Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

opomněl jste ještě likvidátory u fyzických osob při jejich insolvenci. To je ještě větší svinstvo. A u právnických osob jde vždy jen o podvody jak a co levně ukrást.

0 0
možnosti
VH

Chtělo se mi napsat stále stejné bláboly, ale to jsem rychločtením zaznamenal, že vám vadí soukromí exekutoři. Ne, že bych považoval u nás vymáhání dluhů v pořádku. Jen mne překvapilo, že tentokrát by to asi měli podle vás dělat ti hrozní státní úředníci. Osobně nepovažuji důležité, kdo to dělá, ale jaké má pravomoce a hlavně jak je regulováno to, co si může věřitel dát do nákladů vymáhání dluhů a přičíst to k dluhu dlužníka.

2 2
možnosti
Foto

Chtělo by se mi napsat, že jste při svém rychločtení opět vůbec nepochopil o čem ten článek je. Kde jste tam vyčetl, že chci raději více státních úředníků? Ten text je o tom, že máme neskutečně hrůzně nastavené právní prostředí, kdy jsou zákony vytvářeny na objednávku lobbistickým kamarádům zákonodárců a v důsledku toho může být likvidována celá skupina lidí bez relevantní obrany. A "fungující" stát tomu díky svým zkorumpovaným představitelům dává zákonný rámec, garantující oněm "soukromým" pseudopodnikatelům vysoké zisky ... ovšem ze státního (v Norsku) nebo předepsané úředníkem (u nás). To mi tak nějak vadí, vám ne?

6 0
možnosti
Foto

A jak by jinak kapitalismus, založený na zásadě homo homini lupus, mohl fungovat?

1 0
možnosti
Foto

Proboha, vždyť tohle není kapitalismus, ale státní korporativismus.  Kapitalismus je založen na dobrovolné směně svých služeb, výrobků a dovedností a na dodržování přirozeného práva.  To jen systémy založené na legalizaci trestných činů vedou k tomu co autor popisuje.

6 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz