Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47a13n 29R90á72ž

4. 6. 2015 14:16

Komunističtí bolševici hned na začátku dali všem najevo, jak si svoji vládu představují. Všechno znárodnili a nikdo pak nepochyboval, kdo má právo mluvit do toho jaké bude pivo, jak má vypadat řízek, tvarůžky, či co je a co není pomazánkove máslo. Byro UV KSČ rozhodlo, Parlament to odklepl a občané poslouchali. Práce povinná vymetla nezaměstnanost a komu se to nelíbilo, šel sedět. A lidé mručeli v hospodách a doma, aby je nikdo neslyšel, ale navenek byl klid.

Eurobolševici na to šli daleko propracovaněji. Nejprve uvolnili pohyb zboží, ale hned to byrokratickými překážkami znepříjemnili, pak dali lidem svobodu pohybu, aby si mysleli, že jsou svobodní a pak teprve začali řádit. Sice nic neznárodnili, ale každému vlastníkovi jeho práva pomalu,ale jistě omezují. Zpočátku jen jak má vypadat umyvadlo a kouhoutek na zeleninu a jak na maso, pak jak a kdy podávat guláš,či svíčkovou,později jak má vypadat koloběžka pro děti a co se má lit do nádrží aut nebo co může byt napsáno na krabičce s pomazánkou nebo na bylinném přípravku, majitelům domů předepsali energetické štítky...atd...atd. Vrcholem je, že budou jrdnozlivým státům přidělovat nové občany.

Výsledkem systému je, že bruselské byro, zvané Evropská komise něco rozhodne, euparlament musí být zticha, národní parlamenty to musí (!!) odsouhlasit a euobčanstvo musí poslouchat. Komu se to nelíbí dostane nálepku entievropan, či xenofob a kdo si nechce zamořit zemi kobylkami z Afriky je hned rasista.

A lidé zase mručí v hospodách, nadávají na internetu, ale navenek je klid. Přechod z lidodemo na socialismus je dokonán.

Mám oprávněný dojem, že jsme vykopali totalitu ze dveří, ale a ona se nám vrací oknem.

P.S. Tuším, že to řekl Novotný když z lidodemo republiky udělal v roce 1960 oficiálně socialistickou republiku: "Socialismus je nezničitelný a dřív nebo později bude socialistická celá Evropa" To byl super prognostik!

8 0
možnosti

Autor má zdravé názory. Multikulturní, naivní eurosocialismus je poslední fází úpadku kolébky západní kultury. Svým dětem připravujeme neradostnou budoucnost v otroctví drzých a všeho schopných cizinců. Má takové odevzdané společenství právo na přetrvání?

12 0
možnosti

I kdyby se k nám přistěhovalo 10 tisíc "drzých a všehoschopných cizinců", pořad to bude jen jeden "drzý všehoschopný cizinec" na tisíc "slušných čecháčků". Pokud máte pocit, že jeden muslim dokáže vládnout tísícovce Čechů, tak pak chápu, že máte už dnes hrůzu z jakéhokoli multi kulti imigranta.

0 4
možnosti

"Svobodná společnost by něco podobného nikdy nemohla akceptovat. Nikdy by nemohla akceptovat současnou linii socialistické vlády, kdy na pranýři jsou samostatně uvažující a pracující lidé, snažící se o soběstačnost a nezávislost na státu, a naproti tomu jsou erární mašinérií všelijak zvýhodňováni různě společensky nepřizpůsobiví, nejukřičenější hlasatelé sociálních bludů, korupční obchodníci se státem či dokonce cizí imigranti, netající se nenávistí k naší společnosti i kulturní tradici."

TESAT ZLATÝM PÍSMEM DO KAMENE!

13 0
možnosti

J63a82n 41R88á62ž

4. 6. 2015 14:33

Ano....souhlas!!

1 0
možnosti
Foto

Vždycky se musím smát, když čtu podobná krátkozraká, sebestřední kvičení na téma drobní podnikatelé, malí živnostníci, potažmo rolníci - tedy dnešní módní rétorikou farmáři.

Už tomu jen chybí výkřik Pomyslete na děti podnikatelů, živnostníků. rolníků..! atd.

Že je tady na druhé straně armáda zaměstnaných (neklasifikuji je třídně jako pracujících), to už podobní autorovi nevidí.

Protože, nikoli živnostníci, ale především zaměstnanci jsou nahrazováni imigranty všdeho druhu. I ten živnostníček si raději vezme imigranta, jen když ušetří 1,20Kč - a neříkejte mi, že ne!

Ano, osud malých živnostníků nikoho nezajímá. A stát bere, kde může a ještě zdaleka! nevymyslel všechny způsoby jak ždímat peníze. Právě, že nejen z živnostníků. A v tom je ta ukvičená krátkozrakost!

Na to nenabalíte filozofující politologické teze o Obamovi a ekonomické školní úvahy na téma o likvidaci zdrojů.

Směšné!

Živnostníci jsou většinou ti, kteří si mysleli, že podnikáním honem honem zbohatnou - nejpozději zítra, když ne dneska. Pak zjistili, že všude je chleb o dvou kůrkách - pokud si na něj vydělají. Nechat se zaměstnat? Nepřichází v úvahu! Ne že by nechtěli zpátky do bezpečné otročiny pravidelné měsíční výplaty. Vtip je v tom, že JE už zpátky nikdo nechce.

Tak co jim zbývá? Nicméně, myslet si, že jsem středobodem ekonomiky, je silně krátkozraké a k ničemu to nevede.

Maximálně k napsání nějakého blogu.

Děkuji za mínusy.

2 13
možnosti
Foto

Lidi schopné a flexibilní zaměstná většina podnikatelů, pro které je zaměstnanec "výrobní jednotkou" generující zisk. Pouze ti, kteří udržují své firmy při životě z dotací nebo se věnují výrobě, u které jim stačí zaměstnat "poslušnou cvičenou opici" nemají proč stát o živnostníka jako zaměstnance. Jenže proč by to živnostníci dělali. U spousty z nich není ani tak důležitá ta vaše vidina zbohatnutí, ale právě to, že jsou nebo byli nezávislí. To je však něco, co člověk jako vy, člověk s myšlením otroka nedokáže pochopit.

4 0
možnosti
Foto

Ač si myslím, že je to poněkud nadsazené, tak máte oprávněně karmu.

A stále si opakuji: Co ještě dalšího se bude muset stát, aby lidé vyšli do ulic? Blaník totiž stále spí!

2 0
možnosti
Foto

V Blaníku se už ani nikdo probudit nemůže, protože "odtamtud" už všichni dávno chytře a nenápadně utekli dopryč.

0 0
možnosti

Osobně mi sice vaše rétorika nesedí, ale nenašel jsem žádnou lež nebo překroucenost. A to je vzhledem k obsahu velice smutné.

1 0
možnosti

J64a74n 18R72á23ž

4. 6. 2015 14:30

Vidíte, a mně je tato rétorika sympatická. Nazývat nešvary a pitomosti, které produkují politické elity iniciované naivním socialismem postiženými intelektiuálními "elitami" přesně a srozumitelně, už nelze pouze korektně!

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz