodné "kapitalistické" společnosti? Tak snad už dnes máme dostatek důkazů, že tedy ani omylem.

10.4.2018 v 10:43 | Karma: 33,50 | Přečteno: 1351x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Bude presidentem ČR zbabělec, komunista nebo narcis?

Už podruhé volíme presidenta přímo. Už podruhé je seznam kandidátů žalostné počtení.Už podruhé chybí osobnost, pro kterou by bylo hodné bojovat, pro kterou dříve muži chodili do vražedných bitev, pro kterou by se dalo dýchat,

13.1.2018 v 10:51 | Karma: 27,51 | Přečteno: 2336x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Betonové vánoce

Tak nevím. Prý se nemusíme ničeho bát, multikulturní obohacení probíhá dobře, integrace jiných kultur se daří, Evropa může jásat, neboť její důchodový účet je zachráněn, miliony imigrantů se už brzy zapojí do pracovního procesu

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,60 | Přečteno: 1739x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Co nás čeká po těchto dalších "osudových" volbách?

Tak se nám opět přiblížily další parlamentní volby a nejčastější poznámka z řad pravicově naladěných voličů znovu zní: Není koho volit. Bohužel.

17.10.2017 v 18:00 | Karma: 32,20 | Přečteno: 1342x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Jsme už dostatečně semknutí, frau Merkel?

Kolik litrů původní evropské krve ještě musí být prolito, kolik "zdivočelých" dodávek musí ještě zmasakrovat bezbranné chodce na vycházce, kolik bílých krků musí být ještě v Evropě podřezáno,

6.6.2017 v 10:25 | Karma: 39,66 | Přečteno: 1802x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Když (politická) žumpa vyteče na povrch

Poslední dobou si soudný člověk musí klást otázku, zdali má česká politická žumpa vůbec nějaké dno.

19.5.2017 v 8:38 | Karma: 33,57 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Když byli otroky černoši, bylo to amorální. Dnes se dělají otroci z bílých a je to dobro

Bohužel jsem nucen konstatovat, že současná podoba multikulturního eurosocialismu se stala snad ještě ještě horší než režim vládnoucí bolševické sebranky před rokem 1989. V čem spočívá její zákeřnost?

10.4.2017 v 9:49 | Karma: 39,17 | Přečteno: 2036x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Babišova venkovská hospoda

Jak by asi vypadala taková malá hospůdka na vesnici kdyby se vedla podle podnikatelského vzoru nejpoctivějšího ze všech spasitelů konkurenčního prostředí a ministra financí Andreje Babiše?

7.4.2017 v 8:14 | Karma: 39,91 | Přečteno: 2505x | Diskuse| Ekonomika

Karel Kříž

Když vláda "ojebává" celý národ a demokratická většina by ji přesto znovu volila

Vypůjčil jsem si do titulku expresivní výraz zoufalce Bohuše Sobotky, který se v honbě za ubývajícími hlasy sockomunistických voličů tentokráte otočil do role ztrumpovatěle nekorektního drsňáka, ve které působí ještě komičtěji ...

13.2.2017 v 9:17 | Karma: 39,33 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Je Donald Trump americký Zeman, Babiš ... nebo Putin?

Podle mého názoru ani náhodou. Možná je to klišé mainstreamových novinářů, kteří po sobě opakují "odborné analýzy" mluvících hlav v ČT či zbožné přání, které je otcem myšlenky, některých úderníků politické scény.

16.11.2016 v 15:54 | Karma: 33,63 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Rozdivočelá země

Přídavné jméno v titulku budiž pochopeno jako složenina slov rozdělená a zdivočelá. Lepší příměr k současné společenské situaci v naší vlasti mne totiž nenapadá.

31.10.2016 v 17:27 | Karma: 33,61 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz