Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a88n 68R91á57ž

9. 7. 2015 15:39

Musím přiznat, že jsem byl na debatu Moravec-Chovanec zvědavost. Stejně tak musím přiznat, že od listopadu 89 jsem nebyl tak zděšen způsobem totalitního uvažování u obou.

Chovancovo: "Policie musí sama vyhodnotit, co ještě svoboda projevu je a co není" ukazuje na naprosté selhání v uvažování a ve skutečně demokratické zemi by se tímto výrokem zabýval parlament a byl by opozicí vyzván k okamžité rezignaci.

A u pana Moravce jeho výrok:" Doba se vyvíjí a s ní se musí vyvíjet posuzování svobody slova" ukazuje spíše na uvažování učitele VUML a ne moderátora veřejnoprávní televize.

První dodatek Ústavy USA se tam pokoušeli modifikovat také různí věrozvěstové "nové doby", ale vždy zasáhl Nejvyšší soud a uvedl věc na pravou míru. Je komické, že Ministerstvo vnitra vypracovalo velmi dobrý rozbor toho jaký je z pohledu prvního Dotatku, rozdíl mezi právně postižitelným projevem a kdy projev postižitelným není. A je tam dost odvolávek na rozhodování amerických soudů týkající se svobody projevu, kterou první Dodatek chrání. Pan Chovanec o tom zřejmě neví, když tak ohavně plácá!

To máme šílenèho ministra vnitra, když prosazuje názor, že o rozsahu svobody projevu rozhoduje policajt a ne soud.

1 0
možnosti

Viděla jsem tu debatu a cítila podobně jako vy. KarmaR^

1 0
možnosti
Foto

K52a16r40e24l 82R61a64d68a

9. 7. 2015 10:00

Viděl jsem jen kousek, ale hlavní věc, které jsem si všiml, bylo jak Moravec křiví pusu. To je dost neklamná známka lhářů. Pak jsem to přepnul. Opravdu mě nezajímá, co si pan Moravec myslí o tom, o čem by se mělo mluvit. Odhaduji, že už to nezajímá 80% občanů. Ano společnost se posunula, brzy názory prorežimních pravdoláskařských kašpárků nebudou zajímat vůbec nikoho.

7 1
možnosti
Foto

podle křivení pusy, by byl králem lhářů Ransdorf

1 0
možnosti
Foto

Tento článek by bylo možné s klidem zařadit do finále soutěže "O zlatou mříž ministerstva vnitra"...

0 0
možnosti

Představme si situaci, kdy by na prvomájové manifestaci českých komunistů měli komunisté v rukách šibenice pro naše demokratické politiky. Jsem zvědavý, jestli by byl pan Kříž v té chvíli ke komunistickým šibenicím stejně schovívavý, jak v případě šibenic v rukou xenofobních rasistů.

0 9
možnosti

No vy taky duníte...

5 1
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz