Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a80r85a 61R72a35n48k

29. 12. 2015 0:06

Souhlas a karmaR^

1 0
možnosti
KT

Vy a vaši přátelé jste hrdinové. Já bych těch 15 minut nevydržela, žaludek mám jen jeden. Stačilo mi přečíst si resumé poselství v článcích a ze skutečnosti, že se navracíme do dob mého mládí a středního věku je mi nevolno. nevěřila jsem, že se něčeho podobného ještě dožiju a jímá mě hrůza. Lidé jsou nepoučitelní a sebevědomé občany bohužel postrádáme.

3 0
možnosti
MK

M11i23l54a68n 66K33e69s15l

28. 12. 2015 22:20

Který model je schopný se bránit islamisaci?Chytří Švédi to podle vás nezvládli.Francouzi také ne a myslím,že Němci nedopadnou lépe.Na tom švédském modelu vám nejvíce vadí ta nezvládnutelná islamizace.Myslíte,že se nedá poučit z chyb,které udělali.Pochybuji,že Zeman chce převzít švédský model i se všemi jeho chybami.

0 0
možnosti
MK

Jestliže na platy zaměstnanců připadá 10 - 15 % vytvořené hodnoty, podle stadia vývoje firmy 30 - 70 % jde na investice a zbytek "do kapsy", jestliže se nůžky mezi bohatými a chudými zrychleně rozevírají a máme v republice statisíce lidí pod hranicí chudoby, (a řada dalších údajů na celý článek), je zcela přirozené, že jedno z řešení je progresivní daň, která nemusí přesáhnout 50%, tak jako v severských zemích.

Z morálního hlediska při vědomí, že počáteční kapitál z klausových dob má často temné pozadí a to zvláště u velkých podniků (malých a částečně středních by se progrese moc netýkala), by tato skupina prominentů, s hlásnou Kalouskovou troubou v čele, mohla držet ústa a šoupat nohama.

2 5
možnosti
Foto

Pane Kulhavý, progresivní daň se příliš neosvědčuje, jak možná víte. Je třeba vědět, že onen zvrhlík, který je podnikavý a vydělává, to nedělá v prvé řadě pro ty ostatní, ale pro sebe /Vy rovněž chcete vydělávat především pro sebe a své potřeby, nikoli pro sociální "spravedlnost" že/.

Hranice "chudoby" je pojem velmi variabilní a je stanoven na podkladě nějakých kritérií, které jsou velmi vágní a budou se lišit od člověka k člověku. Někomu stačí žít jako Diogenes a je spokojen, naopak budou i takoví, kteří si budou připadat chudě ve škodovce. Osobně si myslím, že opravdu chudých je v naší zemi hodně málo.

Absolutní sociální spravedlnost či pokusy o ni končí pokusem v Kambodži, kde zahynula ve jménu této představy zhruba třetina populace.

Váš druhý odstavec platí jen pro úzkou skupinu lidí, nemyslím si, že po 25 letech neexistují slušní zaměstnavatelé, kteří nekradou a nepodvádějí.

6 4
možnosti
Foto

domnívám se, že pan Zeman říká pouze to, co chtějí slyšet jeho voliči. Vše ostatní je mu jedno, včetně toho, jak by jeho myšlenky vypadaly v praxi.

7 3
možnosti
Foto

Nejsem ekonom, nicméně to, že ze Švédska utíkali bohatí pryč, je skutečností. Opravdu si nejsem zcela jist, že je správné, aby ten co pracuje, podniká a proto moc nespí, odevzdal 90% svého výdělku těm, co nepracují, nepodnikají a spí i přes den.

Autorovi článku karma

9 4
možnosti
IB

I49v26o 26B94o38u48š46e

28. 12. 2015 12:59

To asi mluvite o dobe pred 30 lety.... Mozna byste se mel updatovat. Zjistil byste, ze ve Svedsku jsou oproti CR vyssi dane jenom na chlast a cigara.

1 1
možnosti
Foto

K názorům a pocitům se připojuji. R^

7 2
možnosti
AM

Jednoslovné hodnocení - kydy.

6 9
možnosti
VK

Ano. Tak by se dalo shrnout poselství MZ, nadstranického, nezávislého prezidenta.

17 5
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz