Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pecka! R^KarmaR^ Jen čuně to nechápe, nebo si defektně chrochtá.

3 1
možnosti

A40l54e86x 70G62r96e10g42o22r

13. 10. 2015 17:54

Za nízké mzdy a důchody rozhodně nemohou komunisti ale jen a jen my sami.

Vaše vývody co do zaostalosti komunistických podniků jsou sice téměř pravdivé ale to ještě neznamená, že ta zaostalost byla až tak fatální. Fatální byl přístup k devizám a nutnost uživit sebe sama a hlavně ohromnou armádu.  Nebudu rozebírat , co bylo nebo nebylo ale jedna věc je ta, že v privatizovaných podnicích byly kupodivu i zajímavé patenty na technická řešení v různých směrech, které se soudruzi ještě neodvážili ani pokusit seriově vyrábět. A tyto patenty připadly i některým německým inženýrům a dnes podle nich i vyrábíme, oni tu odvahu měli . A to už vůbec nehovořím o tom že na tom opravdu pohádkově zbohatlo pár jedinců .

Problém je v nás, protože se neumíme pořádně ozvat a stát si za svým názorem,problém je polarizovaná společnost, kdy jedni pohrdají druhými a druzí nemohou přijít na jméno těm prvním, problém je, že všichni víme všechno ale prakticky se neumíme dohodnout ani na těch základních věcech tak aby to vyhovovalo všem , nebo alespoň naprosté většině obyvatel.Chybí solidarita zaměstnavatelů  se zaměstnanci, bohatých s chudými atd. A to je opravdu to podstatné, za co mohou komunisti. Ti totiž pokřivili charakter a morálku  tohoto národa a bohužel, toto si ještě dlouho poneseme do budoucnosti. Bojím se, že ještě jednu či dvě generace.

2 0
možnosti

No a jak byste chtěl vysvětlit, že pokles solidarity se projevuje i v zemích, ve kterých nikdy žádná komunistická vláda nebyla?

0 0
možnosti
Foto

O23t67a 69V51á45l25e11k

13. 10. 2015 11:04

Za sametové revoluce hřímal prognostik Zeman na Letenské pláni, že je nutno přednostně investovat do školství, neboť vzdělání je nejcennější statek. Bohužel, skutek utek. Kvalita našeho školství resp. jeho absolventů nesvědčí o tom, že bychom mohli v budoucnu pomýšlet na víc, než jsou montovny.

0 0
možnosti

Co se týče daní, tak bych rád abychom vynechali dojmy a vrátili se k faktům.

V roce 1999 činila sazba daně u právnických osob 35%, nyní je to 19% (a snižovaly se i odvody firem).

V témže roce byla sazba zdanění fyzických osob.v nejvyšším pásmu 40%.

Nyní je lineární ve výši 15% (byly zastropovány i související platby).

Ovšem základní sazba DPH (potraviny, výdaje související s bydlením) činila 5% a nyní je trojnásobná.

To jsou velmi významné změny, kdy jsme snížili zdanění firmám a bohatým (kteří ty firmy vlastní) a zvýšili nepřímé daně, které se nejvíce dotknou těch nejchudších domácností.

Protože i v rámci EU je náš daňový mix podprůměrný (je jen mimořádně vychýlený směrem k nepřímým daním a skoro nepracuje s daněmi majetkovými), nevím o jakém přehnaném zdanění autor hovoří.

2 7
možnosti
Foto

Zkuste ještě jednou přečíst. A pomalu. A vemte si k ruce kalkulačku, pokud počty základní školy nedáte z hlavy.

8 0
možnosti

Mňo, ono vždycky záleží na tom, kdo přerozděluje. Klidně se dá říct, že nízké mzdy a důchody jsou daní za špatné praktikování kapitalismu. Což není žádný div, když tomu velí bývalí komunisti, nebo dneska už i jejich potomci. Myslím, že "Sociale Marktwirtschaft" je přesně to co potřebujeme, jen se to musíme naučit. Průkopníky jsme tu měli.:-)

0 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné. Karma jak horm. :-)R^

5 1
možnosti

To je zajímavé...cenově doháníme západoněmecký "nadupaný Mercedes"ještě nadupanějším Ferrari,tak na mzdy je ten příměr o Škodě 120 přesný.A tam je ten problém...výnosy západní ale náklady socialistické.Daňově "optimalizované",levná pracovní síla a maximalizace zisku do vlastní kapsy,ale tu lakotu hlavně dokázat okecat a na někoho to hodit...kapitalismus po českuRvRv

1 3
možnosti
Foto

Pane Baloune, jak si žijí dělnící dnes to se nedá srovnat  s tím, jak si žili za komunismu. Jejich životní úroveň je daleko, daleko vyšší. Když jenom vezmu, co jim fabrika nabízí mimo platu, tak to za doby komunismu si mohli nechat  zdát. Když jsem se podíval do jedné fabriky u nás, kde pracovala moje žena a jak to vypadá uvnitří dnes je nesrovnatelné.

6 2
možnosti

K94a96r76e91l 44B15o67k

13. 10. 2015 9:27

Velké přerozdělování doopravdy vede k zaostávání.

7 0
možnosti
Foto

A to nám chcete říct, že kdyby se snížily odvody za práci, tak by ty ušetřené peníze firmy rozdaly zaměstnancům? Jak se říká - zlatý voči...

2 0
možnosti
Foto

To zřejmě ne-zůstaly by podnikatelům, kteří by měli více na investice do rozvoje firem a tím do tvorby pracovních míst.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS